Vác.hu
  

Hírek

Dátum:

Típus:

Kulcsszó:

 

Sport [2020. szeptember 16., szerda]

Asztalitenisz – Csonka csapat, súlyos vereség

A harmadosztályú (NB II) asztalitenisz csapatbajnokság Észak-Kelet csoportjában egy pingpongossal kevesebbel utazott el a soros ellenfél otthonába a váci gárda, és nem is tudta elkerülni a súlyos vereséget: Nyírbátor – Váci Reménység 13:5.

Mivel a négyfős váci együtets ezúttal csak trióként állt az asztalokhoz, eleve az egyik páros mellett négy egyéni mérkőzés is játék nélkül a hazaiak győzelmeként lett elkönyvelve. A lejátszott páros mérkőzésen a Lovas Dániel, Sági Bence duó játszmanyerés nélkül kapott ki. Az egy tucat egyéni összecsapás során Lovas Dániel minden mérkőzését győzelemmel fejezte be, míg Sági Bence nyeretlen maradt. Budavári Attila egy sikere mellett három alkalommal vesztett.

A VRE a sorsolás szerint e hét szombatján a miskolci egyetemistákat fogadja a bajnokság 3. fordulójában.

Feladó: Városháza

Sport [2020. szeptember 15., kedd]

Vízilabda – A nyitányon két, hazai medencés győzelem

Két szép sikerrel indította a harmadosztályú (OB II) pólóbajnokság pontvadászatát a váci gárda: Váci VSE – Budafóka SE 16-11 és Váci VSE Erzsébeti SMTK 20-7.

A váci gárda a hatcsapatos Közép csoportban szerepel az alapszakasz során. A váci medencében szombaton megrendezett kettős fordulóban a mieink két fővárosi ellenféllel szemben szálltak vízbe.

Előbb a budafokiak ellen. Kicsit döcögősen kezdtek a mieink és az első negyedet követően az ellenfélnél volt a 2-1-es előny. A folytatásban aztán beindult a hazai gólhenger. A szünetig már 4-2-re fordított a Vác, majd meccs második felében egy tucat alkalommal vették be a vendégek hálóját, így magabiztosan gyűjtötték be a pontokat.

Ezen a találkozón Ágnecz Bálint 5 góljával volt a legeredményesebb.

***

A nap utolsó mérkőzése ismét a medencébe szólította csapatunkat. Ez az összecsapás már tükörsima lett, hiszen az erzsébeti pólósok ellen már a félidőben 12-1 volt az állás. A váciak végül minden negyedet megnyertek és fölényes győzelmet arattak.

Most is 5 találat kellett a házi gólkirályi titulushoz, ezt Ilyés Ádám mondhatta el magáról.


A következő dupla fordulóra a tervek szerint – az erzsébetiek rendezésében – október 17-én kerül sor.

Feladó: Városháza

Sport [2020. szeptember 14., hétfő]

Labdarúgás – A kétgólos hátrány fele megmaradt

Ismét a mostanában megszokott végeredményt hozta a harmadosztályú váci focisták bajnokija. Sajnálatos módon a szerdaihoz hasonlóan ennek újra az ellenfél örülhetett: Vác FC – Taksony 1-2 (0-1).

A két csapat eddigi mérlege hasonlóan mutatott, de a vendégeknek 2 ponttal szerényebb volt a meccs előtt a ponttermése. Ám a megszerzett pontok összetétele ellenkező volt: míg a mieink döntő részben pályaválasztóként, a taksonyiak jórészt idegenben voltak eddig eredményesek. (Például a bajnoki nyitányon: Majosi SE – Taksony 1-8!). A két sorozat közül bánatunkra a riválisé folytatódott.

A most is igen mérsékelt érdeklődés mellett lejátszott találkozó első felében úgy tűnt, aligha lesz góleső a 90 perc alatt. majdnem le is pergett az játékrész gól nélkül, ám a 41. percben a vácik hálója mégis megzörrent. Sőt, a szünetet követően szinte azonnal megduplázta előnyét a helyzeteivel jól gazdálkodó látogató.

A mérkőzés érdekessége volt, hogy a szerdai meccsel ellentétben, amikor 5 alkalommal mutattak fel sárga lapot váci játékosnak, most egyetlen ilyen figyelmeztetést sem osztott ki a játékvezető a mieinknek…

Most két hét bajnoki szünet következik. Ám szeptember 19-én szombaton délután háromtól a mieink a hazai kupasorozat keretében a másodosztályú Békéscsabát fogadják a legjobb 64 közé jutásért – „természetesen” a BVSC-pályán. Döntetlen esetén hosszabbítás, majd 11-esek következhetnek a továbbjutásért.
A legközelebbi bajnoki szeptember 27-én vasárnap 16 órától Kozármislenyben lesz a Vác számára.

Feladó: Városháza

Sport [2020. szeptember 13., vasárnap]

Kézilabda – Végig kézben tartott meccs, infarktusos zárással

Egy-egy bajnoki győzelem és vereség után a női kézilabda élvonal 3. fordulójában szinte végig vezetve nyert idegenben a váci hölgykoszorú: Alba Fehérvár KC – Váci NKSE 27-30 (13-14).

A vírushelyzet miatt várhatóan sajnos hektikus idei bajnokság első két fordulójában mindkét hölgykoszorú megnyerte hazai mérkőzését és elvesztette az idegenben lejátszottat. Hogy ez ne így folytatódjon, arra az adta a váciak reményét, hogy az eddigi közös ellenféllel (MTK) szemben ők meggyőzőbbek voltak, mint vendéglátójuk. Igaz viszont, hogy a mieink az utóbbi időben rendre szenvedtek a fehérvári csarnokban. Jelentős eltérés a két együttesnél, hogy a hosszúra nyúlt bajnoki szünetben a váciaknál nem történt nagy játékosmozgás, míg a hazaiak alaposan módosítottak az előző évben látott játékoskeretükön.

A szerdai találkozón enyhe agyrázkódást szenvedett Diószegi Nikolett szerencsére vállalni tudta a játékot. A mieink dobták az első gólt, ám ideiglenesen fordítani tudott az Alba. Valamivel kevesebb támadást rontott ezt követően a Vác, így kétgólos előnyre tett szert. Ám ennek nem sokáig örülhettünk – 5-5-nél jött is Szilágyi Zoltán időkérése. Mindkét kapus jól védett az első negyedórában, melynek végéig rendre kiegyenlítette ellenfelünk az egygólos előnyünket.

A folytatásban felpörögtek és jobb hatásfokkal támadtak a mieink, így a meccs harmadánál már hárommal vezettek (21. perc: 7-10.) Mivel tovább sorakoztak az eredménytelen akciók mindkét kapu előtt, egy ideig maradt is a biztató fór, ám a félidő hajrájában másfél perc alatt „sikerült” ezt leadnia a váciaknak. A szünet előtti utolsó két perc gólesőjéből picivel jobban jött ki együttesünk, így minimális fórral mehetett az öltözőbe.

A térfélcserét követő újabb fehérvári egyenlítés után belelendültek a mieink. A találkozó kétharmadánál – miután szinte minden, támadásban pályán lévő játékosunk dobott egy gólt – már öt találattal vezetett a VNKSE (40. perc: 15-20). A vendéglátók időkérése utáni percekben is 4-5 találatos vendégelőnyt mutatott az eredményjelző. Átlövéseink most sem voltak hatékonyak, szerencsére Sanja Radoszavljevics hibátlanul használta ki helyzeteit és Szabó Laura is bedobta a heteseket.

A mérkőzést záró tíz perc a váci időkérés ellenére hazai gólokkal indult, majd a hajrá öt perce három találatnyi – 23-26 – váci előnnyel kezdődött. Sőt, a már 7. gólját szerző Lakatos Rita ezt még növelte is. Ám ismét nekidurálta magát a Fehérvár és 2 perccel a lefújás előtt feljött egy gólra (26-27). Száz másodperc volt hátra, egy találatos váci előnynél kénytelen volt Szilágyi Zoltán ismét időt kérni. A helyzetig kijátszott támadás végén pedig Diószegi Nikolett végleg döntött.

Váci gólszerzők: Lakatos Rita 7; Diószegi Nikolett és Sanja Radoszavljevics 5-5; Helembai Fanny 4; Szabó Laura 4 (4); Hámori Konszuéla 3; Kácsor Gréta 2.

A Váci NKSE a következő (hétközi) játéknapon ismét utazik: szerdán az eddig meghökkentően jól szereplő – a Fraditól elszenvedett vereség mellett idegenben egy-egy góllal nyertek a DVSC és az MTK ellen! – Mosonmagyaróvárhoz látogat. A találkozó este fél hétkor kezdődik.

Feladó: Városháza

Sport [2020. szeptember 11., péntek]

Labdarúgás – A váciak kupaellenfele a Békéscsaba lesz

Csütörtökön este megtartották a labdarúgó Magyar Kupában a legjobb 64 csapat közé kerülésért vívandó párharc sorsolását. Eszerint a Vác FC ellenfele hazai pályán a Békéscsaba lesz.

Az új sorozatban 480 csapat indult, jelenleg 128 áll még közülük. A megyei selejtezőkből 47 együttes került fel a főtáblára. Hozzájuk csatlakozik a Nemzeti Bajnokság három osztályának összesen 81 gárdája, köztük az NB III-as váciak.

A sorsolási szisztéma alapján a legmagasabb két osztály 32 csapatához párosítottak elsőként alacsonyabb szinten versenyző együtteseket. A továbbjutás egy mérkőzésen dől el, ezekre a tervek szerint szeptember 18. és 20. között kerül sor mindig az alacsonyabb osztályban szereplő otthonában.

A Vác FC pályaválasztóként a másodosztály egyetlen veretlen csapatát, a 7 mérkőzés után az 5. helyen álló Békéscsabát fogadja.

Feladó: Városháza

Sport [2020. szeptember 10., csütörtök]

Kézilabda – Elismerések jelenlegi és volt váci szakembereknek

Megtartotta idei rendes küldöttgyűlését a Magyar Kézilabda Szövetség. A választásoknak és díjátadóknak több jelenlegi vagy korábbi váci szakember is érintettje volt.

A grémium módosította az Alapszabályt, így immár három alelnöke van a szövetségnek. Nagy László és Pálinger Katalin mellé megválasztották alelnöknek Kirsner Erikát, a Váci NKSE klubelnökét is (képünkön).

Több díj is odaítélésre került. Így a Magyar Kézilabdázásért Emlékérem kitüntetést adományozták többek között Skaliczki Lászlónak és Zsiga Gyulának a váci férfi klub egykori vezetőedzőinek. Török Bódog Életműdíj 2020. évi díjazottjaként a kitüntetést edzői kategóriában Csík János mesteredzőnek – aki szintén irányította a Váci KSE együttesét – ítélték oda.

Feladó: Városháza

Sport [2020. szeptember 10., csütörtök]

Labdarúgás – Pár nap alatt teljesen megfordult

Az egy ponttal és egy helyezéssel a mieink előtt álló hazaiak ellen a szombati győztes eredményalakuláshoz képest pont az ellenkezőjét produkálta a váci csapat a harmadosztályú focibajnokság 9. fordulójában: Körösladányi MSK – Vác FC 2-1 (0-1).

A csapat felkészülésére rányomta a bélyegét a bajnokcsapat gólfelelősének, Füle Antalnak a halála. Rá kedden a stadionban emlékeztek volt csapattársai és váci tisztelői, barátai.

Az NB III-as hétközi bajnokira még mindig nyáriasan meleg időben került sor. A Vácban jelentős sérüléssel senki sem bajlódott, így joggal reménykedhettek a szimpatizánsok, hogy a felfelé ívelő eredményességi ráta folytatódik a csapat részéről.

Nos, ez a találkozó a végeredmény kialakulásában pontosan az inverze volt annak, ahogyan szombaton a mieink nyerni tudtak a Dabas-Gyón ellen. Akkor is a vendégcsapat szerzett előnyt, majd a vendéglátók – akkor a váciak – megfordították az állást és 2-1-re győztek.

A tegnapi meccsen a nem túl sok izgalmat hozó, ám sárgalapos figyelmeztetésben bővelkedő első játékrész legvégén Sorecz Szabolcs jóvoltából előnnyel mehetett pihenni együttesünk. Ám a fordulást követően erőteljesebben támadtak a vendéglátók, akik a meccs kétharmadánál egyenlítettek. Majd úgy tűnt, mindkét csapat sorozatos cseréi ellenére marad a döntetlen, ám tíz perccel a vége előtt már a hazaiaknál volt az előny.

Sajnos a hátralévő időben már nem hozott eredményt a Vác igyekezete, így három veretlen összecsapás után újra pont nélkül maradtak a mieink.

Nem sok pihenőt kapnak a harmadik vonal együttesei, hiszen vasárnap újabb fordulót rendeznek a pontvadászatban. A BVSC zuglói pályáján a mieink fél öttől a Taksony gárdáját fogadják.

(Képünkön a Vác FC eddigi eredménysora.)

Feladó: Városháza

Sport [2020. szeptember 9., szerda]

Kézilabda – Mostanában ennyivel verjük az MTK-t

A Fradi elleni jelentős különbségű vereséget követően egy sok szempontból is nagyon fontos mérkőzést nyert meg bíztató teljesítménnyel és pár remek egyéni produktummal élvonalbeli kézilabda együttesünk: Váci NKSE – MTK Budapest 31-22 (16-11).

A meccs elején egy hetes és egy emberhátrány erejéig a megszokotthoz képest előbb kellett cserélnie csapatunknak, míg a vendégek – akik egyébként a szünetig már mind a 14 benevezett játékosukat pályára küldték – egy védőfalbeli játékost cseréltek le egy támadóra. Mindennek eredményeként öt alkalommal is egalizált a vendég hölgykoszorú, míg végre 5-5 után meglódult a mieink szekere.

A négy hazai gól örömét rontotta, hogy Diószegi Nikolett egy ütközésnél agyrázkodást szenvedett és nem is tudott visszatérni. (A remélhető gyors felépülésének első állomásaként otthon kell sokat pihennie.) A hazaiak gólerősségét ezúttal Helembai Fanny prezentálta, majd Hámori Konszuéla is csatakozott hozzá. A meccs harmadánál még feljött egy találatra az MTK, de a szünetig – jórészt Triffa Ágnes bravúrjainak köszönhetően – megnyugtató különbséget szorgoskodott össze a váci leányság.

A szünetben Kirsner Erika klubelnök köszönte meg az aktív játékos pályafutását Vácon kezdő és itt is befejező Mészáros Rea csapatunk sikereiben nyújtott teljesítményét.

A második félidő két gyors fővárosi góllal indult. Ám aztán a mieink ismét nagyon elkapták a fonalat és egy csontnélküli hétgólos sorozattal 17-14-ről nyolc perc alatt tíz találatnyi fórt varázsoltak a vírusveszély miatt érthetően foghíjas nézőtéren helyet foglalók legnagyobb gyönyörűségére. Ezzel végképp el is dőlt a meccs
Bár következett egy párperces váci gólcsend az amúgy nem túl színvonalas összecsapáson, de Grosch Vivien (képünkön) kiválóan pótolta Diószegit - góljaival megnyugodott a Vác és ismét nőtt az előnye. A két csapatban ezúttal az átlövők nem sziporkáztak, mindkét oldalon a pozíciós játékot erőltették, időnként egy-egy kiváló egyéni megmozdulással vegyítve.

Összességében a látottak alapján a váciak teljesen megérdemelten nyerték ilyen fölénnyel is a meccset, megismételve a tavalyi kilencgólos idegenbeli sikert és csak eggyel szűkebbre véve a tízgólos hazai diadalt. Reméljük, hogy a korábbiakkal ellentétben a mai győzelmet nem kell majd a koronavírus miatt a kukába dobni…
A váci csapat legközelebb vasárnap este hatkor Székesfehérváron lép pályára.

VÁCI NKSE - MTK BUDAPEST 31-22 (16-11)
Vác, 350 néző. V: Hargitai Gábor, Markó Gábor

VÁC: 7 TRIFFA ÁGNES – - Diószegi Nikolett, 6 HÁMORI KONSZUÉLA 5, 6 Lakatos Rita 1, 7 HELEMBAI FANNY 5, 5 Kácsor Gréta 4, 6 SANJA RADOSZAVLJEVICS 5
Csere: - Bukovszky Anna (kapus), 5 Szabó Laura 3 (2), - Szeberényi Flóra, 7 GROSCH VIVIEN 4, 5 Kuczora Csenge 1, - Szondi Zsófia 1, - Bárdy Noémi
Edző: Szilágyi Zoltán

MTK: Suba – Dávid-Azari 2, Dakos 2, Szabados, Szöllősi-Zácsik 2, Marincsák 3, PELCZÉDER 4
Csere: GYŐRI (kapus), Szekerczés 1, Pál T. 4 (2), Juhász Eszter 1, Bujdosó-Gerháth 2, Sári 1, Sallai
Edző: Golovin Vlagyimir

Kiállítások: 10 perc, ill. 4 perc. Hétméteresek: 2/2, ill. 4/2
Az eredmény alakulása. 11. perc: 5-5. 15. p.: 9-5. 21. p.: 13-9. 33.p.: 17-14. 41. p.: 24-14. 50. p.: 26-20. 55. p.: 30-21.

Szilágyi Zoltán: – Büszke vagyok rá és nagyon örülök a győzelemnek. Igazi csapatmunkával okosan kézilabdáztunk. Az erőnket sikerült jól beosztani és a játékosok szinte végig betartották az előzetesen megbeszélteket.

Feladó: Városháza

Sport [2020. szeptember 7., hétfő]

Asztalitenisz – A Szerencs volt a szerencsésebb

Bár a két nyertes páros meccs után erős volt a győzelmi remény, a Váci Reménység vereséggel indította az NB II Észak-Keleti csoportjának új bajnokságát: Szerencs VSE – Váci Reménység SE 11:7.

A váciak Budavári Attila,Sági Bence, illetve Lovas Dániel, Klucsár Péter párosa egyaránt legyőzte a hazaiak duóját, ám az egyéni találkozók során már gyengébben ment a mieinknek a játék. Lovas Dániel ugyan a négy meccséből hármat győztesen abszolvált és Klucsár Péter is 50%-os mutatóval zárt, csapattársaik betliztek. Budavári Attila és Sági Bence is elvesztette mindegyik csatáját, így végül a szerencsiek örülhettek a jó bajnoki rajtnak.

A mieink a következő fordulóban – most szombaton – Nyírbátorba látogatnak, a javítás igényével.

Feladó: Városháza

Ötvenhárom éves korában elhunyt váci labdarúgás közösségi Pro Urbe díjas csapatának tagja, Füle Antal. Az alábbiakban a váci klub közösségi oldalán megjelent megemlékezést közöljük.

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy 53 esztendős korában elhunyt a Vác FC Samsung 1993–1994-es Bajnokcsapatának meghatározó játékosa, Füle Antal.
Az 1966. november 26-án Esztergomban született csatár Vácon lett igazán ismert labdarúgó, 1990 és 1999 között - egy rövidebb MTK-s kölcsönjátékot leszámítva - majdnem 10 évig futballozott a Vácban, amelyben 194 bajnoki meccsen 71 gólt szerzett. Az 1993–1994-es idényben együttesünk legeredményesebb tagjaként, 15 góllal segítette bajnoki címhez a Vác FC Samsungot, az NB I góllövőlistáján ekkor a 3. helyen végzett.

Ezen kívül további két bajnoki címet ünnepelhetett, az 1988–1989-es idényben bajnok és kupagyőztes Honvéd tagja volt, az 1996–1997-es idényben pedig az ugyancsak bajnokságot nyerő MTK-ban szerepelt kölcsönben. Az első élvonalbeli meccsét 1986-ban, a Honvéd színeiben játszotta (Dunaújváros–Honvéd 2–3), az utolsót pedig 1999-ben, a Vácban a Győr ellen (Győri ETO–Vác FC Zollner 1–1). Összesen 255 NB I-es meccsen szerepelt, ezeken 81 gólt szerzett.
A magyar válogatottban egyszer léphetett pályára, 1993. október 27-én Verebes József szövetségi kapitánynál kezdőként kapott lehetőséget és egy félidőt játszott a Luxemburg elleni, 1–0-ra megnyert mérkőzésen.

A Vác FC saját halottjának tekinti Füle Antalt és őszinte részvétét fejezi ki a családnak. Nyugodjék békében!

Feladó: Városháza