címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 19. | kedd
József és Bánk napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Mártírokra emlékezünk a városi ünnepségen

Mártírokra emlékezünk a városi ünnepségen

Vác Város Önkormányzata és a Váci Reménység Egyesület tisztelettel meghívja a polgárokat az 1956-os forradalom és szabadságharc 64. évfordulóján tartandó városi megemlékezésekre.

A programsorozat 2020. október 23-án pénteken délelõtt 10 órakor a Váci Fegyház és Börtön elõtti emlékmûnél kezdõdik. Megemlékezõ beszédet mond Sárossy Gyula, a Politikai Elitéltek Közösségének elnökségi tagja. A résztvevõk ezt követõen megkoszorúzzák Kristóf Béla egykori polgármester, Pap Béla református lelkész, Komáromi Kornélia váci díszpolgár, illetve Kovács Ottó mártír emléktábláját.

Este 6 órától a Konstantin téren Brusznyai Árpád és Rusvay Tibor emléktáblájának koszorúzása elõtt Szontagh Pál történész idézi fel a korabeli eseményeket. A Püspöki palotánál a Péteri József megyéspüspökre emlékezõ tábla, illetve a „Világcsodája kereszt” megkoszorúzását Marton Zsolt megyéspüspök beszéde elõzi meg.
Az emlékidézõ sorozaton közremûködnek a Váci Civitas Szimfonikus Zenekar rézfúvósai, a Váci Dunakanyar Színház mûvészei, valamint a Boronkay iskola tanulói.

A programsorozat keretében október 25-én vasárnap 19 órakor a Székesegyházban Bednarik Anasztázia és Csanádi László orgonamûvészek közremûködésével orgonahangverseny lesz a forradalom és szabadságharc, továbbá Liszt Ferenc tiszteletére.

A szervezõk kérik, hogy a résztvevõk a szabadtéri események alatt is viseljenek szájmaszkot és tartsák be egymástól a 1,5-2 méteres távolságot.

(A pontos program képünkre kattintva látható.)

***
Ideiglenes menetrendváltozás
Értesítjük a tisztelt lakosságot, hogy a megemlékezésre való tekintettel 2020. október 23-án 10 és 12 óra között a Fegyház, valamint a Köztársaság út 67. és a Dózsa György út 54. szám elõtt, 17.30 és 19.00 között pedig Konstantin tér 1-5. és a Püspöki palota elõtt nem haladnak el a helyi autóbuszok.

A terelés útvonala mellékletünkben.

Feladó: Városháza

Csatolt dokumentumok:
utatajek.pdf

EU pályázatok