címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. május 2. | csütörtök
Zsigmond napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Kézilabda - Gólzáporos zárómeccsel a 9. helyen

Kézilabda - Gólzáporos zárómeccsel a 9. helyen

A Mosonmagyaróvár elleni hazai vereséggel kezdte és a mosoniak elleni hazai gyõzelemmel fejezte be a korábbi években már "ismerõs" 9. helyen a pontvadászatot élvonalbeli kézilabda együttesünk: Ipress Center-Vác - Mosonmagyaróvári KC SE 32- 30 (17-15).
Az NB I-es bajnokságban már korábban eldõlt minden, az alsóházi rájátszásban maradt egyetlen nyitott kérdés: a Vác, vagy a Móvár nyeri-e a leggyengébbek sorozatát, és hódítja el egyben az összesített 9. helyet. (Ehhez a vendéglátóknak döntetlen is elegendõ lett volna.) Egy autóbusznyi lelkes vendégdrukker csapott zajt a találkozó felvezetéseként, és mivel a szokásos hazai szurkolás sem maradt el, igen jó hangulatú mérkõzést vívtak a csapatok. A mieinknél a búcsúzó Drávai Gyöngyi most sem játszhatott, valamint Hornyák Dóra és Dijana Jovetics is betegséggel bajlódott napokig. Benevezték és az utolsó percekben pályára is lépett a többszörös súlyos térdsérülés miatt sokat hiányzó Ertl Rebeka.
Nemrég remek produkcióval szép gyõzelmet arattak a váciak a rivális otthonában, melynek alapja a 8-1-es meccskezdés és a remek védõmunka volt. A tanulságokat levonva, a mosoniak ezúttal két cserét is alkalmaztak támadás-védekezés váltáskor, míg a hazaiak ezúttal is hatosfalas védekezéssel és megegyezõ összetételû támadásokkal nyitottak. Mindkét amazonhad láthatóan motiváltan, koncentráltak kezdett. Kétszer a Vácnak kellett egyenlítenie, majd 5-2-re sikerült fordítani. A mosonszolnoki meccsen a mieink ellen betlizõ válogatott Tóth Gabriella kettõzött akarással vetette magát a küzdelembe, de a váciakat sem kellett félteni. Így élvezetes, hajtós perceket élvezhetett a közönség - és sok gólt. A kapusok szinte semmilyen gátját nem jelentették a labda hólába jutásának. És ez így is maradt végig...
Az elsõ negyedóra vége elõtt Dijana Joveticset kellett pár percre pihentetni/ápolni, de ettõl eltekintve ismét a jól bevált, jobboldalra koncentrált támadójátékot vezette elõ csapatunk. Ebben nagy segítséget jelentett az ezúttal igen gólerõs Tóth Eszter játéka. A percenkénti hólózörgetésben összességében 3-4 találatnyi fórral menetelt elõre a Vác. Egy vendég idõkérés és kapuscsere mellett az 5+1es védekezésre is átváltott a Móvár. Átmeneti zavart tudtak csak okozni: a félidõt záró öt percet ötgólos fórral kezdhette az IPC-Vác. Sajnos, a szünetig jócskán szûkített hátrányán az ellenfél, hiába próbálkozott Ottó Katalin kapuscserével is. Összességében az elsõ játékrészben jobbára a mieink irányították a mérkõzést, viszont félõ volt, hogy a sokkal ritkábban eszközölt csere a továbbiakban visszaüthet.
A folytatásban a passzív Szondi Zsófia helyett Pelczéder Orsolya kezdett. Késõbb itt is megtörtént a visszacsere. mint ahogyan a kapukban a második félidõ indításától ismét a kezdõkapusok kaptak bizalmat. Mivel azonban nem javult sem a védõmunka, sem a kapushárítási nívó, továbbra is gólzáport láthatott a publikum. Gyakori volt az igen gyors lefolyású támadás mindkét oldalon. Elõbb 3-4 gólnyi volt a váci fór, majd a játékrész közepéhez érve ismét meglódult a hazai hölgykoszorú. A 41. perc 23-20-as állása után hétgólos elõnyt (27-20, majd 28-21) szorgoskodott össze csapatunk. Üde színfolt volt, amikor Bíró Blanka pár másodperc alatt két bravúrt is bemutatott. Egy idõkérés után, immár kettõs emberfogással próbálkozott a vendégcsapat. Ezt kihasználva Dijana Joveticsnek ismét futószalagon alakították ki a ziccereket a társak.
Az utolsó tíz perc indításakor meglévõ hétgólos hazai fór - a fáradási tünetek megjelenésével párhuzamosan szaporodó hibák miatt - e félidõ hajrájában is jócskán szûkült. Szerencsére a hosszú lefolyású váci akciók idõnként eredményesek voltak, így a pillanatokon belül érkezõ válaszok dacára kettõ találatnyi elõny megmaradt a lefújásra is.
A mérkõzés végén mindkét szurkolótábor lelkesen ünnepelte kedvenceit és megható pillanatokkal búcsúzott azon játékosoktól, akik más csapatban folytatják õsztõl a pályafutásukat.
Ottó Katalin: – Örülök, hogy gyõzelemmel tudtak elbúcsúzni távozó játékosaink. Õsztõl ismét csak az utánpótlás csapatokkal foglalkozom majd. Szeretném megköszönni játékosaimnak a szép sikereket, a klubvezetõknek a bizalmat és szurkolóinknak a támogatást.
A mérkõzés felvételét kedden az Elektro Szignal Televízió teljes meccshosszban levetíti.

Fotó: Fehér Viktor

Feladó: Hírszerkesztõ

Email: estv@estv.hu

EU pályázatok