címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 19. | kedd
József és Bánk napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Új aszfaltot kaphat több rossz állapotú útrész

Új aszfaltot kaphat több rossz állapotú útrész

Hétfõi rendkívüli ülésén költségvetési átcsoportosítással forrást biztosított a Zöldfa utca és a Szent Mihály dûlõ egy-egy szakaszának felújítására a képviselõ-testület.

Bár Vác beadta jelentkezését a Belügyminisztérium mintegy 9 milliárdos, az önkormányzatok kötelezõ feladatellátását támogató pályázatára, a város – több ellenzéki vezetésû településhez hasonlóan – egy fillér segítséget sem kapott a kormánytól útjai javítására. (Mint ismeretes, az idei váci útjavításokra szánt, mintegy 115 milliós bevételt jelentõ gépjármûadó összegét a koronavírus járványra hivatkozva már tavasszal elvonta az állam a várostól.)

A két útfelújításra közel 25 millió forint átcsoportosítását javasolta Matkovich Ilona polgármester, olyan felújítási és beruházási sorokról, melyeken az ott lévõ összegek ebben az esztendõben különbözõ objektív okok miatt már nem kerülhetnek felhasználásra. Az érintett választókörzetek képviselõi, köztük Fehér Zsolt (Összefogás Vácért) is támogatták a javaslatot.

Az útfelújításokra már kiírták a nyilvános pályázatot, így, ha az eredményes lesz és az idõjárás engedi a munkavégzést, akkor a Zöldfa utca Kölcsey utcáig terjedõ részére és a Szent Mihály dûlõ bevezetõ szakaszára is még idén rákerülhet az új aszfaltréteg. Mint ahogy aszfaltburkolatot kaphat az iskolavárosi sportcsarnok elõtti kockakõ burkolat is, miután Kászonyi Károly (Összefogás Vácért) módosító javaslatára egy további átcsoportosítással erre is plusz forrást biztosítottak, illetve a tervek szerint felújításra kerül a Gombási út Présház utcától húzódó szakasza is.

Az új városvezetés kiemelten figyel az út- és járdafelújításokra. Fenntartói, lakossági és önkormányzati finanszírozásban megújult többek között a vasútállomás közelében lévõ, parkolásra alkalmas terület, a Gödöllõi úton található vasúti átjáró útszakasza, a Zichy és a Zöldfa utcai járda egy-egy része, és a Duna-parti kerékpárút jelentõs szakasza. Aszfaltréteget készíttettek az Akó utca elhanyagolt részén, és a Beniczky utca egy szakaszán, valamint kijavították a veszélyes úthibát a Csányi körút Honvéd utcai keresztezõdésében.

Feladó: Városháza

EU pályázatok