címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 19. | kedd
József és Bánk napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Rendkívüli ülés: HÉSZ-módosítás indítás a fejlõdés érdekében

Rendkívüli ülés: HÉSZ-módosítás indítás a fejlõdés érdekében

Július utolsó napján tíz napirendi pontot tárgyaló, munkaterven felüli ülést tartott Vác Város Önkormányzat Képviselõ-testülete. A rendkívüli ülésen a 15 tagú grémiumból csak Petõ Tibor nem volt jelen.

A reggel nyolc órakor kezdõdõ 70 perces tanácskozás bevezetõjében a napirendi témák sürgõsséggel történõ elõterjesztését indokolta meg egyenként Matkovich Ilona. Ezek jórészt határidõ miatti okok, mivel az éves munkaterv szerint legközelebb csak szeptember 23-án tart ülést a testület.

Az elfogadott napirendi sort rendeletmódosítás indította. Ennek célja, hogy a településrendezési és településképi eszközökkel kapcsolatos partnerségi egyeztetések könnyebben és gyorsabban lefolytathatók legyenek. Ezt követõen három területre is elindították a településrendezési eszközök módosítását. Mindhárom módosítás azt szolgálja, hogy városunkban cégek, illetve méhészeti családi vállalkozás telepedhessen le. Engedélyezték, hogy telekalakítással önállóan feltüntetésre kerülhessen két út (és a mellette lévõ területek), mely a volt laktanya területén található.

Majd részbeni értékesíthetõségének érdekében egy Budapesti fõúton lévõ ingatlant kivontak a törzsvagyonból. Egy, a Külsõ-Rádi úton lévõ lakás bérlõkijelölési jogát megkapta a Szociális Szolgáltatások Háza, majd egyetértettek azzal is, hogy az önkormányzat adja be pályázatát, arra a lehetõségre, hogy fûtésre alkalmas faanyagok térítésmentesen kerüljenek a város tulajdonába és azokat szociális tûzifaosztással a rászorulók kapják meg.

A képviselõ-testület kibõvítette azon személyek sorát, akik képviselhetik az önkormányzatot az Észak-Kelet Pest és Nógrád Megyei Regionális Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Önkormányzati Társulás ülésein.

Feladó: Városháza

EU pályázatok