Vác.hu
  

Hírek

Dátum:

Típus:

Kulcsszó:

 

Sport [2020. október 7., szerda]

Kézilabda – Elhalasztották a szombathelyi bajnokit! FRISSÍTVE!

A két érintett klub hivatalos bejelentése szerint elhalasztották a 2020. október 11-én 15 órára kiírt Hungest Szombathelyi KKA – Váci NKSE NB I-es női felnőtt kézilabda bajnokit.

Mint kiderült, a szombathelyiek egyik felnőtt kerettag játékosának pozitív lett a koronavírus tesztje, ezért a teljes csapat tíznapos karanténba vonult. A sportszervezet jelezte az illetékeseknek az esetet és a mérkőzés pótlásáról később születik döntés.

A váci csapat legközelebbi bajnoki mérkőzése így az október 14-én szerdán este hatra tervezett Dunaújváros elleni hazai összecsapása lesz.

FRISSÍTÉS!
Csütörtökön délelőtt kiderült: a dunaújvárosi csapatnál is találtak covid-fertőzötteket, így a csapat tíznapos karanténba vonult. Ezért a jövő szerdai váci bajnokit is elhalasztották!

Feladó: Városháza

Sport [2020. október 5., hétfő]

Sakk – Csapatbajnokságok majd csak jövőre

Bár korábban a Magyar Sakk Szövetség döntése szerint augusztusban és szeptemberben pótolták volna a sakkcsapatok Nemzeti Bajnokságaiban elmaradt két utolsó fordulót, erre a váciakat is felvonultató NB II-es sorozatban nem került sor.

Emiatt befejezetlen maradt ebben az osztályban a 2019/2020-as bajnokság. A döntés értelmében így az osztályból nem volt kieső együttes. Ennek értelmében az Erkel csoportban szereplő és a csonka sorozat után két megállapított eredménnyel együtt sereghajtó Váci Sakk Club is bennmaradt az NB II-es osztályban.

Az újabb szövetségi döntés értelmében azonban a 2020/2021-es sorozat csak az új naptári évben, február 1-jén indul csak.

Feladó: Városháza

Sport [2020. október 4., vasárnap]

Labdarúgás – Elvitte a pontokat a Fradi (kettő)

Bár nyáron még arról tájékoztatták a szurkolókat, hogy csak szeptember végéig kényszerül albérletbe a harmadosztályú váci focicsapat, a mai „hazai” bajnokit ismét a fővárosban vesztette el együttesünk: Vác FC – FTC II 1-2 (1-1).

Mivel a váci stadion továbbra sem alkalmas felnőtt tétmérkőzések lejátszására, a szövetségi honlapon található sorsolás szerint a naptári év végéig a BVSC pálya jelenti a mieink számára az „otthont”. Így az első októberi bajnokin is ott fogadta a Vác az immár BL-csoportkörös FTC második csapatát. A mieink - egy kupakieséssel vegyített – háromhetes bajnoki szünet után látták vendégül a dobogós helyen álló zöld-fehéreket.

Remekül kezdődött a hazaiak számára a mérkőzés, hiszen szinte az első váci akcióból Sorecz Szabolcsnak sikerült vezetést szerezni. A bekapott gól után csak lassan tért magához a Fradi, viszont a félidő feléig már fokozatosan átvette az irányítást. A váciak megerősített védőfallal várták a támadásokat, melyek egy ideig nem sok veszélyt jelentettek a kapura.
Az első játékrész második felében aztán egyre hatékonyabbak lettek a vendégtámadások. Előbb csak veszélyes szabadrúgás szituációk alakultak ki a 16-osunk környékén, majd a 35. percben jött az ellenfél egyenlítő találata. A szünetig változatos játékkal telt az idő, de az eredmény nem változott.

A térfélcsere után sem módosult a játék képe, ám negyedóra küzdelem után szerzett góllal, már az ellenfélnél volt az előny. Keményedett a harc, a sorozatos sárgalapos figyelmeztetések nagy részét a mieinknek osztotta ki a játékvezető. A hajrá az egy pontért harcoló váciak szögleteivel indult. fiatal erőkből álló fővárosiak azonban sajnos sikeresen verték vissza az egyre elkeseredettebb váci próbálkozásokat és nyerték meg a találkozót.

A sorozatban harmadik 2-1-es vereség után a Vác FC 11 lejátszott találkozójából hármat nyert meg, két döntetlen mellett hat alkalommal hagyta el vesztesen a pályát. A megszerzett 11 ponttal a mieink a 20 csapatos mezőnyben ismét a kieséssel fenyegető pozícióban találhatók a tabellán. Burzi Attila vezetőedző gárdája legközelebb ismét egy élvonalbeli klub, a Paks második csapatával mérik össze tudásukat. Az összecsapás szokatlan időpontban, október 10-én szombaton délelőtt 11 órakor kezdődik.

Feladó: Városháza

Sport [2020. szeptember 26., szombat]

Kézilabda – Habkönny(elm)ű győzelem

A női kézilabda bajnokság enyhén fogalmazva is hektikus ide sorozatában ezúttal a vendéglátó váciak lehettek pihentebbek, és ez meg is látszódott a vírusgyanú miatt igen tartalékos megyei rivális elleni mérkőzésen: Váci NKSE – Érd 33-20 (19-11).

Az első percekben a támadás-védekezés közben előbb egy, majd két játékosát váltó vendégek egygólos előnyét kellett a mieinknek háromszor is egalizálni. Nagy pozitívum volt a váciaknál, hogy úgy tűnik, egy hete Kácsor Gréta (képünkön) végleg kirángatta magát az addigi produkciós mélységéből. Szép átlövésgóljaival átvette a vezetést a VNKSE.

A korábbi két meccshez képest most a lelátót már szépen megtöltő szurkolók hosszú vendégakciókat és gyenge hazai védőmunkát láthattak Az első negyedóra végén jött is a váci kapuscsere. Ez kimondottan sikeres volt, hiszen Bukovszky Anna több remek bravúrja után fokozatosan nőtt a különbség a csapatok között. Ez még látványosabb lett a játékrész hajrájában, amikor érezhetően fáradni látszottak az érdiek.

A térfélcsere után hamar meglett a tízgólos váci fór (32. perc: 21-11). Ekkor nagyon jól védekezett csapatunk. Ám a nagy előny könnyelművé is tette játékosainkat és rendre elhibázták az adódó ziccereket. Ezzel együtt az izgalom hőfoka segítségével aligha érett volna meg a csarnokban tárolt banánmennyiség. (Jellemző, hogy Szilágyi Zoltánnak egyetlen időkérési lehetőségét sem kellett kihasználni.) A legnagyobb gólkülönbség a 49. percben, 30-14-nél volt.

Most a válogatott összetartás miatt szünet következik a pontvadászatban. A váci csapatból négy játékos vehet részt a nemzeti csapat gyakorlásán: Helembai Fanny, Kácsor Gréta, Lakatos Rita és Szabó Laura. A sorsolás szerint a következő NB I-es fordulóban Szombathelyre utazik a váci hölgykoszorú. A mérkőzésre október 11-én vasárnap délután háromtól kerül sor.

Női kézilabda NB I, 7. forduló
VÁCI NKSE – ÉRD 33-20 (18-11)
Vác, 450 néző. V: Andorka Miklós, Hucker Róbert

VÁC: Triffa Ágnes – DIÓSZEGI NIKOLETT 5, Hámori Konszuéla 1, Helembai Fanny 4, Lakatos Rita 4, KÁCSOR GRÉTA 9, Sanja Radoszavljevics 2
Csere: BUKOVSZKY ANNA, Bálint Anna (kapusok), Szabó Laura 6 (4), Szeberényi Flóra, Kuczora Csenge, Grosch Vivien 1, Bárdy Noémi 1
Edző: Szilágyi Zoltán

ÉRD: Györkös – Csáki L. 1, Mód 4, ABILDA 5, Paróczy 3 (1), Landi 4, Kovács B. 2
Csere: Győrffy (kapus), Sztankovics 1, Horváth D. Kóka, Kiss D.
Edző: Horváth Roland

Kiállítások: 8 perc, ill. 6 perc. Hétméteresek: 4/4, ill. 2/1
Az eredmény alakulása. 5 perc: 3-3. 12. p.: 8-4. 19. p.: 11-8. 26.p.: 16-10. 35. p.: 22-11. 46. p.: 28-14. 54. p.: 30-17.

Szilágyi Zoltán: – Szimpatikus volt ellenfelünk 60 perces küzdeni tudása. Jelenleg más céljai vannak a két együttesnek. Mi ma elsősorban védekezésben vettük fel lassan a fonalat a sok egyéni megoldással, pozíciós játékkal operáló érdiek ellen. A folytatásban viszont egyes időszakokban már jól kézilabdáztunk és örülök, hogy minden egészséges játékosomnak tudtam komoly meccsidőre lehetőséget adni.

(Fotó: vacinkse.hu)

Feladó: Városháza

Sport [2020. szeptember 24., csütörtök]

Labdarúgás – Most a váci focisták meccsét halasztják el

A szerdára tervezett Békéscsaba – Vác női kézilabda NB I-es bajnoki után vasárnap a Vác FC aktuális bajnokijára sem kerül sor az ellenfélnél történt koronavírusos eset miatt.

A Kozármisleny elleni NB III-as mérkőzésre szeptember 27-én vasárnap délután négykor került volna sor. Ám a vendéglátók értesítették a szakszövetséget és a váciakat, hogy játékoskeretükben egy labdarúgónak pozitív lett a vírustesztje, ezért mindenki karanténba került. Kérték a meccs elhalasztását, melyre a váciak mellett az MLSZ is rábólintott.

A Vác FC számára így tovább hosszabbodik a bajnoki szünet. A sorsolás szerint legközelebb október 4-én vasárnap 15 órakor a Fradi második csapatát fogadják a mieink a BVSC-pályán.

Feladó: Városháza

Sport [2020. szeptember 21., hétfő]

Kézilabda – Nem lesz meccs szerdán Békéscsabán!

A váci női kézilabda egyesülettel történt egyeztetést követően a békéscsabaiak kérésére nem játsszák le a sorsolás szerint szeptember 23-ra kiírt – Békéscsaba – Vác NB I-es bajnokit. Az új időpontról később születik megállapodás.

Mint ismeretes, a viharsarkiak már az elmúlt hétvégére tervezett MTK elleni mérkőzésüket is elhalasztották. Ennek indoka az volt, hogy előtte szerdán azzal a Fradival vívták meg a sorsolás szerinti bajnokijukat, mely klub ezt követően Norvégiába utazott kupamérkőzésre, de két zöld-fehér játékosnál az északiak pozitív vírustesztet állapítottak meg.

A békéscsabaiak ezért ma mindenkinél elvégeztették a tesztet és annak szerdai eredményéig karantént rendeltek el a teljes keret számára. Emiatt aztán a szerdán este aktuális Vác elleni találkozó is halasztásra kerül.

Feladó: Városháza

Sport [2020. szeptember 21., hétfő]

Asztalitenisz – Megvan az első győzelem

Az új bajnokság első két fordulójában elszenvedett vereség után hazai asztalok mellett, szoros csatában nyert az országos asztalitenisz csapatbajnokság harmadik vonalában szereplő együttesünk: Váci Reménység – Miskolci EAFC 10:8.

Az NB II Észak-Kelet csoportjában a beosztás szerint 12 csapatnak kellene szerepelnie, ám a mezőny csonka, mert csupán 10 gárda alkotja jelenleg a mezőnyt. A szombati fordulóban a váciak azt a miskolci egyetemista együttest fogadták, mely – a sorsolás szeszélye folytán – az első két fordulóban szabadnapos volt, mert a hiányzó csapatokkal kellett volna játszania.

A váci mérkőzés azonban már lebonyolításra került. A két páros két sima meccset hozott. A mieink közül a Klucsár Péter, Lovas Dániel duó játszmavesztés nélkül nyert, míg a Némann Dávid, Sági Bence páros ugyanígy vesztett.

Az egyéni küzdelmek során Sági Bence 50%-os mutatóval zárt. Lovas Dániel és Némann Dávid három-három győzelme mellett csupán egy-egy meccsét veszítette el, míg Klucsár Péter egy sikerrel járult hozzá az izgalmas találkozón aratott szép csapatsikerhez.

A Váci Reménység a tervek szerint a következő forduló során október 3-án Gödöllőre látogat.

Feladó: Városháza

Sport [2020. szeptember 20., vasárnap]

Labdarúgás – Búcsú a kupaküzdelmektől

Szombaton országszerte kupameccseken voltak érdekelve hazánk labdarúgói. Az NB III-as váciak az egy osztállyal magasabban jegyzett viharsarki gárdát fogadták: Vác FC – Békéscsaba 1-4 (1-3).

A kéthetes bajnoki szünet közepén elméletileg 128 csapat volt érdekelt a Magyar Kupa játéknapján. A meccsek előtt kötelező volt a vírusteszt elvégzése. A pozitív tesztek miatt a 64 találkozó közül jónéhány elmaradt. Lejátszották viszont a harmadosztályú Vác FC és az NB II-es Békéscsaba összecsapását. Az alacsonyabb osztályú együttes otthonában, tehát a váciak által meccsekre kibérelt BVSC-pályán.
A továbbjutás egy mérkőzésen dőlt el, tehát amennyiben döntetlen lett volna a rendes játékidőben az eredmény, hosszabbítás, esetleg 11-esek dönthettek volna. Erre a meccsre Burzi Attila, a Vác FC vezetőedzője azoknak adott inkább lehetőséget, akik az eddigi bajnokikon kevesebbet voltak a pályán. De ugyanezt a gondolkodást vallották a pontvadászatot fontosabbnak tartó vendégek is. Ezzel együtt a jelenleg az NB II-ben feljutó helyen álló és nemrég edzőváltáson áteső csabaiak voltak esélyesebbek.

Ami aztán a meccs első perceiben megdőlni látszott, mert már a 4. percben Torda Patrik révén vezettek a mieink. Ez meghatározta a folytatást: a váciak lassították volna a játékot, de a többet támadó ellenfél egyre inkább beszorította csapatunkat. Az első negyedóra zárásaként jött is az egyenlítés, sőt a meccs harmadánál egy büntetőből lőtt góllal már hátrányba került együttesünk. A fordítás ellenére sem változott a meccs képe és még a szünet előtt növelte góljainak számát a Békéscsaba.

A második játékrész sokáig nem tartogatott izgalmat. Jobbára a mezőny közepén folyt a küzdelem, a kapuk nem sokat forogtak veszélyben. A viharsarkiak magabiztosan őrizték előnyüket, a váciaknak pedig nem volt lehetőségük szorosabbá tenni a meccset. Az utolsó negyedóra elején újra a váci kapuba került a labda és végleg eldőlt a továbbjutás kérdése.

A Vác FC számára tehát ennyi volt az idei kupamenetelés - szeptember 27-én vasárnap 16 órakor Kozármislenybe látogatnak bajnokira a mieink.

Feladó: Városháza

Sport [2020. szeptember 19., szombat]

Kézilabda – A kezek helyett a szívek hozták a pontokat

Az egyre több lebonyolítási furcsaságot hozó élvonalbeli női kézilabda pontvadászat újabb fordulójában egy erősen meghajtott és egy kipihent csapat csatájában a nagyon nehezen érvényesítette a papírformát az előbbi: Váci NKSE – Kisvárda 28-26 (15-16).

Az első percek abban hasonlítottak az MTK ellen vívott találkozóhoz, hogy az egygólos hazai fórt rendre egalizálni tudta az ellenfél. Csak nehezen tudtunk helyzetbe kerülni az 5+1-es védőformát is alkalmazó várdaiak mellett, ráadásul ezen ziccerek is sorra kimaradtak Kapust is kellett cserélni már a 10 perc után, de ez sem segített a gyenge védekezésünkön.

Mikor végre valamelyest javult a támadójátékunk, sikerült elhúzni 12-8-ra (20. perc), ám ezt követően durva hibák után ismét egyenlő lett az állás. A szünet előtti utolsó öt percet kétgólos hazai fór nyitotta, ám az értékelhetetlen védekezés, illetve a semmilyen veszélyt nem jelentő átlövőjáték miatt a szünetre már a vendégek mehettek egygólos előnnyel pihenni.

A folytatásra visszatért a kapunkba Triffa Ágnes. Jól jött számunkra, hogy a 35. percben 17-18-as állásnál a vendégek kizárás miatt elvesztették védőfaluk és támadójátékuk egyik kulcsjátékosát, Siska Pálmát. Pár perc alatt jött is a fordulat: egy, majd két góllal ismét a mieink vezettek.

Elég alacsony nívón, de harciasan birkóztak egymással a csapatok. Sok volt mindkét oldalon a hiba, melyben az utolsó meccsnegyednyi részt 22-22-es döntetlennel indították a felek. Illetve: szerencsére a hajrát egyedül a váciak indították meg. A következő 10 percben ugyanis – az ekkor már bravúrosan védő Triffa Ágnes és a feljavult védőfalunknak hála – gólképtelenné váltak a kisvárdai akciók. Hiába álltak át kapus nélküli taktikára, az 55. percben 26-22-re húzott el a Vác.

Ekkor végre Kácsor Gréta is felébredt hosszú hetek óta tartó kézis letargiájából, és ugyan társai közül még mindig páran formán kívül vannak, ez elegendő is lett a pontok bezsebeléséhez. A négygólos fórral hosszú lefolyású támadásokkal sikeresen sáfárkodott együttesünk, és végül – ha a gondoltnál sokkal nehezebben és gyengébb teljesítménnyel, de – megszerezte a papírforma szerint kötelező pontokat.

A sorsolás szerint a következő héten is két bajnoki vár a mieinkre. Szerdán este hatkor a „szomszédos” Viharsarokban a Békéscsaba ellen játszanak, majd szombaton 18 órától az érdieket fogadják.

Női kézilabda NB I, 5. forduló
VÁCI NKSE - KISVÁRDA MASTER GOOD SE 28-26 (15-16)
Vác, 350 néző. Vezette: Felhő Ferenc, Öcsi Tamás

VÁC: Triffa Ágnes – Diószegi Nikolett 1, HÁMORI KONSZUÉLA 5, HELEMBAI FANNY 3, Lakatos Rita 1, Kácsor Gréta 5, Sanja Radoszavljevics 3
Csere: Bukovszky Anna (kapus), Grosch Vivien 3, Szabó Laura 5 (4), Szeberényi Flóra, Kuczora Csenge 1 (1), Szondi Zsófia 1, Bárdy Noémi
Edző: Szilágyi Zoltán

KISVÁRDA: Pásztor B. – Udvardi 3, MIHÁLFFY 4, Bouti, Dombi L. 3, Siska 3, Milosevic 2
Csere: Kondasova, Mátéfi D. (kapusok), Karnik Sz. 2, Dombi K. 2, SZABÓ N. 7 (3), Soltész
Edző: Bakó Botond

Az eredmény alakulása. 10. perc: 4-4. 20. p.: 12-8. 23. p.: 12-11. 38.p.: 20-18. 46. p.: 22-22. 55. p.: 26-22.
Kiállítások: 10 perc, ill. 8 perc + kizárás (Siska 35. perc)
Hétméteresek: 6/5, ill. 3/3

Szilágyi Zoltán (képünkön): – Egy héten belül ez volt a harmadik bajnokink. Ez látszott is, mert tompán, nem a kellő sebességgel és élességgel kézilabdáztunk. A befejezésekkel gondjaink voltak. Küzdőképességünk viszont rendre dicsérhető és a hajrára feljavult védekezésünknek és Triffa Ágnes védéseinek köszönhetően a lényeg, a két pont itthon maradt.

(Fotó: vacinkse.hu)

Feladó: Városháza

Sport [2020. szeptember 17., csütörtök]

Evezés – Két egységben három váci utazhat a kontinensbajnokságra

A lengyelországi Poznan ad otthont október 8. és 11. között a felnőtt evezősök Európa-bajnokságának. A szakszövetség 16 versenyző indulását hagyta jóvá, köztük két egységben összesen három váci evezős vehet részt a viadalon.

A szövetségi elnökség döntése értelmében a keretben a jelenlegi legjobbak kaptak helyet, többségükben olyanok, akik évek óta stabilan, válogatott szinten versenyeznek, így tőlük elvárható lesz az eredményesség is. A Vác Városi Evezős club sportolói közül a férfi könnyűsúlyú egypárevezősök versenyszámában Galambos Péter, a kétpárevezősöknél az Ács Kristóf, Bácskai Máté duó (képünkön) képviseli a magyar színeket.

(Fotó: Czucz Bálint)

Feladó: Városháza