címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 27. | szombat
Zita napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Kézilabda - Gyorsan lerendezték

Kézilabda - Gyorsan lerendezték

Idegenben is fölényesen nyert, és tartja négypontos elõnyét a másodosztályú váci férfi kézilabda gárda: SZESE-Gyõr - Váci KSE 23-36 (9-21).
A tavaly a mieinkkel együtt az élvonaltól búcsúzó gyõriek alaposan megfiatalított együttessel vesznek részt az idei pontvadászatban. Így a mérkõzés esélyese a hibátlan teljesítménnyel élen álló váci legénység volt.
Nem is kellett csalódnunk, hiszen az elsõ negyedórában már eldõlt a pontok sorsa. A nyitó váci találatra még kettõvel válaszoltak a tartalékos hazaiak, ám ezt követõen kilenc vendégtalálat következett. A mieink alaposan megpörgették az elsõ perceket és a félidõ felére hétgólos elõnyt szereztek. A félidõben már egy tucattal vezettek Zsiga Gyula tanítványai, akik közül különösen a góllövõ formáját visszanyerõ Pál Gergely és a beálló Debreczeni Dávid eredményessége volt dicsérhetõ.
A folytatásban már gyakorló mérkõzés hangulata volt a találkozónak. A mieink nem erõltették a különbség növelését, így idõnként már a gyõriek is vezettek pár eredményes kontrát. Ez a játékrész már kiegyenlítettebb küzdelmet hozott: csak eggyel dobott több gólt a Vác ellenfelénél. Mindenesetre a pénteken, Ikrényben lejátszott bajnoki jól szolgálta a felkészülést a szerdai egri kupavisszavágóra.
Váci góldobók: Pál Gergely 7; Bajusz Sándor 6(6); Debreczeni Dávid 5; Császár Ferenc, Lendvay Péter, Munkácsi Máté és Tyiskov Mihály 3-3; Gúnya Péter és Darko Pavlovics 2-2; Kökény Tibor és Székely Kristóf 1-1.
A legközelebbi bajnokira vasárnap este hattól hazai környezetben kerül sor. Ekkor a világhírû veszprémi sztárcsapat junior gárdája lesz a váciak ellenfele.
(A férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoportjának állása a 10. forduló után képünkre kattintva tekinthetõ meg.)

Feladó: Hírszerkesztõ

Email: estv@estv.hu

EU pályázatok