Vác.hu
  

Hírek

Dátum:

Típus:

Kulcsszó:

 

Sport [2020. október 14., szerda]

Kézilabda – Sajnos, a vártnál is csúnyább lett

A vírusjárvány miatt lassan már csak olyan bajnokik kerülnek lejátszásra, melyekre éppen találnak két olyan koronavírustól mentes csapatot, melyek még nem találkoztak. Ma például a Dunaújváros váci szereplése helyett a váciak utaztak Győrbe, hogy letudják a 12. fordulóbeli találkozójukat: Győri Audi ETO KC – Váci NKSE 43-19 (20-11).

Eredetileg ma a 9. fordulóban esedékes Vác – Dunaújváros meccs lett volna a soros, ám az újvárosiak jelenleg fertőzés miatt még nem léphetnek pályára. A győriekkel így megegyeztek a váci vezetők és előrehozták az amúgy három körrel későbbre tervezett Rába-parti összecsapást. (Így legalább tévénézők sem maradtak kézilabda nélkül mára, mivel ezen kívül összesen csupán egy találkozót lehetett megrendezni.)

Az esélyek egyértelműek voltak: a világ legjobb női kézilabda hölgykoszorúja ellen ráadásul a vállsérüléssel bajlódó Lakatos Rita nélkül kellett játszania a váciaknak. (A hét elején a másodosztályú kispestiektől le is igazolta a VNKSE a 25 éves irányítót, Aron Andreát - képünkön.)

A meccs váci góllal indult, majd 10 percig (4-4-ig) szépen tartotta a lépést a lassan felpörgő hazaiakkal a Kuczora Csenge irányító játékával kezdő VNKSE. A jelentős fizikai fölényben kézilabdázó győriek védőfala ellen aztán egyre inkább fennakadtak a vendégakciók és ezekből indulva kontrákból dobott gólokkal a félidő felére jelentősen elhúzott a Győr (16. perc: 11-4).

Az első játékrész második felének elején tízperces váci gólcsendet követően született ismét vendégtalálat, ám a mieink támadásában továbbra sem volt átütőerő. Nyolcgólos hátrányból aztán három váci gól született zsinórban, de tovább már nem sikerült meglepni a 7 a 6 elleni támadásainkkal a Győrt. Öt perccel a szünet előtt Aron Andrea is meglőtte az első váci gólját, ám az ellenfél magabiztosan növelte – nem egyszer üreskapus találattal – a fórját. A szünetig minden mezőnyjátékos pályára lépett a feltűnően sokat hibázó és rosszul védekező váciaknál.

A folytatásban a mieink kapuját már Bukovszky Anna védte, ám ő sem tudta megakadályozni, hogy fájóan hamar, a 32. percben 22-12-es állásnál először legyen tízgólos a különbség. A további történések sem hordoztak izgalmakat, egyre inkább edzőmeccs jelleget öltött a találkozó. A meccsidő kétharmadánál egytucatnyi góllal vezetett a vendéglátó (27-15), ráadásul Grosch Vivien csúnya térdsérülést szenvedett.

A nagy csatának nem nevezhető játék utolsó negyedórájában is döntő fölényben kézilabdázott a világklasszisok sorát felvonultató Győr. Tíz perccel a lefújás előtt a győrieknél már a váci gólszám dupláját mutatta az eredményjelző (34-17). A záró 10 percre Bálint Anna érkezett a kapunkba. Végül sem 40 kapott gól alatt nem sikerült maradni, sem az ellenfél dupla gólszámát nem tudta elkerülni a hit, játékkedv és önbizalom nélkül játszó váciaknak.

Váci gólszerzők: Kácsor Gréta 5; Kuczora Csenge 3 (2); Hámori Konszuéla, Helembai Fanny és Diószegi Nikolett 2-2; Aron Andrea, Bárdy Noémi, Grosch Vivien, Szabó Laura és Sanja Radoszavljevics 1-1.

A mainál nem sokkal több esélye lesz a sorsolás szerinti következő mérkőzésen sem csapatunknak. Ugyanis – persze, csak ha a covid-19 engedi… - legközelebb szombaton délután négytől (szintén élő tévéközvetítéssel) a siófokiak fogadják a mieinket.

Feladó: Városháza

Sport [2020. október 13., kedd]

Kajak-kenu – Váci egyesületek a klubok éremtáblázatán

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség a versenyszezon befejeztével elkészítette a 2020-as idényben érmet szerző klubok összesített táblázatán. Ezen mindhárom váci egyesület megtalálható.

A 86 klubot tartalmazó éremtáblázaton az első helyet a Központi Sportiskola szerezte meg. Az utánpótlásnevelő egyesület idén összesen 155 medállal gyarapította gyűjteményét, melyből 65 csillog aranyosan.

A listán a váciak közül a legelőkelőbb helyezést a Váci Kajak-Kenu SE vívta ki: ők 14 éremmel büszkélkedhetnek, köztük 5 arannyal, 3 ezüsttel és 6 bronzzal. Ezzel a klubok palettáján a 33. helyet foglalják el.

Az 50. helyen a Váci Vasutas SE található 8 medállal (2-2 arany és bronz, valamint 4 ezüst).

Eredményességi sorrendben 62. helyet vívta ki a Váci Karakán, a maga 7 érmével (1 arany, valamint 3-3 ezüst-és bronzérem).

Feladó: Városháza

Sport [2020. október 12., hétfő]

Asztalitenisz – Újabb győzelem egy nagy csata után

Az előző fordulóban hazai asztalok mellett aratott szoros győzelem után most Gödöllőn is hasonló arányban sikerült nyernie a váci pingpong csapatnak: Gödöllői SK I – Váci Reménység 8:10.

A két páros mérkőzés most is felemás sikerrel zárult: míg a Lovas Dániel, Klucsár Péter duó játszmavesztés nélkül nyert, a Csermely Mátyás, Sági Bence páros döntőszettes vereséget szenvedett.
Az egyéni találkozók során mind Klucsár Péter, mind Lovas Dániel remekelt és alig pár játszmát bukva, mindketten megnyerték mind a négy mérkőzésüket. Így bár Csermely Mátyás nyeretlen maradt, Sági Bence egyetlen sikere egyben a váci együttes győzelmét is jelentette.

A mieink a négy lejátszott fordulót követően 50 %-os mérleggel állnak az harmadosztály Észak-Kelet csoportjában. A következő fordulóban a mieink szabadnaposak lesznek, majd a sorsolás szerint október 24-én a gödöllői klub második csapatánál vendégeskednek.

Feladó: Városháza

Sport [2020. október 11., vasárnap]

Evezés – Nem sikerült Galambos Péternek a finálé

Ma délelőtt rendezték a lengyelországi Poznanban zajló evezős Európa-bajnokságon a férfi könnyűsúlyú egypárevezősök döntőjét, melyben címvédőként állt rajthoz a Vác Városi Evezős Club sportolója, Galambos Péter (képünkön).

A magyar versenyző a kettes pályán evezett a hatos fináléban, ahol görög, olasz, norvág, belga és ír vetélytársa igyekezett elhódítani a tavaly ugyanitt megszerzett kontinensbajnoki címét.

A rajt után az utóbbi rivális állt az élre, 500 méternél Péter tőle 2 másodperccel lemaradva a 4. helyen állt. Féltávig aztán egy ideig továbbra is szinte teljesen együtt haladt a mezőny, ám 1000 méternél sajnos a váci fiú már komoly hátrányt szedett össze az élenállókhoz képest és csak a leszakadó belga evezőst előzte meg.

A táv második felében sem sikerült Galambosnak felzárkóznia, 500 méterrel a cél előtt már mintegy 4 másodperces hátrányban volt a dobogóért vívott küzdelemben. Végül a norvég evezős haladt át elsőként célvonalon, Péter a bajnoktól közel 8 másodperccel lemaradva csak az 5. helyen zárta a kontinensviadalt.

Feladó: Városháza

Sport [2020. október 10., szombat]

Labdarúgás – Nagyon null-null

A sorsolás szeszélye folytán egymást követő három fordulóban is élvonalbeli klub második csapatával méri össze tudását harmadosztályú focicsapatunk. A sorozat második mérkőzésén: Paks II – Vác FC 0-0.

A mieink számára szokatlan időpontban, ma délelőtt 11 órakor hangzott fel a kezdősípszó a találkozón. Mindkét együttes számára nagyon fontos volt a minél több pont megszerzése, hiszen – mivel mindhárom NB III-as csoportból legalább 5 gárda kiesik a Versenykiírás szerint – a 16. és 17. helyen álló (utóbbi a Vác) csapatok igen nehéz helyzetben vannak. A mieink abban reménykedtek, hogy nem folytatódik az a sorozatuk, melynek eredményeként az eddigi hat vereségükből öt alkalommal is 2-1-re kaptak ki.

Nos, a paksi bajnokin nem folytatódott az említett sorozat: nem kapott, de nem is szerzett gólt, így egy ponttal gazdagodott csapatunk. Együttesünk egy elég eseménytelen összecsapás után az idei pontvadászatban másodszor játszott gólnélküli döntetlent és az egy tucat bajnokin gyűjtött egy tucat pontjával mai riválisával együtt maradt a kieséssel fenyegetett csapatok sorában a tabellán.

A Vác FC legközelebb is – immáron harmadszor sorozatban – egy NB I-es klub második csapatával találkozik. Október 18-án vasárnap délután fél háromkor az újpesti fakót fogadják a BVSC pályáján. A mérkőzés egyike lesz azoknak, melyek esetében a „hazai” (váci) csapat többet utazik a „vendégeknél”…

Feladó: Városháza

Sport [2020. október 9., péntek]

Evezés – Váci futamgyőzelem és C-döntő FRISSÍTVE

Ma megkezdődött Poznanban az evezősök felnőtt Európa-bajnoksága. A Vác Városi Evezős Club versenyzői közül két magyar egységben összesen hárman álltak rajthoz.

A könnyűsúlyú egypárevezősök versenyében 16 versenyző indult. Az előfutamok közül a sajátját több mint 3 másodperces fölénnyel nyerő Galambos Péter (képünkön) címvédőhöz méltó magabiztossággal jutott a holnap délelőtti elődöntőbe.

Nem jött össze viszont a kétpárevezősöknél (17 induló duó) Ács Kristóf és Bácskai Máté továbbjutása. Az előfutamok során az ötfős mezőnyben az utolsó helyen értek célba, így reményfutamba kényszerültek. Erre még ma sor is került, ám a mieink csak negyedikek lettek, így nem kerültek be az előfutamba. Számukra szombaton a C-döntővel (13-17. hely) fejeződik be a kontinensbajnokság.

***

FRISSÍTÉS!

Galambos Péter a szombat délelőtti elődöntőben - másfél másodperces hátránnyal a futamgyőztes norvég vetélytársa mögött - második helyen végzett, így holnap 10:31-től az első hat helyről döntő fináléban védheti meg tavaly elnyert kontinensbajnoki címét.
A férfi kétpárevezősök C-döntőjét megnyerte az Ács Kristóf, Bácskai Máté duó, így a 13. helyen zárta az Európa-bajnokságot.

Feladó: Városháza

Sport [2020. október 9., péntek]

Kézilabda – Elmaradó meccs helyett előrehozott bajnoki

Mint arról két napja, majd tegnap a hírt frissítve már tájékoztattunk, az aktuális ellenfélnél felbukkanó koronavírus miatt, a Váci NKSE október 11-re tervezett szombathelyi és a jövő szerdára kiírt, Dunaújváros elleni hazai bajnokija elmarad.

Az utóbbi mérkőzés időpontjában azonban a győriekkel folytatott egyeztetés után megrendezik a Győr – Vác mérkőzést, melyet a 12. fordulóból hoznak előre. Információ még, hogy a váciak győri (október 14. szerda 18.15) és siófoki (október 17. szombat 16.00) összecsapása élő televíziós közvetítés mellett zajlik majd.

Feladó: Városháza

Sport [2020. október 7., szerda]

Kézilabda – Elhalasztották a szombathelyi bajnokit! FRISSÍTVE!

A két érintett klub hivatalos bejelentése szerint elhalasztották a 2020. október 11-én 15 órára kiírt Hungest Szombathelyi KKA – Váci NKSE NB I-es női felnőtt kézilabda bajnokit.

Mint kiderült, a szombathelyiek egyik felnőtt kerettag játékosának pozitív lett a koronavírus tesztje, ezért a teljes csapat tíznapos karanténba vonult. A sportszervezet jelezte az illetékeseknek az esetet és a mérkőzés pótlásáról később születik döntés.

A váci csapat legközelebbi bajnoki mérkőzése így az október 14-én szerdán este hatra tervezett Dunaújváros elleni hazai összecsapása lesz.

FRISSÍTÉS!
Csütörtökön délelőtt kiderült: a dunaújvárosi csapatnál is találtak covid-fertőzötteket, így a csapat tíznapos karanténba vonult. Ezért a jövő szerdai váci bajnokit is elhalasztották!

Feladó: Városháza

Sport [2020. október 5., hétfő]

Sakk – Csapatbajnokságok majd csak jövőre

Bár korábban a Magyar Sakk Szövetség döntése szerint augusztusban és szeptemberben pótolták volna a sakkcsapatok Nemzeti Bajnokságaiban elmaradt két utolsó fordulót, erre a váciakat is felvonultató NB II-es sorozatban nem került sor.

Emiatt befejezetlen maradt ebben az osztályban a 2019/2020-as bajnokság. A döntés értelmében így az osztályból nem volt kieső együttes. Ennek értelmében az Erkel csoportban szereplő és a csonka sorozat után két megállapított eredménnyel együtt sereghajtó Váci Sakk Club is bennmaradt az NB II-es osztályban.

Az újabb szövetségi döntés értelmében azonban a 2020/2021-es sorozat csak az új naptári évben, február 1-jén indul csak.

Feladó: Városháza

Sport [2020. október 4., vasárnap]

Labdarúgás – Elvitte a pontokat a Fradi (kettő)

Bár nyáron még arról tájékoztatták a szurkolókat, hogy csak szeptember végéig kényszerül albérletbe a harmadosztályú váci focicsapat, a mai „hazai” bajnokit ismét a fővárosban vesztette el együttesünk: Vác FC – FTC II 1-2 (1-1).

Mivel a váci stadion továbbra sem alkalmas felnőtt tétmérkőzések lejátszására, a szövetségi honlapon található sorsolás szerint a naptári év végéig a BVSC pálya jelenti a mieink számára az „otthont”. Így az első októberi bajnokin is ott fogadta a Vác az immár BL-csoportkörös FTC második csapatát. A mieink - egy kupakieséssel vegyített – háromhetes bajnoki szünet után látták vendégül a dobogós helyen álló zöld-fehéreket.

Remekül kezdődött a hazaiak számára a mérkőzés, hiszen szinte az első váci akcióból Sorecz Szabolcsnak sikerült vezetést szerezni. A bekapott gól után csak lassan tért magához a Fradi, viszont a félidő feléig már fokozatosan átvette az irányítást. A váciak megerősített védőfallal várták a támadásokat, melyek egy ideig nem sok veszélyt jelentettek a kapura.
Az első játékrész második felében aztán egyre hatékonyabbak lettek a vendégtámadások. Előbb csak veszélyes szabadrúgás szituációk alakultak ki a 16-osunk környékén, majd a 35. percben jött az ellenfél egyenlítő találata. A szünetig változatos játékkal telt az idő, de az eredmény nem változott.

A térfélcsere után sem módosult a játék képe, ám negyedóra küzdelem után szerzett góllal, már az ellenfélnél volt az előny. Keményedett a harc, a sorozatos sárgalapos figyelmeztetések nagy részét a mieinknek osztotta ki a játékvezető. A hajrá az egy pontért harcoló váciak szögleteivel indult. fiatal erőkből álló fővárosiak azonban sajnos sikeresen verték vissza az egyre elkeseredettebb váci próbálkozásokat és nyerték meg a találkozót.

A sorozatban harmadik 2-1-es vereség után a Vác FC 11 lejátszott találkozójából hármat nyert meg, két döntetlen mellett hat alkalommal hagyta el vesztesen a pályát. A megszerzett 11 ponttal a mieink a 20 csapatos mezőnyben ismét a kieséssel fenyegető pozícióban találhatók a tabellán. Burzi Attila vezetőedző gárdája legközelebb ismét egy élvonalbeli klub, a Paks második csapatával mérik össze tudásukat. Az összecsapás szokatlan időpontban, október 10-én szombaton délelőtt 11 órakor kezdődik.

Feladó: Városháza