címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. május 7. | kedd
Gizella napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Kézilabda – Jöhetne gyakrabban a Siófok

Kézilabda – Jöhetne gyakrabban a Siófok

Elsõsorban az elsõ félidõ második felében mutatott régen látott jó teljesítményének köszönhetik NB I-es kézilabdázónõink, hogy 203 nap után végre bajnokit nyertek hazai környezetben: Ipress Center-Vác - Siófok KC-Galerius Fürdõ 21-16 (12-7).
Az 5-8. helyért vívott rájátszás harmadik fordulója elõtt az adhatott okot az optimizmusra a félháznyi váci szurkolósereg számára, hogy legutóbb éppen a Balaton-partiak ellen gyõztek kedvenceik hazai pályán. Azóta négy-négy döntetlen és vereség volt a mérleg a váci sportcsarnokban a pontvadászat során, és a legutóbbi bajnoki gyõzelemhez is az idei év elejére kellett visszaemlékezni.
Nem növelte a negatív sorozat megszakításának esélyét, hogy bokasérülés miatt hiányzott Sandra Nikcsevics, aki már nem léphet pályára a folytatásban sem. A támadó Dakos Noémit ezúttal is Fülöp Andrea váltotta védekezésben, míg a túloldalon egészen a félidõ feléig nem történt csere.
A pattogós kezdés perceiben Virág Noémi és Drávai Gyöngyi szép átlövésgóljainak tapsolhatott a publikum, míg a Siófok sokat rontott támadásban. Azonban a kontrákat könyörtelenül értékesítették, így elfogyott a váci elõny. Egy hetest kihagytak ugyan a vendégek, ám aztán a 15. percben 6-5-re fordítottak. Ekkor azonban a váciak védõmunkája remekül összeállt, és remek meccsharmadot produkálva, hosszú idõ után ismét megörvendeztették játékukkal a közönséget. A Siófok ugyanis a 15. és a 36. perc között csupán egyetlen gólra volt képes. Az elsõ játékrész második felét 7-1-re nyerték a mieink!
Sõt, a fordulás utáni újabb góllal már féltucatra hízott a hazai fór. Aztán sajnos csak-csak véget ért a látogatók gyengélkedése. Közel tíz perc lepergése alatt ezúttal õk értek el egy 5-1-es gólperiódust, amely segítségével a 41. percre 14-12-re felzárkóztak. Jókor jött a mieinknek néhány átlövésgól és Triffa Ágnes (felsõ képünkön) jónéhány bravúros védése. Így tíz perc múlva visszaállt a félidõbeli ötgólos váci elõny. A hajrá sorozatos helyzetrontásokkal indult mindkét részrõl, a siófokiak feladták a csatát, felismerve, hogy õk veszteni járnak Vácra.
Konkoly Csaba: - A Jézuska óta vártuk a nyuszit. Óriásit küzdött a csapat. Aki nem ismeri, milyen nehéz hétköznapjaink voltak a sikertelenség miatt, az nehezen tudja érzékelni a mostani boldogságunkat.
A váciak legközelebb május 2-án Békéscsabán lépnek pályára. A Siófok elleni gyõztes hatvan percet pedig a váci Elektro Szignál Televízió keddi és szerdai adásában felvételrõl levetíti.

Feladó: Hírszerkesztõ

Email: estv@estv.hu

EU pályázatok