címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 28. | csütörtök
Gedeon és Johanna napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Indulhat az NB II-ben a váci focicsapat


A napokban a Vác FC közösségi oldalán megjelent: “Friss hírek a csapatról! A brit tulajdonú részvények a múlt hét folyamán a Vác VLSE tulajdonába kerültek, így a csapat 100v%-os tulajdonosa a Vác VLSE lett. A csapatnak további sikereket kívánunk!” A Magyar Labdarúgó Szövetség hétfõi ülésén vizsgálta a váci csapat indulási jogát is, a döntés kapcsán kiadott közleménybõl az derül ki, hogy csapatunk maradhat az NB II-ben.
A szervezet a honlapján közzétett hírben emlékeztet: az európai szövetség gyakorlatát követve nemcsak a nevezést megelõzõ idõszakban, hanem azt követõen, a bajnokság megkezdése elõtt, sõt a bajnokság teljes idõszaka alatt is vizsgálja, hogy a klubok megfelelnek-e a licencelõírásoknak. A korábban megadott licenc visszavonható, egyes esetekben kötelezõen visszavonandó, amennyiben a klub nem felel meg az elõírásoknak – írja az mlsz.hu.
Az MLSZ elsõfokú licencadó bizottsága ennek megfelelõen több másodosztályú klub esetében folytatott vizsgálatot, és “a Balmazújvárostól megvonta a férfi NB II-es licencet”, a döntésrõl pedig részletesen tájékoztatta a klubot.
Az MLSZ honlapján közölték: a szabályok szerint kizárólag az érintett sportegyesület adhat tájékoztatást a döntés hátterérõl. Az elõzõ idényben a Merkantil Bank Ligában 17. helyen végzõ balmazújvárosi együttes vasárnap, a Siófok otthonában kezdené meg az NB II-es bajnokságot. A csapat a 2017-2018-as idényben az élvonalban szerepelt.
Emlékeztetõül: a Vác Városi Labdarúgó SE, amely eddig kizárólag utánpótlás csapatok versenyeztetésével foglalkozott, megvette John Marshall angol üzletembertõl a Vác FC-t mûködtetõ gazdasági társaság száz százalékos üzletrészét.
Tehát mindent egybevetve megnyugodhatnak a váci szurkolók, a helyi csapat továbbra is az NB II-ben szerepelhet.

Feladó: Városháza

EU pályázatok