címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 19. | kedd
József és Bánk napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Klubtörténeti sikert könyvelhet el a Dunai Sárkányok Vác


Története eddigi legsikeresebb idényeként könyvelheti el a 2018-as szezont a Dunai Sárkányok Vác, ami a Szegeden rendezett Sárkányhajó Klub Legénység Világbajnokságon elért eredményeknek köszönhetõ elsõsorban.
A Maty-éri pályán és a belvárosi Tisza-szakaszon rendezett világversenyen a váci egyesület százhuszonhárom - nagyrészt saját igazolású, részben más klubokból, idegenlégiósként beülõ - versenyzõvel képviseltette magát.
A huszonhárom magyar érembõl nyolcat (négy aranyat, három ezüstöt, egy bronzot) a Dunai Sárkányok Vác egységei szereztek meg, s ezzel az egyesület - a legeredményesebb hazai klubként - 30 ország 140 csapatából az éremtábla harmadik helyén végzett.
- A 2017-es szezon is kiugróan sikeres volt klubunknak, akkor azt gondoltam, hogy eredményességben nagyon nehéz lesz felülmúlni önmagunkat. Erre most még nagyobb fegyvertényt hajtottunk végre a szegedi világbajnokságon elért helyezésünkkel, így újra arra gondolok, hogy ez a plafon. De ez jó érzés, újabb kihívást is jelent, viszont az a legfontosabb, hogy minél többekkel megismertessük és megszerettessük ezt a szabadidõs sportolási lehetõséget - mondta az ország egyik legjobb sárkányhajó kormányosának számító Szabó Miklós edzõ, felkészítõ.
A vezetõ tréner a jövõre vonatkozó terveikrõl-álmaikról is beszélt.
Elsõként kiemelte, hogy szeretnék, ha önálló beszálló- és kikötõhelyük lehetne, s hozzátette, ebbõl a szempontból is nagy reményt fûznek a tervezett Vizes Sportok Háza megvalósulásához. Aztán megemlítette a szponzorkeresés jelentõségét, mint mondta, a külsõ támogatások a versenyeztetési lehetõségek, a hajópark fejlesztése szempontjából egyaránt lényeges segítséget jelenthetnek. A Kálvin utcai bázisuk fejlesztését ugyancsak nagyon fontos, sürgetõ feladatnak nevezte. Szóba hozta még, hogy országos szövetségi szinten el kellene indítani a kormányosképzést, hiszen a hajókapitányoknak nagyon nagy a felelõssége a biztonságos sportolás szempontjából is.
- A legfontosabb a tömegbázis erõsítése, ennek pedig az iskolákkal, illetve a sportos csapatépítés lehetõségével élni kívánó cégekkel, intézményekkel való kapcsolataink még szorosabbá fûzése a záloga - mondta zárszóként a sikerkovács vezetõedzõ.

Feladó: Városháza

EU pályázatok