Vác.hu
  

Hírek

Dátum:

Típus:

Kulcsszó:

 

Sport [2020. szeptember 15., kedd]

Vízilabda – A nyitányon két, hazai medencés győzelem

Két szép sikerrel indította a harmadosztályú (OB II) pólóbajnokság pontvadászatát a váci gárda: Váci VSE – Budafóka SE 16-11 és Váci VSE Erzsébeti SMTK 20-7.

A váci gárda a hatcsapatos Közép csoportban szerepel az alapszakasz során. A váci medencében szombaton megrendezett kettős fordulóban a mieink két fővárosi ellenféllel szemben szálltak vízbe.

Előbb a budafokiak ellen. Kicsit döcögősen kezdtek a mieink és az első negyedet követően az ellenfélnél volt a 2-1-es előny. A folytatásban aztán beindult a hazai gólhenger. A szünetig már 4-2-re fordított a Vác, majd meccs második felében egy tucat alkalommal vették be a vendégek hálóját, így magabiztosan gyűjtötték be a pontokat.

Ezen a találkozón Ágnecz Bálint 5 góljával volt a legeredményesebb.

***

A nap utolsó mérkőzése ismét a medencébe szólította csapatunkat. Ez az összecsapás már tükörsima lett, hiszen az erzsébeti pólósok ellen már a félidőben 12-1 volt az állás. A váciak végül minden negyedet megnyertek és fölényes győzelmet arattak.

Most is 5 találat kellett a házi gólkirályi titulushoz, ezt Ilyés Ádám mondhatta el magáról.


A következő dupla fordulóra a tervek szerint – az erzsébetiek rendezésében – október 17-én kerül sor.

Feladó: Városháza

Sport [2020. szeptember 14., hétfő]

Labdarúgás – A kétgólos hátrány fele megmaradt

Ismét a mostanában megszokott végeredményt hozta a harmadosztályú váci focisták bajnokija. Sajnálatos módon a szerdaihoz hasonlóan ennek újra az ellenfél örülhetett: Vác FC – Taksony 1-2 (0-1).

A két csapat eddigi mérlege hasonlóan mutatott, de a vendégeknek 2 ponttal szerényebb volt a meccs előtt a ponttermése. Ám a megszerzett pontok összetétele ellenkező volt: míg a mieink döntő részben pályaválasztóként, a taksonyiak jórészt idegenben voltak eddig eredményesek. (Például a bajnoki nyitányon: Majosi SE – Taksony 1-8!). A két sorozat közül bánatunkra a riválisé folytatódott.

A most is igen mérsékelt érdeklődés mellett lejátszott találkozó első felében úgy tűnt, aligha lesz góleső a 90 perc alatt. majdnem le is pergett az játékrész gól nélkül, ám a 41. percben a vácik hálója mégis megzörrent. Sőt, a szünetet követően szinte azonnal megduplázta előnyét a helyzeteivel jól gazdálkodó látogató.

A mérkőzés érdekessége volt, hogy a szerdai meccsel ellentétben, amikor 5 alkalommal mutattak fel sárga lapot váci játékosnak, most egyetlen ilyen figyelmeztetést sem osztott ki a játékvezető a mieinknek…

Most két hét bajnoki szünet következik. Ám szeptember 19-én szombaton délután háromtól a mieink a hazai kupasorozat keretében a másodosztályú Békéscsabát fogadják a legjobb 64 közé jutásért – „természetesen” a BVSC-pályán. Döntetlen esetén hosszabbítás, majd 11-esek következhetnek a továbbjutásért.
A legközelebbi bajnoki szeptember 27-én vasárnap 16 órától Kozármislenyben lesz a Vác számára.

Feladó: Városháza

Sport [2020. szeptember 13., vasárnap]

Kézilabda – Végig kézben tartott meccs, infarktusos zárással

Egy-egy bajnoki győzelem és vereség után a női kézilabda élvonal 3. fordulójában szinte végig vezetve nyert idegenben a váci hölgykoszorú: Alba Fehérvár KC – Váci NKSE 27-30 (13-14).

A vírushelyzet miatt várhatóan sajnos hektikus idei bajnokság első két fordulójában mindkét hölgykoszorú megnyerte hazai mérkőzését és elvesztette az idegenben lejátszottat. Hogy ez ne így folytatódjon, arra az adta a váciak reményét, hogy az eddigi közös ellenféllel (MTK) szemben ők meggyőzőbbek voltak, mint vendéglátójuk. Igaz viszont, hogy a mieink az utóbbi időben rendre szenvedtek a fehérvári csarnokban. Jelentős eltérés a két együttesnél, hogy a hosszúra nyúlt bajnoki szünetben a váciaknál nem történt nagy játékosmozgás, míg a hazaiak alaposan módosítottak az előző évben látott játékoskeretükön.

A szerdai találkozón enyhe agyrázkódást szenvedett Diószegi Nikolett szerencsére vállalni tudta a játékot. A mieink dobták az első gólt, ám ideiglenesen fordítani tudott az Alba. Valamivel kevesebb támadást rontott ezt követően a Vác, így kétgólos előnyre tett szert. Ám ennek nem sokáig örülhettünk – 5-5-nél jött is Szilágyi Zoltán időkérése. Mindkét kapus jól védett az első negyedórában, melynek végéig rendre kiegyenlítette ellenfelünk az egygólos előnyünket.

A folytatásban felpörögtek és jobb hatásfokkal támadtak a mieink, így a meccs harmadánál már hárommal vezettek (21. perc: 7-10.) Mivel tovább sorakoztak az eredménytelen akciók mindkét kapu előtt, egy ideig maradt is a biztató fór, ám a félidő hajrájában másfél perc alatt „sikerült” ezt leadnia a váciaknak. A szünet előtti utolsó két perc gólesőjéből picivel jobban jött ki együttesünk, így minimális fórral mehetett az öltözőbe.

A térfélcserét követő újabb fehérvári egyenlítés után belelendültek a mieink. A találkozó kétharmadánál – miután szinte minden, támadásban pályán lévő játékosunk dobott egy gólt – már öt találattal vezetett a VNKSE (40. perc: 15-20). A vendéglátók időkérése utáni percekben is 4-5 találatos vendégelőnyt mutatott az eredményjelző. Átlövéseink most sem voltak hatékonyak, szerencsére Sanja Radoszavljevics hibátlanul használta ki helyzeteit és Szabó Laura is bedobta a heteseket.

A mérkőzést záró tíz perc a váci időkérés ellenére hazai gólokkal indult, majd a hajrá öt perce három találatnyi – 23-26 – váci előnnyel kezdődött. Sőt, a már 7. gólját szerző Lakatos Rita ezt még növelte is. Ám ismét nekidurálta magát a Fehérvár és 2 perccel a lefújás előtt feljött egy gólra (26-27). Száz másodperc volt hátra, egy találatos váci előnynél kénytelen volt Szilágyi Zoltán ismét időt kérni. A helyzetig kijátszott támadás végén pedig Diószegi Nikolett végleg döntött.

Váci gólszerzők: Lakatos Rita 7; Diószegi Nikolett és Sanja Radoszavljevics 5-5; Helembai Fanny 4; Szabó Laura 4 (4); Hámori Konszuéla 3; Kácsor Gréta 2.

A Váci NKSE a következő (hétközi) játéknapon ismét utazik: szerdán az eddig meghökkentően jól szereplő – a Fraditól elszenvedett vereség mellett idegenben egy-egy góllal nyertek a DVSC és az MTK ellen! – Mosonmagyaróvárhoz látogat. A találkozó este fél hétkor kezdődik.

Feladó: Városháza

Sport [2020. szeptember 11., péntek]

Labdarúgás – A váciak kupaellenfele a Békéscsaba lesz

Csütörtökön este megtartották a labdarúgó Magyar Kupában a legjobb 64 csapat közé kerülésért vívandó párharc sorsolását. Eszerint a Vác FC ellenfele hazai pályán a Békéscsaba lesz.

Az új sorozatban 480 csapat indult, jelenleg 128 áll még közülük. A megyei selejtezőkből 47 együttes került fel a főtáblára. Hozzájuk csatlakozik a Nemzeti Bajnokság három osztályának összesen 81 gárdája, köztük az NB III-as váciak.

A sorsolási szisztéma alapján a legmagasabb két osztály 32 csapatához párosítottak elsőként alacsonyabb szinten versenyző együtteseket. A továbbjutás egy mérkőzésen dől el, ezekre a tervek szerint szeptember 18. és 20. között kerül sor mindig az alacsonyabb osztályban szereplő otthonában.

A Vác FC pályaválasztóként a másodosztály egyetlen veretlen csapatát, a 7 mérkőzés után az 5. helyen álló Békéscsabát fogadja.

Feladó: Városháza

Sport [2020. szeptember 10., csütörtök]

Kézilabda – Elismerések jelenlegi és volt váci szakembereknek

Megtartotta idei rendes küldöttgyűlését a Magyar Kézilabda Szövetség. A választásoknak és díjátadóknak több jelenlegi vagy korábbi váci szakember is érintettje volt.

A grémium módosította az Alapszabályt, így immár három alelnöke van a szövetségnek. Nagy László és Pálinger Katalin mellé megválasztották alelnöknek Kirsner Erikát, a Váci NKSE klubelnökét is (képünkön).

Több díj is odaítélésre került. Így a Magyar Kézilabdázásért Emlékérem kitüntetést adományozták többek között Skaliczki Lászlónak és Zsiga Gyulának a váci férfi klub egykori vezetőedzőinek. Török Bódog Életműdíj 2020. évi díjazottjaként a kitüntetést edzői kategóriában Csík János mesteredzőnek – aki szintén irányította a Váci KSE együttesét – ítélték oda.

Feladó: Városháza

Sport [2020. szeptember 10., csütörtök]

Labdarúgás – Pár nap alatt teljesen megfordult

Az egy ponttal és egy helyezéssel a mieink előtt álló hazaiak ellen a szombati győztes eredményalakuláshoz képest pont az ellenkezőjét produkálta a váci csapat a harmadosztályú focibajnokság 9. fordulójában: Körösladányi MSK – Vác FC 2-1 (0-1).

A csapat felkészülésére rányomta a bélyegét a bajnokcsapat gólfelelősének, Füle Antalnak a halála. Rá kedden a stadionban emlékeztek volt csapattársai és váci tisztelői, barátai.

Az NB III-as hétközi bajnokira még mindig nyáriasan meleg időben került sor. A Vácban jelentős sérüléssel senki sem bajlódott, így joggal reménykedhettek a szimpatizánsok, hogy a felfelé ívelő eredményességi ráta folytatódik a csapat részéről.

Nos, ez a találkozó a végeredmény kialakulásában pontosan az inverze volt annak, ahogyan szombaton a mieink nyerni tudtak a Dabas-Gyón ellen. Akkor is a vendégcsapat szerzett előnyt, majd a vendéglátók – akkor a váciak – megfordították az állást és 2-1-re győztek.

A tegnapi meccsen a nem túl sok izgalmat hozó, ám sárgalapos figyelmeztetésben bővelkedő első játékrész legvégén Sorecz Szabolcs jóvoltából előnnyel mehetett pihenni együttesünk. Ám a fordulást követően erőteljesebben támadtak a vendéglátók, akik a meccs kétharmadánál egyenlítettek. Majd úgy tűnt, mindkét csapat sorozatos cseréi ellenére marad a döntetlen, ám tíz perccel a vége előtt már a hazaiaknál volt az előny.

Sajnos a hátralévő időben már nem hozott eredményt a Vác igyekezete, így három veretlen összecsapás után újra pont nélkül maradtak a mieink.

Nem sok pihenőt kapnak a harmadik vonal együttesei, hiszen vasárnap újabb fordulót rendeznek a pontvadászatban. A BVSC zuglói pályáján a mieink fél öttől a Taksony gárdáját fogadják.

(Képünkön a Vác FC eddigi eredménysora.)

Feladó: Városháza

Sport [2020. szeptember 9., szerda]

Kézilabda – Mostanában ennyivel verjük az MTK-t

A Fradi elleni jelentős különbségű vereséget követően egy sok szempontból is nagyon fontos mérkőzést nyert meg bíztató teljesítménnyel és pár remek egyéni produktummal élvonalbeli kézilabda együttesünk: Váci NKSE – MTK Budapest 31-22 (16-11).

A meccs elején egy hetes és egy emberhátrány erejéig a megszokotthoz képest előbb kellett cserélnie csapatunknak, míg a vendégek – akik egyébként a szünetig már mind a 14 benevezett játékosukat pályára küldték – egy védőfalbeli játékost cseréltek le egy támadóra. Mindennek eredményeként öt alkalommal is egalizált a vendég hölgykoszorú, míg végre 5-5 után meglódult a mieink szekere.

A négy hazai gól örömét rontotta, hogy Diószegi Nikolett egy ütközésnél agyrázkodást szenvedett és nem is tudott visszatérni. (A remélhető gyors felépülésének első állomásaként otthon kell sokat pihennie.) A hazaiak gólerősségét ezúttal Helembai Fanny prezentálta, majd Hámori Konszuéla is csatakozott hozzá. A meccs harmadánál még feljött egy találatra az MTK, de a szünetig – jórészt Triffa Ágnes bravúrjainak köszönhetően – megnyugtató különbséget szorgoskodott össze a váci leányság.

A szünetben Kirsner Erika klubelnök köszönte meg az aktív játékos pályafutását Vácon kezdő és itt is befejező Mészáros Rea csapatunk sikereiben nyújtott teljesítményét.

A második félidő két gyors fővárosi góllal indult. Ám aztán a mieink ismét nagyon elkapták a fonalat és egy csontnélküli hétgólos sorozattal 17-14-ről nyolc perc alatt tíz találatnyi fórt varázsoltak a vírusveszély miatt érthetően foghíjas nézőtéren helyet foglalók legnagyobb gyönyörűségére. Ezzel végképp el is dőlt a meccs
Bár következett egy párperces váci gólcsend az amúgy nem túl színvonalas összecsapáson, de Grosch Vivien (képünkön) kiválóan pótolta Diószegit - góljaival megnyugodott a Vác és ismét nőtt az előnye. A két csapatban ezúttal az átlövők nem sziporkáztak, mindkét oldalon a pozíciós játékot erőltették, időnként egy-egy kiváló egyéni megmozdulással vegyítve.

Összességében a látottak alapján a váciak teljesen megérdemelten nyerték ilyen fölénnyel is a meccset, megismételve a tavalyi kilencgólos idegenbeli sikert és csak eggyel szűkebbre véve a tízgólos hazai diadalt. Reméljük, hogy a korábbiakkal ellentétben a mai győzelmet nem kell majd a koronavírus miatt a kukába dobni…
A váci csapat legközelebb vasárnap este hatkor Székesfehérváron lép pályára.

VÁCI NKSE - MTK BUDAPEST 31-22 (16-11)
Vác, 350 néző. V: Hargitai Gábor, Markó Gábor

VÁC: 7 TRIFFA ÁGNES – - Diószegi Nikolett, 6 HÁMORI KONSZUÉLA 5, 6 Lakatos Rita 1, 7 HELEMBAI FANNY 5, 5 Kácsor Gréta 4, 6 SANJA RADOSZAVLJEVICS 5
Csere: - Bukovszky Anna (kapus), 5 Szabó Laura 3 (2), - Szeberényi Flóra, 7 GROSCH VIVIEN 4, 5 Kuczora Csenge 1, - Szondi Zsófia 1, - Bárdy Noémi
Edző: Szilágyi Zoltán

MTK: Suba – Dávid-Azari 2, Dakos 2, Szabados, Szöllősi-Zácsik 2, Marincsák 3, PELCZÉDER 4
Csere: GYŐRI (kapus), Szekerczés 1, Pál T. 4 (2), Juhász Eszter 1, Bujdosó-Gerháth 2, Sári 1, Sallai
Edző: Golovin Vlagyimir

Kiállítások: 10 perc, ill. 4 perc. Hétméteresek: 2/2, ill. 4/2
Az eredmény alakulása. 11. perc: 5-5. 15. p.: 9-5. 21. p.: 13-9. 33.p.: 17-14. 41. p.: 24-14. 50. p.: 26-20. 55. p.: 30-21.

Szilágyi Zoltán: – Büszke vagyok rá és nagyon örülök a győzelemnek. Igazi csapatmunkával okosan kézilabdáztunk. Az erőnket sikerült jól beosztani és a játékosok szinte végig betartották az előzetesen megbeszélteket.

Feladó: Városháza

Sport [2020. szeptember 7., hétfő]

Asztalitenisz – A Szerencs volt a szerencsésebb

Bár a két nyertes páros meccs után erős volt a győzelmi remény, a Váci Reménység vereséggel indította az NB II Észak-Keleti csoportjának új bajnokságát: Szerencs VSE – Váci Reménység SE 11:7.

A váciak Budavári Attila,Sági Bence, illetve Lovas Dániel, Klucsár Péter párosa egyaránt legyőzte a hazaiak duóját, ám az egyéni találkozók során már gyengébben ment a mieinknek a játék. Lovas Dániel ugyan a négy meccséből hármat győztesen abszolvált és Klucsár Péter is 50%-os mutatóval zárt, csapattársaik betliztek. Budavári Attila és Sági Bence is elvesztette mindegyik csatáját, így végül a szerencsiek örülhettek a jó bajnoki rajtnak.

A mieink a következő fordulóban – most szombaton – Nyírbátorba látogatnak, a javítás igényével.

Feladó: Városháza

Ötvenhárom éves korában elhunyt váci labdarúgás közösségi Pro Urbe díjas csapatának tagja, Füle Antal. Az alábbiakban a váci klub közösségi oldalán megjelent megemlékezést közöljük.

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy 53 esztendős korában elhunyt a Vác FC Samsung 1993–1994-es Bajnokcsapatának meghatározó játékosa, Füle Antal.
Az 1966. november 26-án Esztergomban született csatár Vácon lett igazán ismert labdarúgó, 1990 és 1999 között - egy rövidebb MTK-s kölcsönjátékot leszámítva - majdnem 10 évig futballozott a Vácban, amelyben 194 bajnoki meccsen 71 gólt szerzett. Az 1993–1994-es idényben együttesünk legeredményesebb tagjaként, 15 góllal segítette bajnoki címhez a Vác FC Samsungot, az NB I góllövőlistáján ekkor a 3. helyen végzett.

Ezen kívül további két bajnoki címet ünnepelhetett, az 1988–1989-es idényben bajnok és kupagyőztes Honvéd tagja volt, az 1996–1997-es idényben pedig az ugyancsak bajnokságot nyerő MTK-ban szerepelt kölcsönben. Az első élvonalbeli meccsét 1986-ban, a Honvéd színeiben játszotta (Dunaújváros–Honvéd 2–3), az utolsót pedig 1999-ben, a Vácban a Győr ellen (Győri ETO–Vác FC Zollner 1–1). Összesen 255 NB I-es meccsen szerepelt, ezeken 81 gólt szerzett.
A magyar válogatottban egyszer léphetett pályára, 1993. október 27-én Verebes József szövetségi kapitánynál kezdőként kapott lehetőséget és egy félidőt játszott a Luxemburg elleni, 1–0-ra megnyert mérkőzésen.

A Vác FC saját halottjának tekinti Füle Antalt és őszinte részvétét fejezi ki a családnak. Nyugodjék békében!

Feladó: Városháza

Sport [2020. szeptember 6., vasárnap]

Labdarúgás – Hátrányból győzelem

Már a nyolcadik fordulónál tart a harmadosztályú focibajnokság Közép csoportjának pontvadászata. A kivételesen szombaton megrendezett „hazai” találkozón a mieink a győzelmükkel immár 50%-osra javították az eddigi mérlegüket: Vác FC – Dabas-Gyón FC 2-1(1-1).

A váciaknál komoly sérülés nem akadályozta a felkészülést. Hiányzott a keretből a kiállítása miatt eltiltott Ódé Norbert. És nem ülhetett le a kispadra a játékvezetőkkel vasárnap perlekedő Hámori István kapusedző, akit három találkozóról tiltott el a szövetség illetékes bizottsága. A vendégek eddig szerény produkciót nyújtottak: mindhárom idegenbeli mérkőzésüket elvesztették.

A szikrázó napsütésben és még mindig elég erős melegben lebonyolított 90 perc első negyedében a vendégek birtokolták többet a labdát. Ezt a 22. percben egy góllal meg is koronázva, vezetést szereztek. A hálózörgetést követően sem változott a játék képe, viszont egy tucat perc múlva Magos Mátyás (képünkön) révén mégis sikerült az egyenlítés. A szünetig aztán már átvette az irányítást a Vác, de újabb gól már nem esett.

A második játékrészben is inkább a mieink kezdeményeztek többet, de a küzdelem a középpályára korlátozódott, kevés gólszerzési lehetőséggel. A meccs hajrája előbb érezhető hazai fölényt hozott, melynek eredményeként sikerült fordítani a 83. percben Bonivárt Erik jóvoltából. A hátralévő percekben pedig már hiába támadott elkeseredetten a pontmentés reményében a dabasi legénység, a három pont a váciaké lett.

A Vác FC nyolc fordulót követően 3 győzelem és vereség, illetve 2 döntetlen a mieink statisztikája, ezzel a középmezőnyben foglalnak helyet a tabellán. A jövő hét ismét dupla fordulót tartogat az NB III-as mezőny számára. A mieink szerdán Körösladányba látogatnak, majd vasárnap – ismét a BVSC-pályán – a taksonyiakat fogadják. Mindkét találkozó fél ötkor indul.

Feladó: Városháza