Vác.hu
  

Hírek

Dátum:

Típus:

Kulcsszó:

 

Sport [2020. augusztus 3., hétfő]

Evezés – Négy felnőtt arannyal zártak a váciak

Szombaton és vasárnap is két-két országos bajnoki címet szereztek a Vác Városi Evezős Club sportolói a szegedi országos bajnokságon. Az utánpótlás és a masters korcsoportokban gyűjtött további szépszámú érem mellett tehát összesen 4 felnőtt arannyal fejezték be a mieink a négynapos viadalt.

Mint arról korábban (vac.hu – Sporthírek 2020. augusztus 1.) már beszámoltunk, a verseny harmadik napján Galambos Péter és az Ács Kristóf, Bácskai Máté páros is elsőként haladt át a célvonalon. Az országos bajnokság záró napján, vasárnap a Rapcsák Károly és Mácsik Miklós edzők által irányított négypárevezős egységünk – Szklenka Bence, Bácskai Máté, Ács Kristóf, Varga Tamás összetételben – több, mint 6 másodperccel előzte meg a második helyezettet és nyert újabb váci aranyat. Ez a szám szerepel az olimpián is, ma a váciak féltucat induló között lettek a legjobbak.

A szintén olimpiai versenyszámban Szegeden 7 indulót számláló könnyűsúlyú kétpárevezősök mezőnyében pedig Galambos Péter Fenyődi Tamással párban (edzőjük Rapcsák Károly – képünkön a tavaly decemberben átvett Vác Város Sportjáért kitüntetéssel) ugyancsak nagy fölénnyel utasította maga mögé a teljes mezőnyt. Érdekesség, hogy a tavaly világbajnoki címet is begyűjtő Galambos Péter – aki a hétvégi viadal előtt sérülés miatt egy hónapig nem tudott edzeni – ezzel az országos aranyérmei számában már felülmúlta életkorát, hiszen a 34. születésnapjához közelítő evezősnek ez volt a 35. (!) országos bajnoki címe.

Feladó: Városháza

Sport [2020. augusztus 2., vasárnap]

Labdarúgás – Fájó és meglepő vereséggel kezdtek

Vereséggel indította a harmadosztályú bajnokságot a váci együttes. A mieink az elmúlt évben a Közép csoport középmezőnyében záró fővárosiak ellen maradtak alul: Vác FC – Rákosmente FC 1-2 (0-1).

Az NB III-as pontvadászatban egy ideig a BVSC zuglói pályáján játssza csapatunk a „hazai” bajnokijait. Így a mai, rekkenő hőségben lebonyolított szezonnyitónak is az egykor szebb napokat látott, de mára már elég megviselt sporttelep adott otthont – mérsékelt érdeklődés mellett.

A mérkőzés elejét jellemző kölcsönös erőfelmérés után a vendégek a 26. percben megszerzett vezetésüket a szünetig jól őrizték. A fordulást követően a várt egyenlítés helyett a 63. percben újabb gólt kapott a váci társaság, így igen nehéz helyzetbe került.

Szerencsére gyorsan jött a szépítés Szalánszki Gergő talált a hálóba. Ám a hátralévő időben már hiába hajtott legalább az egyik pont megmentéséért a váci gárda, kellemetlen meglepetésre pont nélkül zárta az első találkozóját.

A következő fordulóban a tavaly a csoport 4. helyét megszerző Iváncsa vendége lesz Burzi Attila vezetőedző váci legénysége.

(Képünkön az MLSZ hivatalos honlapján található meccsjegyzőkönyv és a kezdő csapatok.)

Feladó: Városháza

Sport [2020. augusztus 1., szombat]

Evezés – Váci sikernap Szegeden

Csütörtökön kezdődött Szegeden az evezősök országos bajnoksága, ahol a Vác Városi Evezős Club sportolói is szép számmal rajthoz állnak. A viadal harmadik napja két váci felnőtt aranyérmet is hozott.

A férfi könnyűsúlyú egypárevezősök versenyében – a szám nem szerepel az olimpián – hat versenyző állt rajthoz. Galambos Péter (képünkön) meggyőző fölénnyel, közel 5 másodperces előnnyel ért célba. Rapcsák Károly tanítványa sorrendben hatodik országos aranyát gyűjtötte be e versenyszámban.

Az olimpiai számnak számító férfi kétpárevezősök mezőnyében 9 egység állt rajthoz, a váciak részéről Ács Kristóf és Bácskai Máté. Mácsik Miklós edző tanítványai Galambos Péterhez hasonló magabiztossággal, 5 másodperces fórral haladtak át elsőként a célvonalon.

Az országos bajnokság vasárnap fejeződik be, újabb váci éremesélyekkel.


(fotó: Czucz Bálint))

Feladó: Városháza

Sport [2020. július 31., péntek]

Kézilabda – VNKSE bajnoki időpontok az 5. fordulótól

Érthető okokból az első négy forduló kivételével kerültek egyeztetésre a Váci NKSE NB I-es felnőtt csapatának bajnoki időpontjai. Elképzelhető ugyanis, hogy a csapatnál történt koronavírus fertőzés miatt az első négy találkozót halasztja a váci klub.

A megadott időpontok a kupakötelezettségek és tévéközvetítések miatt változhatnak.

Tehát a 2020/2021-es pontvadászat első körének váci menetrendje az 5. fordulótól:
október 10. szo. 18.00 VNKSE – Kisvárda
október 17. szo. 18.00 Békéscsaba – VNKSE
október 24. szo. 18.00 VNKSE – Érd
november 1. vas. 15.00 Szombathely – VNKSE
november 7. szo. 18.00 VNKSE – Dunaújváros
november 14. szo. 18.00 Siófok – VNKSE
december 30. sze. 18.00 VNKSE – SZISE
január 6. sze. 18.00 Győr – VNKSE
január 16. szo. 18.00 VNKSE - DVSC

Feladó: Városháza

Sport [2020. július 29., szerda]

Labdarúgás – Zuglóban lesz a legújabb albérlet

Augusztus második napján megkezdődik a labdarúgó bajnokság harmadik vonalában a 2020/2021-es bajnoki sorozat. A Vác FC a pontvadászatot a Rákosmente ellen fél hatkor „hazai” pályán, a BVSC stadionjában indítja.

Az NB III Közép csoportjában 20 együttes lép majd pályára. A tervek szerint 2020-ban nem kevesebb, mint 21 fordulót rendeznek meg, tehát több alkalommal hétközi fordulóra is sor kerül. Az első négy játéknapon a mieink háromszor is pályaválasztók lesznek. Sokáig kérdéses volt, hogy az évek óta húzódó stadionfelújítás miatt hol fogadja ellenfeleit csapatunk. Nos, a klub hivatalos honlapján megjelent információ szerint egyelőre a BVSC zuglói sporttelepén lesznek a „hazai” bajnokik.

Az intézményüzemeltetővel a tervek szerint ma írják alá a szeptemberig szóló pályabérlési szerződést. Azért csak addig, mert – szintén a klubhonlap megfogalmazása szerint – „közel a stadionprojekt befejezése”.

(Képünkön az újabb ideiglenes meccshelyszín, mellékletünkben pedig a 2020-as tervezett mérkőzésidőpontok.)

Feladó: Városháza

Csatolt dokumentumok:
vfcido.pdf

Sport [2020. július 20., hétfő]

Kézilabda – Egy párharcot kell nyerni a csoportkörért

Az Európai Kézilabda Szövetség elkészítette az Európa Liga kiemelését és menetrendjét. Ezek szerint a Váci NKSE csapatának egyetlen párharcot kell sikerrel vennie a csoportkörbe jutáshoz.

Ennek a 16 csapatos csoportkörnek négy kiemelt együttes (köztük a Siófok) már biztosan résztvevője. A további benevezett 30 együttesből 12 a selejtező körben lesz érdekelt, például az Alba Fehérvár is. Az onnan tovább lépő hat csapat csatlakozik ahhoz a 18 együtteshez, amely akkor lép először pályára. Itt találjuk a váciak mellett a debreceni hölgykoszorút is Ebben a körben 12 párra osztják a mezőnyt, a győztesek jutnak az említett négy kiemelt mellett a csoportkörbe.

A két selejtezőkört októberben és novemberben rendezik, sorsolás és pontos játéknapok meghatározása várhatóan július 28-án lesz Bécsben.

Feladó: Városháza

Sport [2020. július 18., szombat]

Labdarúgás – A Vác FC NB III-as sorsolása

A Magyar Labdarúgó Szövetségben elkészítették a váci együttest is felvonultató harmadosztályú pontvadászat 20 csapatos Közép-csoportjának sorsolását.

A bajnokság augusztus első hétvégéjén indul és az előírások szerint rendre vasárnap rendezik a mérkőzéseket. (De lesz több hétközi forduló is.) A találkozók kezdési időpontját egy későbbi egyeztetésen állapítják meg. A Vác FC a sorsolás szerint az első 4 fordulóban három alkalommal is pályaválasztó lesz. A szövetség hivatalos honlapján a hazai bajnokik helyszíneként a Vác Városi Stadion szerepel.

Az első mérkőzés tehát a sorsolás szerint augusztus 2-án, vasárnap a váci stadionban (?) a Rákosmente FC ellen.

A pontvadászat első körének (I.-XIX. forduló) sorsolása képünkön.

Feladó: Városháza

Sport [2020. július 18., szombat]

Kézilabda – Újraindulhat a felkészülés a Váci NKSE csapatainál

A Váci NKSE hivatalos klubhonlapján jelentette be, hogy hétfőtől immár teljes egészében folytatódhat az egyesület csapatainak felkészülése a tervezett szeptemberi bajnoki rajtra.

Mint ismeretes, három héttel ezelőtt tíz, a felnőtt játékoskerethez tartozó játékosnál mutattak ki pozitív eredményt a koronavírus-tesztek. (A szakmai stáb és a csapatnál dolgozók nem fertőződtek meg.) Az előírt orvosi protokoll szerint az edzéseket felfüggesztették az egyesületnél. (A sportcsarnokot üzemeltető városi önkormányzat ugyanakkor teljes fertőtlenítést rendelt el a létesítményben.)

Az érintett játékosok kéthetes karanténba kényszerültek, miközben Bálint Anna kapus további tünetek miatt egy erdélyi kórházban kapott kezelést és további vizsgálatok miatt még jelenleg sem térhetett vissza a csapathoz. Szerencsére az előírások szerint elvégzett újabb tesztek a többieknél negatív eredményt mutattak, így július 20-tól szinte a teljes keret – természetesen fokozatosan és a maximális elővigyázatossággal – ismét folytathat edzésmunkát.

További hírek a klubnál:
- az európai szövetség elfogadta a váciak nevezését a második számú nemzetközi kupasorozatra (Európa Liga);
- Paróczy Sára kölcsönszerződéssel eligazol, míg Káldy Lilivel szerződést bontottak;
- Ziman Bence helyett Sztranyan Ágnes lesz a masszőr (ő tagja volt a bajnoki aranyérmes váci ificsapatnak, és legutóbb a váci focicsapatnál dolgozott);
- két utánpótlás korosztálynál lesz váltás az edzői poszton: az U14-eseknél Steidl Anna, az U15-ös csapatnál Hercz Paula irányít majd;
- július elejétől immár a női klub felel a város férfi kézilabdasportjának utánpótlásképzéséért: 5 versenysorozatban szerepelnek majd az egyesület férfi szakosztályának utánpótlás együttesei (a női vonalon 11 csapatot indít a különböző korosztályokban a VNKSE).

A női kézilabda élvonal sorsolása már ismert (lásd: vac.hu – Sport, 2020. június 19.), a tervek szerint szeptember elején rajtoló pontvadászat mérkőzéseinek időpontegyeztetésére augusztus 3-án kerül sor.

Feladó: Városháza

Sport [2020. július 13., hétfő]

Labdarúgás – A Közép-csoportban a váciak

A Magyar Labdarúgó Szövetség elkészítette a harmadosztályú bajnokság 2020/2021-es sorozatának csoportbeosztását. Ahogyan várható volt, a Vác FC a Közép-csoportban kapott helyet.

Az új pontvadászatra jelentősen megemelte az NB III-as sorozatban rajthoz álló csapatok számát a szövetség. Az augusztus legelején induló bajnokságban 60 együttesre duzzadt az indulók mezőnye. Őket területi alapon három darab 20 csapatos csoportba osztották be. A váciak a következő ellenfelekkel vívhatják meg harcukat a harmadik vonalban: FC Dabas, Dabas-Gyón, Dunaújváros, ESMTK, Kozármisleny, Hódmezővásárhely, Iváncsa, Kecskemét, Körösladány, Majos, Monor, Rákosmente, Szegedi VSE, Szekszárd, Taksony. Az élvonalbeli klubok második csapatai közül a mi csoportunkban kapott helyett a Fradi, a Honvéd, a Paks és az Újpest tartalékgárdája.

A napokban várhatóan megtörténik a sorsolás is, és talán arra is választ kapunk, hogy a Vác FC hol fogja lejátszani a hazai bajnoki mérkőzéseit.

Feladó: Városháza

Sport [2020. július 8., szerda]

Kézilabda – Eltűnt a váci férfiklub a Nemzeti Bajnokságból

A Magyar Kézilabda Szövetség illetékes szakbizottsága elfogadta a felnőtt, ifjúsági és serdülő Nemzeti Bajnokságok (NB) három osztályának területi alapon történt csapatbesorolását. Sajnos, a 2020/2021-es NB-s pontvadászatokban egyik korosztály egyik csoportjában sem találkozunk váci férfi együttessel!

Városunk női felnőtt csapatai közül a Váci NKSE természetesen a 14 csapatos élvonalban lép majd pályára. A harmadosztálynak számító NB II Északi csoportjában kapott helyet a Vác VKSK-Dunakanyar hölgykoszorúja.

Az utánpótlás korosztályok közül az elsőosztályú ifik és a serdülők egyaránt a kétcsoportos (egyenként 14 együttes) mezőny Keleti csoportjában kaptak helyet: itt szerepelnek majd mind a Dunakanyar Kézilabda Akadémia, mind a Váci NKSE fiataljai. Rajtuk kívül még az ifi NB II Keleti csoportjában (12 csapat) a Dunakanyar Kézilabda Akadémia második csapata is pályára lép majd.

A pontvadászatok a tervek szerint szeptemberben rajtolnak.

Feladó: Városháza