Vác.hu
  

Hírek

Dátum:

Típus:

Kulcsszó:

 

Sport [2020. július 29., szerda]

Labdarúgás – Zuglóban lesz a legújabb albérlet

Augusztus második napján megkezdődik a labdarúgó bajnokság harmadik vonalában a 2020/2021-es bajnoki sorozat. A Vác FC a pontvadászatot a Rákosmente ellen fél hatkor „hazai” pályán, a BVSC stadionjában indítja.

Az NB III Közép csoportjában 20 együttes lép majd pályára. A tervek szerint 2020-ban nem kevesebb, mint 21 fordulót rendeznek meg, tehát több alkalommal hétközi fordulóra is sor kerül. Az első négy játéknapon a mieink háromszor is pályaválasztók lesznek. Sokáig kérdéses volt, hogy az évek óta húzódó stadionfelújítás miatt hol fogadja ellenfeleit csapatunk. Nos, a klub hivatalos honlapján megjelent információ szerint egyelőre a BVSC zuglói sporttelepén lesznek a „hazai” bajnokik.

Az intézményüzemeltetővel a tervek szerint ma írják alá a szeptemberig szóló pályabérlési szerződést. Azért csak addig, mert – szintén a klubhonlap megfogalmazása szerint – „közel a stadionprojekt befejezése”.

(Képünkön az újabb ideiglenes meccshelyszín, mellékletünkben pedig a 2020-as tervezett mérkőzésidőpontok.)

Feladó: Városháza

Csatolt dokumentumok:
vfcido.pdf

Sport [2020. július 20., hétfő]

Kézilabda – Egy párharcot kell nyerni a csoportkörért

Az Európai Kézilabda Szövetség elkészítette az Európa Liga kiemelését és menetrendjét. Ezek szerint a Váci NKSE csapatának egyetlen párharcot kell sikerrel vennie a csoportkörbe jutáshoz.

Ennek a 16 csapatos csoportkörnek négy kiemelt együttes (köztük a Siófok) már biztosan résztvevője. A további benevezett 30 együttesből 12 a selejtező körben lesz érdekelt, például az Alba Fehérvár is. Az onnan tovább lépő hat csapat csatlakozik ahhoz a 18 együtteshez, amely akkor lép először pályára. Itt találjuk a váciak mellett a debreceni hölgykoszorút is Ebben a körben 12 párra osztják a mezőnyt, a győztesek jutnak az említett négy kiemelt mellett a csoportkörbe.

A két selejtezőkört októberben és novemberben rendezik, sorsolás és pontos játéknapok meghatározása várhatóan július 28-án lesz Bécsben.

Feladó: Városháza

Sport [2020. július 18., szombat]

Labdarúgás – A Vác FC NB III-as sorsolása

A Magyar Labdarúgó Szövetségben elkészítették a váci együttest is felvonultató harmadosztályú pontvadászat 20 csapatos Közép-csoportjának sorsolását.

A bajnokság augusztus első hétvégéjén indul és az előírások szerint rendre vasárnap rendezik a mérkőzéseket. (De lesz több hétközi forduló is.) A találkozók kezdési időpontját egy későbbi egyeztetésen állapítják meg. A Vác FC a sorsolás szerint az első 4 fordulóban három alkalommal is pályaválasztó lesz. A szövetség hivatalos honlapján a hazai bajnokik helyszíneként a Vác Városi Stadion szerepel.

Az első mérkőzés tehát a sorsolás szerint augusztus 2-án, vasárnap a váci stadionban (?) a Rákosmente FC ellen.

A pontvadászat első körének (I.-XIX. forduló) sorsolása képünkön.

Feladó: Városháza

Sport [2020. július 18., szombat]

Kézilabda – Újraindulhat a felkészülés a Váci NKSE csapatainál

A Váci NKSE hivatalos klubhonlapján jelentette be, hogy hétfőtől immár teljes egészében folytatódhat az egyesület csapatainak felkészülése a tervezett szeptemberi bajnoki rajtra.

Mint ismeretes, három héttel ezelőtt tíz, a felnőtt játékoskerethez tartozó játékosnál mutattak ki pozitív eredményt a koronavírus-tesztek. (A szakmai stáb és a csapatnál dolgozók nem fertőződtek meg.) Az előírt orvosi protokoll szerint az edzéseket felfüggesztették az egyesületnél. (A sportcsarnokot üzemeltető városi önkormányzat ugyanakkor teljes fertőtlenítést rendelt el a létesítményben.)

Az érintett játékosok kéthetes karanténba kényszerültek, miközben Bálint Anna kapus további tünetek miatt egy erdélyi kórházban kapott kezelést és további vizsgálatok miatt még jelenleg sem térhetett vissza a csapathoz. Szerencsére az előírások szerint elvégzett újabb tesztek a többieknél negatív eredményt mutattak, így július 20-tól szinte a teljes keret – természetesen fokozatosan és a maximális elővigyázatossággal – ismét folytathat edzésmunkát.

További hírek a klubnál:
- az európai szövetség elfogadta a váciak nevezését a második számú nemzetközi kupasorozatra (Európa Liga);
- Paróczy Sára kölcsönszerződéssel eligazol, míg Káldy Lilivel szerződést bontottak;
- Ziman Bence helyett Sztranyan Ágnes lesz a masszőr (ő tagja volt a bajnoki aranyérmes váci ificsapatnak, és legutóbb a váci focicsapatnál dolgozott);
- két utánpótlás korosztálynál lesz váltás az edzői poszton: az U14-eseknél Steidl Anna, az U15-ös csapatnál Hercz Paula irányít majd;
- július elejétől immár a női klub felel a város férfi kézilabdasportjának utánpótlásképzéséért: 5 versenysorozatban szerepelnek majd az egyesület férfi szakosztályának utánpótlás együttesei (a női vonalon 11 csapatot indít a különböző korosztályokban a VNKSE).

A női kézilabda élvonal sorsolása már ismert (lásd: vac.hu – Sport, 2020. június 19.), a tervek szerint szeptember elején rajtoló pontvadászat mérkőzéseinek időpontegyeztetésére augusztus 3-án kerül sor.

Feladó: Városháza

Sport [2020. július 13., hétfő]

Labdarúgás – A Közép-csoportban a váciak

A Magyar Labdarúgó Szövetség elkészítette a harmadosztályú bajnokság 2020/2021-es sorozatának csoportbeosztását. Ahogyan várható volt, a Vác FC a Közép-csoportban kapott helyet.

Az új pontvadászatra jelentősen megemelte az NB III-as sorozatban rajthoz álló csapatok számát a szövetség. Az augusztus legelején induló bajnokságban 60 együttesre duzzadt az indulók mezőnye. Őket területi alapon három darab 20 csapatos csoportba osztották be. A váciak a következő ellenfelekkel vívhatják meg harcukat a harmadik vonalban: FC Dabas, Dabas-Gyón, Dunaújváros, ESMTK, Kozármisleny, Hódmezővásárhely, Iváncsa, Kecskemét, Körösladány, Majos, Monor, Rákosmente, Szegedi VSE, Szekszárd, Taksony. Az élvonalbeli klubok második csapatai közül a mi csoportunkban kapott helyett a Fradi, a Honvéd, a Paks és az Újpest tartalékgárdája.

A napokban várhatóan megtörténik a sorsolás is, és talán arra is választ kapunk, hogy a Vác FC hol fogja lejátszani a hazai bajnoki mérkőzéseit.

Feladó: Városháza

Sport [2020. július 8., szerda]

Kézilabda – Eltűnt a váci férfiklub a Nemzeti Bajnokságból

A Magyar Kézilabda Szövetség illetékes szakbizottsága elfogadta a felnőtt, ifjúsági és serdülő Nemzeti Bajnokságok (NB) három osztályának területi alapon történt csapatbesorolását. Sajnos, a 2020/2021-es NB-s pontvadászatokban egyik korosztály egyik csoportjában sem találkozunk váci férfi együttessel!

Városunk női felnőtt csapatai közül a Váci NKSE természetesen a 14 csapatos élvonalban lép majd pályára. A harmadosztálynak számító NB II Északi csoportjában kapott helyet a Vác VKSK-Dunakanyar hölgykoszorúja.

Az utánpótlás korosztályok közül az elsőosztályú ifik és a serdülők egyaránt a kétcsoportos (egyenként 14 együttes) mezőny Keleti csoportjában kaptak helyet: itt szerepelnek majd mind a Dunakanyar Kézilabda Akadémia, mind a Váci NKSE fiataljai. Rajtuk kívül még az ifi NB II Keleti csoportjában (12 csapat) a Dunakanyar Kézilabda Akadémia második csapata is pályára lép majd.

A pontvadászatok a tervek szerint szeptemberben rajtolnak.

Feladó: Városháza

Sport [2020. július 6., hétfő]

Labdarúgás - Váci focimeccsek

Hosszú idő után ismét friss információkat közölt a Vác FC hivatalos klubhonlapja. A vacfc.com a felkészülés menetéről, illetve a játékoskeret változásairól és a szakmai stáb módosulásáról adott hírt.

Mint ismeretes, a félbeszakadt 2019/2020-as labdarúgó NB II-ben kieső helyen zárt a váci gárda. Bár a menedzsment megpróbálta megszerezni a másodosztályban történő esetleges induláshoz szükséges licencet, ezt a szakszövetség illetékes bizottsága a hiánypótlást követően is elutasította. Így csapatunk az NB III-ban rajtolhat a következő pontvadászatban.

A tervek szerint a harmadik vonalban három, egyenként 20 csapatos csoportot alakítanak ki. Az e nevezések értékelése után derül ki, hogy a váciak melyik, területi fekvés alapján meghatározott csoportba kerülnek majd. Az biztosnak tűnik, hogy már augusztus 2-án elrajtolnak a mérkőzések, melyekre a mieink sorozatos előkészületi találkozókkal készülnek. Ezek közül az első négyre idegenben kerül sor (elsőként most szerdán este a gyöngyösiek otthonában), majd az elképzelések szerint július 21-én, kedden 17 órától a Komárom együttesét, majd július 26-án vasárnap 11 órától a salgótarjániakat fogadja Vácon csapatunk.

A szakmai stábban minden szakember marad: Burzi Attila vezetőedzőként, Rusvay Gergely pályaedzőként, Hámori István kapusedzőként dolgozik továbbra is. Hozzájuk erőléti edzői feladatokkal Franyó Róbert csatlakozik.
A játékoskeretben sok változás lesz, ezekről az említett weboldal híréből tájékozódhatnak a szurkolók.

Feladó: Városháza

Sport [2020. július 6., hétfő]

Kajak-kenu – Végre benépesülhetett a váci Duna-part

Hagyományteremtő céllal rendeztek nagyszabású kajak-kenu versenyt a hétvégén a váci Duna-szakaszon. A koronavírus-járvány miatti hosszú kihagyás után végre igazi viadalon mérettethették meg magukat a több korosztály számára a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) égisze alatt lebonyolított I. Váci Régiós Kajak-Kenu Verseny résztvevői.

A Váci Kajak-Kenu SE rendezésében megtartott esemény versenyszámaiban a legfiatalabbaktól kezdve több utánpótlás korosztály tehetséges versenyzői álltak rajthoz és vívtak kiélezett csatákat. A versenyek közben az érdeklődők számára a Dunai Sárkányok jóvoltából lehetőség volt a sárkányhajózás eszközeinek, szépségének megismerésére is.
A kajak-kenu viadalok legeredményesebb versenyzői többek között Schmidt Gábortól, az MKKSZ elnökétől, Kiss Zsolt váci alpolgármestertől és több, korábban a váci egyesületekben versenyző sikeres sportolótól vehették át az érmeket.

A hivatalos eredmények megtekinthetők:
https://results.kajakkenusport.hu/faces/pages/verseny.xhtml?versenyid=229

Fotó: Váci Kajak-Kenu SE facebook

Feladó: Városháza

Sport [2020. június 30., kedd]

Kézilabda – Tíz játékos lett koronavírusos

A Váci NKSE hivatalos bejelentése szerint tíz játékosánál mutatott ki fertőzést a koronavírus-teszt. Az alábbiakban a klub honlapján megjelent közleményt változatlan formában közöljük.

„A Váci NKSE felnőtt csapata május 25.-én kezdte el újra az edzéseket a korona vírus okozta leállás után. Egyesületünk minden újrakezdéssel kapcsolatos ajánlást és tanácsot betartva kezdte el a munkát, amely azt jelentette, hogy heti két alkalommal vértesztet végeztünk, amely minden alkalommal negatív lett mindenkinél. Ezen kívül minden nap hőmérséklet mérést alkalmaztunk a játékosoknál és a szakmai stáb tagjainál is és természetesen fokozattan ügyeltünk a kéz fertőtlenítésre is!
Sajnos hiába tettünk minden megelőző intézkedést, a múlt héten több játékosunknál jelentkeztek minimális COVID-19 tünetek, amely íz és szagérzékelés vesztést jelentettek. A tünetek megjelenése után PCR tesztet végeztünk a csapat tagjainál, amely jelenleg 10 főnél mutatta ki a korona vírus fertőzést! A szakmai stáb összes tagja és néhány játékos teszt eredménye viszont negatív lett.
A pozitív teszt eredményt kapott játékosok már teljesen tünetmentesek, jól vannak, azonban a szabályok szerint két hétig karanténba lesznek.
Ez azt jelenti, hogy a leghamarabb július 20. után kezdődhet újra a munka. Az újrakezdést újabb PCR tesztek valamint terheléses és kardiológiai vizsgálatok előznek majd meg, ugyanis jelenlegi helyzetben játékosaink egészsége a legfontosabb.”


Forrás: vacinkse.hu

Feladó: Városháza

Sport [2020. június 26., péntek]

Kajak-kenu – Babella László újabb rangos elismerése

Babella László, a kajak-kenu sortág örökifjú váci legendája, aki – ki hinné? – tavaly töltötte be a 80. életévét, újabb méltó elismerésben részesült a szakszövetség tegnapi ünnepélyes márványtábla avatóján.

A váci mesternél két esztendővel fiatalabb Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnöke, Schmidt Gábor köszöntette a székházban zajló eseményen megjelent 18 sportági ikont, illetve az elhunytak hozzátartozóit. Az MKKSZ legmagasabb kitüntetését, az Arany Érdemérmet 2006-ban alapították, amellyel azoknak a kiemelkedő személyiségeknek a tevékenységét ismerik el, akik több évtizeden át szolgálták a magyar kajak-kenut sportolóként, edzőként, sportvezetőként, és a legtöbbet tettek annak fejlődéséért és eredményességéért.

Babella László ezt az elismerést 2009-ben vehette át, ugyanabban az évben, mikor Vác városa Pro Urbe kitüntetésben részesítette. A következő évben a mesteredző életművét állami szinten a Magyar Köztársaság Érdemrend lovagkeresztjével is díjazták. Ezen elismerések sorában egy újabb mérföldkő, hogy városunk büszkesége a sportág halhatatlanjainak nevét tartalmazó márványtáblán is szerepel a jövőben.

fotó: kajakkenusport.hu

Feladó: Városháza