Vác.hu
  

Hírek

Dátum:

Típus:

Kulcsszó:

 

Sport [2019. szeptember 30., hétfő]

Két vereség a múlt heti mérleg

A férfi kézilabda élvonalban és a labdarúgó NB II-ben egyaránt vereséget szenvedtek városunk csapatai a múlt heti bajnoki fordulóban.
A férfi kézilabda bajnokságban a Komló volt a Vác ellenfele és a vendégek 22 - 28-as győzelmükkel mindkét bajnoki pontot elrabolták.
A következő ellenfél - október 2-án - a Csurgó gárdája lesz.
A labdarúgó NB II-ben Vác FC - Vasas: 0 - 4
Városunk csapata legközelebb - október 6-án - az MTK Budapest ellen lép pályára.

Feladó: Városháza

Sport [2019. szeptember 24., kedd]

A VVEC végzett az éremtáblázat élén az evezős országos bajnokságon

Hatalmas sikert könyvelhetett el a Vác Városi Evezős Club a múlt hét végén rendezett felnőtt országos bajnokságon, az egyesület az éremtáblázat élén végzett.
A VVEC a következő versenyszámokban szerzett országos bajnoki címet:
Férfi könnyűsúlyú négypárevezős (Kosztrub Tamás, Privári M. Domokos, Pálfai Csikó, Fenyődi Tamás), férfi felnőtt egypárevezős és férfi könnyűsúlyú egypárevezős (Galambos Péter), férfi felnőtt kétpárevezős (Ács Kristóf, Bácskai Máté), női könnyűsúlyú egypárevezős (Csepel Zsófia), női könnyűsúlyú kétpárevezős (Kas Natália, Csepel Zsófia), férfi felnőtt négypárevezős (Szklenka Bence, Ács Kristóf, Bácskai Máté, Varga Tamás), férfi könnyűsúlyú kétpárevezős (Fenyődi Tamás, Galambos Péter).
Ezüstérmesek:
Férfi U23-as koroszály, egypárevezős (Ács Kristóf), férfi felnőtt egypárevezős (Bácskai Máté), férfi U23-as korosztály, könnyűsúlyú egypárevezős (Fenyődi Tamás), férfi könnyűsúlyú kétpárevezős (Pálfai Csikó, Kosztrub Tamás).
Bronzérmesek:
Férfi U23-as korosztály, egypárevezős (Szklenka Bence), férfi U23-as korosztály, könnyűsúlyú egypárevezős (Kosztrub Tamás).
– Nagy fegyvertény ez a bajnoki szereplés, amiért elsősorban gratuláció illeti a sportolóinkat, illetve köszönet jár az edzőknek, családoknak, támogatóinknak – nyilatkozta a kiugró eredményt értékelve Vácy Károly, a VVEC elnöke.
Hozzátette: az egyesület az utóbbi időben újabb korábban elnyert támogatási forrásokhoz jutott hozzá, így folytatódhat a telephely, a csónakház fejlesztése és korszerűsítése, ami nagyon fontos az infrastrukturális háttér javítása szempontjából, annál is inkább, mivel a klub az utánpótlás nevelés terén ugyancsak kiemelkedően eredményes bázisa a magyar evezős sportnak.

Feladó: Városháza

A bajnokságok hétközi fordulójában női kézilabdázóinknak és labdarúgó NB II-es csapatunknak sem termett babér.
A labdarúgó NB II-ben Kazincbarcika - Vác FC: 2 - 1.
Csapatunk következő ellenfele - szeptember 29-én - a Vasas gárdája lesz.
A női kézilabda élvonalban a többszörös BL-győztes Győri ETO otthonában vendégszerepelt a Váci NKSE, a mérkőzés a házigazdák 33 - 24-es győzelmével zárult.
A következő ellenfél - október 4-én - a Kisvárda csapata lesz.

Feladó: Városháza

Sport [2019. szeptember 17., kedd]

Váci sikerek a masters evezős világbajnokságon

Szeptember 11-15 között rendezték az Evezős Masters Világbajnokságot a Velencei-tónál, mely rendezvény 23 év után tért vissza Magyarországra. A Vác Városi Evezős Club 6 hölgy és 9 férfi versenyzővel képviseltette magát.
A számos szép helyezés mellett a váci veteránok összesen nyolc aranyérmet nyertek.
A Nógrádi Tivadar és Noé Gábor páros a kettes egységtől a nyolcasig, különböző korcsoportokban összesen öt aranyérmet nyert.
Ábrahám Gábor két négyes számban is elsőséget szerzett. Míg a váci hölgyeket képviselve, Hadjiantoni Krisztina egy budapesti partnerével kétpárevezősben lett aranyérmes.
A verseny különös érdekessége volt, hogy a rendezvényt megnyitó első számot kormányos négyesben a Noé-Nógrádi páros mellett két budapesti versenyzővel és a váci Mészáros Judit kormányzásával a magyar egység nyerte. Így a világbajnokság első öt kiosztott aranyérméből három Vácra került.
Mészáros Judit a Nemzetközi Evezős Szövetség elismert versenybiró tagja, aki aznap a FISA zsűrielnöke is volt.
Az említetteken kívül helyezettek voltak a következő váci versenyzők: Cseri Ágota, Bácskainé Ekker Zsuzsanna, Tölgyesi Brigitta, Hász Márton, Bugarszky Miklós, Bácskai Zoltán, Mucsi László, Cseh Zsolt és Fenyő András.

Feladó: Városháza

Sport [2019. szeptember 16., hétfő]

Egy vereség, egy döntetlen a hétvégi mérleg

A női kézilabda élvonalban vereséget szenvedett, a labdarúgó NB II-ben döntetlent játszott a hétvégi bajnoki fordulóban városunk csapata.
A női kézilabda NB I-ben Váci NKSE – DVSC SCHAEFFLER: 26 - 30.
Városunk csapata a következő fordulóban (szeptember 18-án, idegenben) a Győri ETO ellen lép pályára.
A labdarúgó NB II-ben Vác FC - Duna Aszfalt: 0 - 0.
A Vác FC következő ellenfele (szerdán, idegenben) a Kazincbarcika gárdája lesz.

Feladó: Városháza

Sport [2019. szeptember 15., vasárnap]

Nagy munka zajlik a stadionban

Akár már ősz végére elkészülhet a váci futballközpont, de legkésőbb jövő tavasszal átadják.
A beruházással kapcsolatban tartott sajtótájékoztatón Pető Tibor, a Vác Városi Labdarúgó Sportegyesület elnöke, egyben a város alpolgármestere kiemelte: a létesítmény fejlesztéséből 200 millió forint az utánpótlás székházának felújítását szolgálja, míg a futballpálya és a lelátó átépítése 600 millió forintba kerül.
A sport- és városvezető hozzátette, a források nagy részét a TAO-támogatások biztosítják, az önkormányzat pedig 180 millió forintos önrésszel járul hozzá a fejlesztésekhez.
Rétvári Bence, a térség országgyűlési képviselője elmondta: 2010 óta a kormány arra törekszik, hogy minél több ember számára tudja biztosítani a sportolás lehetőségét, akár a szabadidő, akár a versenysportokat választják.

Feladó: Városháza

Sport [2019. szeptember 9., hétfő]

Evezős sikerek az U23-as Európa-bajnokságon

Szép magyar sikerek születtek a görögországi Ioanninában a múlt héten rendezett U23-as Európa-bajnokság zárónapján, a sikerekből a Vác Városi Evezős Club válogatottjai is kivették részüket.
A VVEC színeit is képviselve a férfi kétpárevezős versenyszámban - alig lemaradva a dobogóról - a negyedik helyen végzett az Ács Kristóf, Bácskai Máté alkotta dubló, edzőjük: Mácsik Miklós
A női négypárevezős versenyszámban az ötödik helyen végzett a magyar egység, a kvartett oszlopos tagja a VVEC színeiben Zsiros Janka.

Feladó: Városháza

Sport [2019. szeptember 9., hétfő]

Szoros győzelem a második fordulóban

A női kézilabda élvonal 2019/2020-as bajnoki idényében második mérkőzését is megnyerte városunk csapata.
Az ellenfél - idegenben - a Mosonmagyaróvál volt, a végeredmény 28 - 29 lett a Váci NKSE javára.
A következő rivális (szeptember 14-én, hazai pályán) a DVSC SCHAEFFLER csapata lesz.

Feladó: Városháza

Sport [2019. szeptember 2., hétfő]

Fölényes győzelemmel nyitott a női kézilabda csapat

A hétvégén elkezdődött a pontvadászat a női kézilabda bajnokság élvonalában, a váci csapat fölényes győzelemmel nyitotta az új idényt.
A Váci NKSE ellenfele az MTK alakulata volt a nyitó fordulóban, a végeredmény 31 - 21 lett.
A következő ellenfél (szeptember 6-án) a Mosonmagyaróvár csapata lesz.

Feladó: Városháza

Sport [2019. szeptember 2., hétfő]

Vereség a hatodik fordulóban

A labdarúgó NB II-es bajnokság újabb fordulójában súlyos vereséget szenvedett városunk csapata.
A Vác FC soros ellenfele az Ajka csapata volt, és a házigazdák 5 - 1-es győzelmével zárult a találkozó.
A következő fordulót szeptember 15-én rendezik, akkor a Duna Aszfalt gárdája lesz városunk csapatának ellenfele.

Feladó: Városháza