címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 19. | kedd
József és Bánk napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Taps köszöntötte a színházigazgató kinevezését

Taps köszöntötte a színházigazgató kinevezését

Két rendkívüli ülést követõen október 21-én az éves munkatervben szereplõ soros ülést tartott a váci képviselõ-testület. A tanácskozáson a témák közül az ingatlankérdésekkel, illetve a településrendezéssel összefüggõ kérdések alkották a többséget, de megválasztották a színház ügyvezetõ igazgatóját és támogatták az új váci rendõrkapitány kinevezését is.

A szokásos tájékoztatókat tartalmazó elõterjesztések megvitatása után az elfogadott napirend szerint zárt ajtók mögött került a grémium elé a Közbeszerzési Munkacsoport üléseirõl és a Beszerzési Munkacsoport elbírált pályázatairól szóló tájékoztató, majd már a vitanap végéig ismét nyílt ülés következett. Elsõként a Váci Dunakanyar Színház ügyvezetõi pályázatának értékelésére került sor. Dr. Varga Katalin meghallgatása után a képviselõk – titkos urnás voksolással, ellenszavazat nélkül – nevezték ki a pályázót öt esztendõre az intézmény élére. A voksolási eredmény bejelentése után taps köszöntötte az ügyvezetõt.

A színházi alapító okirat módosítását követõen Révész Ákos József rendõrezredes váci rendõrkapitányság vezetõvé történõ kinevezését támogató határozatot szavaztak meg, miután Latorovszky Gábor alezredes, megyei fõkapitányhelyettes bemutatta, mint váci utódját.

Majd három ingatlan törzsvagyonból történõ kivonásáról és egy Avar utcai garázs telekalakításáról döntöttek hosszas vita után. Elfogadták egy Széchenyi utcai társasház alapító okiratának módosítását, majd a likviditási jelentésben foglaltakat is.

Aktualizálták a város 2020-as költségvetését, melynek során Ferjancsics László alpolgármester (Összefogás Vácért) javaslatára a fõtéri rendszámfelismerõ kamerák mintájára hasonló funkciójú térfigyelõkre biztosítottak forrást. Ezek az Eötvös utcához és a Postához, illetve az Eszterházy utca Duna felõli végén található bejáratához kerülnek majd. Kiss Zsolt alpolgármester (Összefogás Vácért) indítványára a fõtéri mûjégpálya felállítását és a fõtéri volt „Pikmajer” üzlet nyílászáróinak felújítását tették lehetõvé átcsoportosítással. A költségvetés módosításait – így például a jégpálya költségeinek biztosítását – Petõ Csilla (Fidesz-KDNP), Manninger Péter (Fidesz-KDNP) és Mokánszky Zoltán (Fidesz-KDNP) nem fogadta el.

A jövõben a Váci Városfejlesztõ Kft. belsõ ellenõrzési feladatait a Polgármesteri Hivatal Ellenõrzési Osztálya látja el. Tulajdonosként engedélyezték, hogy a Váci NKSE saját költségén mérkõzésközvetítõ kamerarendszert telepítsen a sportcsarnokba, és a Váci Vízmû SE számára, hogy külsõ forrásból uszodafejlesztést hajtson végre, továbbá a Tourinform Iroda pályázatához szükséges irodahasználati szerzõdés megkötésével is egyetértett a grémium.

Az elõzetesen tervezett napirendi témákat záró határozatokban különbözõ városi területek építési szabályzatának módosításával összefüggõ településrendezési szerzõdéseket hagytak jóvá.

Az októberi testületi ülés napirend utáni hozzászólásokkal, illetve képviselõi kérdésekkel zárult.

Feladó: Városháza

EU pályázatok