címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 19. | kedd
József és Bánk napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

ÁSZ: az elõzõ években törvénysértõ módon mûködött a váci színház

ÁSZ: az elõzõ években törvénysértõ módon mûködött a váci színház

Törvénysértõ módon gazdálkodott a Váci Dunakanyar Színház Kft. vagyonával a társaság elõzõ vezetése az Állami Számvevõszék befejezett és ma közzétett vizsgálata alapján. A revizorok a színház 2015 és 2018 közötti tevékenységét vizsgálták.

A jelentés megállapítja, hogy a vizsgált idõszakban nem állítottak össze olyan leltárt, amely ellenõrizhetõ módon tartalmazta volna a meglevõ eszközöket és forrásokat mennyiségben és értékben is. Ennek alapján az éves beszámolók részét képezõ mérlegek sem voltak megalapozottak 2015 és 2018 között, emiatt nem volt biztosított a vagyonvédelem. Ezen idõszakban Vác polgármestere Fördõs Attila, a színház igazgatója Kis Domonkos Márk volt.

A váci színház elõzõ vezetése nem tett eleget az állam felé fennálló adatszolgáltatási kötelezettségének sem, mert a 2017 évi beszámolóját törvénysértõ módon nem küldte meg az illetékes miniszternek.

A tavaly indult állami ellenõrzés célja az volt, hogy kiderüljön, biztosított volt-e a színházi vagyon védelme, a nyilvántartások szabályszerû vezetése és a vagyon kezelése megfelelt-e a jogszabályi kötelezettségeknek.

A város tulajdonában lévõ színházban a városháza ellenõrzési osztálya is vizsgálatokat folytatott. Minden vizsgálatukban szabálytalanságok sorát állapították meg, melyek mindegyike a volt igazgató, Kis Domonkos idején történt.

Kis Domonkos Márk februárban távozott a Dunakanyar Színház élérõl, azóta az egymilliárd forintból megvalósuló állami Déryné-programot vezeti.

Feladó: Városháza

EU pályázatok