Vác.hu
  

Hírek

Dátum:

Típus:

Kulcsszó:

 

Sport [2020. október 18., vasárnap]

Labdarúgás – Bravúros pontmentés emberhátrányban

Egy hét leforgása alatt három bajnokin kell(ett) pályára lépnie NB III-as focicsapatunknak. A mai, a lilafakó elleni mérkőzés igazán eseménydúsra sikerült és végül pontosztozkodással zárult: Vác FC – Újpest II 2-2 (0-2).

Ez volt az a találkozó, melyre a vendégcsapat csak átruccant Újpestről Zuglóba, míg a váciaknak a „hazai pálya” eléréséhez több tucat kilométert kellett utazni. Arról továbbra sincs bíztató információ, hogy még meddig kell ezt tennie…

A mieink kieső helyről indították a középmezőny aljához tartozó lilák elleni összecsapást. Csapatunk számára a győzelem egy hosszú nyeretlenségi sorozat vége lehetett (volna), hiszen a Vác FC utoljára még szeptember legelején hagyta el győztesen az aktuális bajnokija után a gyepet.

A mostani mérkőzés pocsékul indult a mieink számára, hiszen már a 3. percben a hálónkban táncolt a labda. Tetézte a bajt, hogy a meccset kártyapartinak gondoló játékvezető – aki egy kiállítás mellett még 9 sárgalapot is kiosztott – az első félidő felénél Szalánszki Gergőt kiállította. Az emberhátrányban játszó váciak számára aztán még a szünet előtt tovább nehezedett a helyzet, mert az újpestiek megduplázták előnyüket.

Alighanem minden jelenlévő elkönyvelte a vendégek győzelmét. Nem úgy a váciak! Az alaposan visszakapcsoló lilák ellen ugyan még egy büntetőt is rontottak a mieink, ám a meccs háromnegyedénél Sorecz Szabolcs találata felcsillantotta a pontmentés reményét. A hajrában a kevesebb játékossal küzdő hazaiak nagy lelkesedéssel támadtak és ezt siker is koronázta. Öt perccel a lefújás előtt ugyanis Kasza Balázs Ákos is betalált, így végül csapatunk a sírból egy pontot visszahozott.

A Vác FC a jövő héten még kétszer veselkedhet neki, hogy gyarapítsa pontjai számát. Szerdán fél háromtól Kozármislenyben pótolja a korábbról elhalasztott összecsapását, majd vasárnap fél kettőkor a tabellán messze leszakadt nyeretlen sereghajtó Majosi SE vendége lesz Burzi Attila vezetőedző gárdája.

Feladó: Városháza

Sport [2020. október 17., szombat]

Kézilabda – Helytállás a gyengélkedő rivális ellen

Korábban nem egy alkalommal éppen a váci csapattól elszenvedett vereség jelentette az adott rivális edzőjének hattyúdalát. A mai siófoki mérkőzés eredménye nem, de a Balaton-parti hölgykoszorú produkciója minden bizonnyal tovább gyengítette a csapat trénerének pozícióját: Siófok KC – Váci NKSE 28-22 (14-13).

Mindkét együttes egy szerdai meghökkentő vereség után próbálhatott javítani. Míg a mieink a vártnál sokkal csúnyább vereségbe szaladtak bele a győriek otthonában, a siófokiak produkciója – és újabb zakója, ezúttal az MTK-tól – megkérdőjelezte a szakmai stáb jövőjét a klubnál.

A mieink játékoskeretében több játékosnak volt kisebb-nagyobb egészségi problémája: Lakatos Ritának a válla sérült meg még a válogatott összetartás alatt, Kuczora Csenge láthatóan még mindig bajlódik a térdével - műtétje elkerülhetetlen. Hámori Konszuélának a bokája fordult ki szerdán. Súlyosnak bizonyult Grosch Vivien győri térdsérülése - őt szintén operálni kell és hónapokra harcképtelen lesz. Közülük ugyan Kuczora (még) és Hámori (már) játékra kész volt, de például a szerdán a mieinknél bemutatkozó Aron Andrea is hiányzott ezen a találkozón, és ezúttal a 17 éves Tóth Abigél került először a felnőtt keretbe.

A mérkőzésre kifutó két csapat rutinja, fizikai állapota és játékkvalitásai közötti különbség bizony nem sok jót ígért a váciak szempontjából. A teljes játékoskeretű hazaiaknál egyetlen kérdés maradt: a játékosok mostanában elővezetett produkciója esetleg edzőbuktatási szándékra, anyagi problémákra vagy szimplán rossz felkészítésből adódó formán kívüliségre vezethető vissza.

Ezúttal is tévékamerák élő közvetítése mellett kézilabdázhattak a váciak. A nézők azt láthatták a meccs első perceiben, hogy kétszer ugyan vezetést szerzett csapatunk, ám gyorsan fordult a kocka (8. perc: 5-2). Mindkét oldalon jól használták ki a csapatok az emberelőnyöket, nem úgy, mint a büntetőket. A váciak lassították a játékot, ám mivel kimaradtak a helyzetek, hiába voltak Triffa Ágnes szép védései, a sokat rontó hazaiak őrizték párgólos előnyüket (16. perc: 7-5).

A játékrész második felében a győri meccshez hasonlóan növelte előnyét a hazai együttes. Ezt Szilágyi Zoltán időkérése után – Bárdy Noémi szép átlövés góljai ellenére – sem tudta egy ideig csökkenteni a VNKSE (25. perc: 13-9). A félidő végén aztán – jórészt létszámfölényben – zsinórban dobott négy találattal egalizált a Vác.

A folytatás egygólos hazai fórral indult, ám gyorsan fordítottak a mieink (33. perc: 15-16). Sajnos, igen rövid ideig, mert a hátrány felrázta a vendéglátót. Továbbra is kölcsönös hibák tarkították a küzdelmet. A mieink küzdőképességüket csillogtatva tartották a lépést a kiváló játékosokkal rendelkező, de formán kívüli hazaiakkal (39. perc: 18-17).

A folytatásban ismét látványosan eltűnt a vendég támadásokból az ötlet. Ekkor már az emberelőnyökből sem születtek váci gólok, így nem sikerült utolérni a szintén rendre eredménytelenül támadó Siófokot. A záró tíz perc minimális (21-20) hazai előnnyel indult, ám pillanatokon belül újra négy lett a különbség.

A véghajrába nem volt már esélye a pontszerzésre elfáradó csapatunknak és a végére alakult ki a legnagyobb különbség. Nyert a Siófok, de teljesítményükre aligha lesznek majd büszkék.

Váci góldobók: Diószegi Nikolett 5; Bárdy Noémi és Hámori Konszuéla 4; Helembai Fanny és Kácsor Gréta 3-3; Kuczora Csenge 2 (1); Sanja Radoszavljevics 1.

A Váci NKSE sorsolás szerint következő, szerdai hazai bajnokija az ellenfélnél (Boglári Akadémia-SZISE) fennálló vírushelyzet miatt elmarad. Így majd az október 28-án szerdán este hatkor kezdődő Debrecen elleni mérkőzés lesz (ha lesz…) a következő erőpróba.

Feladó: Városháza

Sport [2020. október 14., szerda]

Kézilabda – Sajnos, a vártnál is csúnyább lett

A vírusjárvány miatt lassan már csak olyan bajnokik kerülnek lejátszásra, melyekre éppen találnak két olyan koronavírustól mentes csapatot, melyek még nem találkoztak. Ma például a Dunaújváros váci szereplése helyett a váciak utaztak Győrbe, hogy letudják a 12. fordulóbeli találkozójukat: Győri Audi ETO KC – Váci NKSE 43-19 (20-11).

Eredetileg ma a 9. fordulóban esedékes Vác – Dunaújváros meccs lett volna a soros, ám az újvárosiak jelenleg fertőzés miatt még nem léphetnek pályára. A győriekkel így megegyeztek a váci vezetők és előrehozták az amúgy három körrel későbbre tervezett Rába-parti összecsapást. (Így legalább tévénézők sem maradtak kézilabda nélkül mára, mivel ezen kívül összesen csupán egy találkozót lehetett megrendezni.)

Az esélyek egyértelműek voltak: a világ legjobb női kézilabda hölgykoszorúja ellen ráadásul a vállsérüléssel bajlódó Lakatos Rita nélkül kellett játszania a váciaknak. (A hét elején a másodosztályú kispestiektől le is igazolta a VNKSE a 25 éves irányítót, Aron Andreát - képünkön.)

A meccs váci góllal indult, majd 10 percig (4-4-ig) szépen tartotta a lépést a lassan felpörgő hazaiakkal a Kuczora Csenge irányító játékával kezdő VNKSE. A jelentős fizikai fölényben kézilabdázó győriek védőfala ellen aztán egyre inkább fennakadtak a vendégakciók és ezekből indulva kontrákból dobott gólokkal a félidő felére jelentősen elhúzott a Győr (16. perc: 11-4).

Az első játékrész második felének elején tízperces váci gólcsendet követően született ismét vendégtalálat, ám a mieink támadásában továbbra sem volt átütőerő. Nyolcgólos hátrányból aztán három váci gól született zsinórban, de tovább már nem sikerült meglepni a 7 a 6 elleni támadásainkkal a Győrt. Öt perccel a szünet előtt Aron Andrea is meglőtte az első váci gólját, ám az ellenfél magabiztosan növelte – nem egyszer üreskapus találattal – a fórját. A szünetig minden mezőnyjátékos pályára lépett a feltűnően sokat hibázó és rosszul védekező váciaknál.

A folytatásban a mieink kapuját már Bukovszky Anna védte, ám ő sem tudta megakadályozni, hogy fájóan hamar, a 32. percben 22-12-es állásnál először legyen tízgólos a különbség. A további történések sem hordoztak izgalmakat, egyre inkább edzőmeccs jelleget öltött a találkozó. A meccsidő kétharmadánál egytucatnyi góllal vezetett a vendéglátó (27-15), ráadásul Grosch Vivien csúnya térdsérülést szenvedett.

A nagy csatának nem nevezhető játék utolsó negyedórájában is döntő fölényben kézilabdázott a világklasszisok sorát felvonultató Győr. Tíz perccel a lefújás előtt a győrieknél már a váci gólszám dupláját mutatta az eredményjelző (34-17). A záró 10 percre Bálint Anna érkezett a kapunkba. Végül sem 40 kapott gól alatt nem sikerült maradni, sem az ellenfél dupla gólszámát nem tudta elkerülni a hit, játékkedv és önbizalom nélkül játszó váciaknak.

Váci gólszerzők: Kácsor Gréta 5; Kuczora Csenge 3 (2); Hámori Konszuéla, Helembai Fanny és Diószegi Nikolett 2-2; Aron Andrea, Bárdy Noémi, Grosch Vivien, Szabó Laura és Sanja Radoszavljevics 1-1.

A mainál nem sokkal több esélye lesz a sorsolás szerinti következő mérkőzésen sem csapatunknak. Ugyanis – persze, csak ha a covid-19 engedi… - legközelebb szombaton délután négytől (szintén élő tévéközvetítéssel) a siófokiak fogadják a mieinket.

Feladó: Városháza

Sport [2020. október 13., kedd]

Kajak-kenu – Váci egyesületek a klubok éremtáblázatán

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség a versenyszezon befejeztével elkészítette a 2020-as idényben érmet szerző klubok összesített táblázatán. Ezen mindhárom váci egyesület megtalálható.

A 86 klubot tartalmazó éremtáblázaton az első helyet a Központi Sportiskola szerezte meg. Az utánpótlásnevelő egyesület idén összesen 155 medállal gyarapította gyűjteményét, melyből 65 csillog aranyosan.

A listán a váciak közül a legelőkelőbb helyezést a Váci Kajak-Kenu SE vívta ki: ők 14 éremmel büszkélkedhetnek, köztük 5 arannyal, 3 ezüsttel és 6 bronzzal. Ezzel a klubok palettáján a 33. helyet foglalják el.

Az 50. helyen a Váci Vasutas SE található 8 medállal (2-2 arany és bronz, valamint 4 ezüst).

Eredményességi sorrendben 62. helyet vívta ki a Váci Karakán, a maga 7 érmével (1 arany, valamint 3-3 ezüst-és bronzérem).

Feladó: Városháza

Sport [2020. október 12., hétfő]

Asztalitenisz – Újabb győzelem egy nagy csata után

Az előző fordulóban hazai asztalok mellett aratott szoros győzelem után most Gödöllőn is hasonló arányban sikerült nyernie a váci pingpong csapatnak: Gödöllői SK I – Váci Reménység 8:10.

A két páros mérkőzés most is felemás sikerrel zárult: míg a Lovas Dániel, Klucsár Péter duó játszmavesztés nélkül nyert, a Csermely Mátyás, Sági Bence páros döntőszettes vereséget szenvedett.
Az egyéni találkozók során mind Klucsár Péter, mind Lovas Dániel remekelt és alig pár játszmát bukva, mindketten megnyerték mind a négy mérkőzésüket. Így bár Csermely Mátyás nyeretlen maradt, Sági Bence egyetlen sikere egyben a váci együttes győzelmét is jelentette.

A mieink a négy lejátszott fordulót követően 50 %-os mérleggel állnak az harmadosztály Észak-Kelet csoportjában. A következő fordulóban a mieink szabadnaposak lesznek, majd a sorsolás szerint október 24-én a gödöllői klub második csapatánál vendégeskednek.

Feladó: Városháza

Sport [2020. október 11., vasárnap]

Evezés – Nem sikerült Galambos Péternek a finálé

Ma délelőtt rendezték a lengyelországi Poznanban zajló evezős Európa-bajnokságon a férfi könnyűsúlyú egypárevezősök döntőjét, melyben címvédőként állt rajthoz a Vác Városi Evezős Club sportolója, Galambos Péter (képünkön).

A magyar versenyző a kettes pályán evezett a hatos fináléban, ahol görög, olasz, norvág, belga és ír vetélytársa igyekezett elhódítani a tavaly ugyanitt megszerzett kontinensbajnoki címét.

A rajt után az utóbbi rivális állt az élre, 500 méternél Péter tőle 2 másodperccel lemaradva a 4. helyen állt. Féltávig aztán egy ideig továbbra is szinte teljesen együtt haladt a mezőny, ám 1000 méternél sajnos a váci fiú már komoly hátrányt szedett össze az élenállókhoz képest és csak a leszakadó belga evezőst előzte meg.

A táv második felében sem sikerült Galambosnak felzárkóznia, 500 méterrel a cél előtt már mintegy 4 másodperces hátrányban volt a dobogóért vívott küzdelemben. Végül a norvég evezős haladt át elsőként célvonalon, Péter a bajnoktól közel 8 másodperccel lemaradva csak az 5. helyen zárta a kontinensviadalt.

Feladó: Városháza

Sport [2020. október 10., szombat]

Labdarúgás – Nagyon null-null

A sorsolás szeszélye folytán egymást követő három fordulóban is élvonalbeli klub második csapatával méri össze tudását harmadosztályú focicsapatunk. A sorozat második mérkőzésén: Paks II – Vác FC 0-0.

A mieink számára szokatlan időpontban, ma délelőtt 11 órakor hangzott fel a kezdősípszó a találkozón. Mindkét együttes számára nagyon fontos volt a minél több pont megszerzése, hiszen – mivel mindhárom NB III-as csoportból legalább 5 gárda kiesik a Versenykiírás szerint – a 16. és 17. helyen álló (utóbbi a Vác) csapatok igen nehéz helyzetben vannak. A mieink abban reménykedtek, hogy nem folytatódik az a sorozatuk, melynek eredményeként az eddigi hat vereségükből öt alkalommal is 2-1-re kaptak ki.

Nos, a paksi bajnokin nem folytatódott az említett sorozat: nem kapott, de nem is szerzett gólt, így egy ponttal gazdagodott csapatunk. Együttesünk egy elég eseménytelen összecsapás után az idei pontvadászatban másodszor játszott gólnélküli döntetlent és az egy tucat bajnokin gyűjtött egy tucat pontjával mai riválisával együtt maradt a kieséssel fenyegetett csapatok sorában a tabellán.

A Vác FC legközelebb is – immáron harmadszor sorozatban – egy NB I-es klub második csapatával találkozik. Október 18-án vasárnap délután fél háromkor az újpesti fakót fogadják a BVSC pályáján. A mérkőzés egyike lesz azoknak, melyek esetében a „hazai” (váci) csapat többet utazik a „vendégeknél”…

Feladó: Városháza

Sport [2020. október 9., péntek]

Evezés – Váci futamgyőzelem és C-döntő FRISSÍTVE

Ma megkezdődött Poznanban az evezősök felnőtt Európa-bajnoksága. A Vác Városi Evezős Club versenyzői közül két magyar egységben összesen hárman álltak rajthoz.

A könnyűsúlyú egypárevezősök versenyében 16 versenyző indult. Az előfutamok közül a sajátját több mint 3 másodperces fölénnyel nyerő Galambos Péter (képünkön) címvédőhöz méltó magabiztossággal jutott a holnap délelőtti elődöntőbe.

Nem jött össze viszont a kétpárevezősöknél (17 induló duó) Ács Kristóf és Bácskai Máté továbbjutása. Az előfutamok során az ötfős mezőnyben az utolsó helyen értek célba, így reményfutamba kényszerültek. Erre még ma sor is került, ám a mieink csak negyedikek lettek, így nem kerültek be az előfutamba. Számukra szombaton a C-döntővel (13-17. hely) fejeződik be a kontinensbajnokság.

***

FRISSÍTÉS!

Galambos Péter a szombat délelőtti elődöntőben - másfél másodperces hátránnyal a futamgyőztes norvég vetélytársa mögött - második helyen végzett, így holnap 10:31-től az első hat helyről döntő fináléban védheti meg tavaly elnyert kontinensbajnoki címét.
A férfi kétpárevezősök C-döntőjét megnyerte az Ács Kristóf, Bácskai Máté duó, így a 13. helyen zárta az Európa-bajnokságot.

Feladó: Városháza

Sport [2020. október 9., péntek]

Kézilabda – Elmaradó meccs helyett előrehozott bajnoki

Mint arról két napja, majd tegnap a hírt frissítve már tájékoztattunk, az aktuális ellenfélnél felbukkanó koronavírus miatt, a Váci NKSE október 11-re tervezett szombathelyi és a jövő szerdára kiírt, Dunaújváros elleni hazai bajnokija elmarad.

Az utóbbi mérkőzés időpontjában azonban a győriekkel folytatott egyeztetés után megrendezik a Győr – Vác mérkőzést, melyet a 12. fordulóból hoznak előre. Információ még, hogy a váciak győri (október 14. szerda 18.15) és siófoki (október 17. szombat 16.00) összecsapása élő televíziós közvetítés mellett zajlik majd.

Feladó: Városháza

Sport [2020. október 7., szerda]

Kézilabda – Elhalasztották a szombathelyi bajnokit! FRISSÍTVE!

A két érintett klub hivatalos bejelentése szerint elhalasztották a 2020. október 11-én 15 órára kiírt Hungest Szombathelyi KKA – Váci NKSE NB I-es női felnőtt kézilabda bajnokit.

Mint kiderült, a szombathelyiek egyik felnőtt kerettag játékosának pozitív lett a koronavírus tesztje, ezért a teljes csapat tíznapos karanténba vonult. A sportszervezet jelezte az illetékeseknek az esetet és a mérkőzés pótlásáról később születik döntés.

A váci csapat legközelebbi bajnoki mérkőzése így az október 14-én szerdán este hatra tervezett Dunaújváros elleni hazai összecsapása lesz.

FRISSÍTÉS!
Csütörtökön délelőtt kiderült: a dunaújvárosi csapatnál is találtak covid-fertőzötteket, így a csapat tíznapos karanténba vonult. Ezért a jövő szerdai váci bajnokit is elhalasztották!

Feladó: Városháza