címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 19. | kedd
József és Bánk napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Jogerõs ítélet: lakásügyben is hazudtak a polgármesterrõl

Jogerõs ítélet: lakásügyben is hazudtak a polgármesterrõl

A Hír TV Sajtóklub címû mûsorában Bayer Zsolt azt állította, hogy a váci polgármester „éppen azért rúg ki egy kisgyermekes családot az önkormányzati lakásból”, mert a család hölgytagja székely zászlót tartott a kertben, „és hát felszólították, hogy ezt fejezze be, és õ mondta, hogy neki nincs kedve befejezni”. A mûsorvezetõ „kis polgármester asszonynak” nevezve a váci városvezetõt, azt is kijelentette, hogy „most közölték, hogy azonnali felmondás és menjen az utcára egy általános iskolás gyerekkel”.

A lakásbérbeadás és a székely zászló állítólagos kapcsolatáról korábban a Vác Online elnevezésû portál írt.

A Hír TV-t a hamis állítás miatt Matkovich Ilona polgármester perelte be a Fõvárosi Törvényszéken, amely kötelezte a médiát a valótlan állítások miatt helyreigazító közleményt közzétételére.

A Hír Tv megfellebbezte a döntést, de a másodfokon eljáró Fõvárosi Ítélõtábla múlt héten kézbesített ítélete szerint is valótlan az elhangzott állítás. Így Bayer Zsolt mûsorában be kell olvasni: „Valótlanul állítottuk, hogy a váci polgármester asszony éppen azért rúgott ki egy kisgyermekes családot az önkormányzati lakásból, mert a családnak a hölgy tagja székely zászlót tartott.”

Az elmúlt idõszakban a gondola.hu még pervesztés nélkül, önként tette helyre valótlan állítását egy másik ügyben, ám aztán – részben a Vác Online weboldalon közöltekre hivatkozva, részben az ott megjelentek alapján – a hírtv.hu már bírósági döntés alapján lett arra kötelezve, hogy a megadott helyreigazítást megjelentesse.

De nem maradt ki a pervesztések sorából maga a Vác Online sem, amelyet egy olyan írása miatt marasztalt el jogerõsen a Budakörnyéki Törvényszék, melynek hamis tartalmára alapozva az internetes lap a város irányítóit rögtön a címben „Alkalmatlan városvezetés” szóösszetétellel illette.

Feladó: Városháza

EU pályázatok