Vác.hu
  

Hírek

Dátum:

Típus:

Kulcsszó:

 

Sport [2020. október 25., vasárnap]

Kézilabda – Három koronavírusos váci játékos!

A Váci NKSE hivatalos tájékoztatás szerint a legutóbbi koronavírus teszten a felnőtt játkoskeret három játékosának is pozitív lett az eredménye. Emiatt az október 28-ra tervezett bajnoki elmarad.

A közösségi oldalra kiposztolt közlemény szerint az érintett játékosok tünetmentesek, ám a szabályok szerint a teljes keret karanténba került. Mint ismeretes, a nyári felkészülés elején tíz pozitív teszt fordult elő a csapatnál, így több hétre leállt a felkészülés. A mostani eset miatt a keretnek és a velük érintkezőknek tíznapos karanténba kell vonulni, míg a fertőzött játékosok többhetes kényszerpihenőre kényszerülnek.

A VNKSE így halasztani kényszerül a szerdai, DVSC elleni hazai bajnokit. A sorsolás szerint a mieink legközelebb november 4-én szerdán este hattól a Fradit fogadnák.

Feladó: Városháza

Sport [2020. október 22., csütörtök]

Kézilabda – Öt váci a bő válogatott keretben

A magyar női kézilabda válogatott szövetségi kapitányai – Danyi Gábor és Elek Gábor – kijelölték az év végére tervezett kontinensbajnokságra a nemzeti csapat 35 fős keretét.

A szabályok értelmében a Norvégiában és Dániában sorra kerülő tornán a most meghatározott listából lehet majd 16 játékost nevezni. Az Európa-bajnokság során pedig a névsorban szereplők közül másik, maximum hat kézilabdázót lehet becserélni a szűkített keretbe.

A most nyilvánosságra hozott névsorban öt váci játékost találunk: Triffa Ágnes kapust, Lakatos Rita irányítót, Kácsor Gréta átlövőt, továbbá Helembai Fanny és Szabó Laura beállót.

Feladó: Városháza

Sport [2020. október 21., szerda]

Labdarúgás – Pont nélkül a pótláson

Ma délután pótolták az NB III-as focibajnokság Közép csoportjában a váciak 11. fordulóból elhalasztott találkozóját. A pótláson nem sikerült pontot szerezni csapatunknak: Kozármisleny – Vác FC 1-0 (1-0).

A hazaiak vírusfertőzés miatti karanténja miatt még szeptember végéről halasztották el ezt a mérkőzést. A mai pótlásra a tabella közepén lévő vendéglátók a kieső helyen szerénykedő és már 5 meccs óta nyeretlen csapatunkat győzelmi esélyekkel várta. Ezt erősítette az is, hogy a mieinknél többen sérültek voltak és eltiltás miatt is hiányoztak a keretből.

A hétköznapi munkaidőben lejátszott összecsapásra nem sok szurkoló volt kíváncsi. Ők azt láthatták, hogy már az első percektől támadólag lépett fel a vendéglátó. a sorozatos akciók a 17. percben eredményezett gólt, melynek oka – Burzi Attila váci vezetőedző nyilatkozata szerint – játékosaink rossz tolódása volt.

A megszerzett gólt követően továbbra is többet birtokolta a labdát a Kozármisleny, de szünetig már nem sok gólveszélyes akciót vezetett a keményen védekező (egy félidő alatt 5 sárgát kaptak a mieink) Vác ellenében.

A második félidőben folytatódott a hazai fölény, több alkalommal csak csapatunk legjobbja, Halasi Péter kapus akadályozta meg a különbség növekedését. Míg a vasárnapi meccsen az első játékrész közepén, most a második félidő derekán fogyatkozott meg kiállítás miatt a Vác: ezúttal második sárga lapja miatt Koval Viktor hagyta el idő előtt a játékteret.

Sajnos, most nem jött a létszámhátrányos feltámadás. Egyértelmű fölénybe játszott és sorra alakította ki helyzeteit a vendéglátó, ám szerencsére több gólt már nem szerzett. Végül teljesen megérdemelten nyertek a mislenyiek, a mieink pedig immár fél tucat bajnoki óta nem érezhetik a győzelmi diadalt.

A váci erőltetett menete erre a hónapra a vasárnapi újabb fordulóval zárul. Akkor a mieink győzelmi igénnyel utaznak a messze leszakadva utolsó helyezett és még meccset sem nyerő Majosi SE gárdájához.

Feladó: Városháza

Sport [2020. október 20., kedd]

Kézilabda – Cseh ellenfél a nemzetközi kupában

Pár perce sorsolták ki Bécsben a női kézilabda Európa Liga 3. selejtezőkörének párosítását. A csoportkörbe jutásért vívandó párharcban a cseh Banik Most (képünkön) lesz a Váci NKSE ellenfele.

Ennek a fordulónak a sorsolását 24 együttes várta. Közülük 12 volt kiemelt, köztük a váciak is. Hozzájuk sorsolták a további 12 csapatot. A november 14/15., illetve november 21/22-re tervezett oda-visszavágós párharc győztesei csatlakoznak a közvetlenül a csoportkörbe sorolt négy együtteshez és alkotják a négy darab négycsapatos csoportot.

A mai sorsoláson a váciak a nem kiemelt 12 együttes közül a cseh Banik Most csapatát kapták ellenfélnek. A párosítás szerint az első találkozóra idegenben kerül majd sor.

Feladó: Városháza

Sport [2020. október 19., hétfő]

Vízilabda – Hibátlan és csoportelső a váci gárda

Az első dupla fordulóban hazai medencében aratott kettős győzelem után szombaton a fővárosban is hibátlan maradt az OB II-es pólóbajnokság alapszakaszbeli csoportmeccsein a váci együttes.

A pesterzsébeti uszodában a mieink előbb a budaörsi Poseidon VSE ellen szálltak vízbe. A találkozó feléig szoros volt a küzdelem, mivel a váciak csak egy-egy találattal nyerték az első két negyedet. Aztán fokozatosan ellenfele fölé kerekedett a váci legénység, és a harmadik, illetve a negyedik játékrészt egyaránt 6-3-ra megnyerve, végül gólzáporos, 20-12-es győzelmet aratott. Góljaink nagy részét Haffner Marcell dobta: hét alkalommal zörgette meg a kapuhálót. Rajta kívül a 4-4 gólt szerző Bártfay Zsolt és Kiss Ádám volt a legeredményesebb váci.

Mindössze egymérkőzésnyi pihenő jutott ezután a mieink számára, majd következett a MAFC-BME elleni csoportrangadó. Ami igen érdekesen alakult, hiszen az első három negyed azonos, 4-2-es részeredményt hozott. Mivel az első és a harmadik hétpercet a váciak nyerték ilyen arányban, a zárónegyedet kétgólos fórral kezdhették. Ekkor már ritkábban estek a gólok, a mieink kétszeri három találatos előnyét csak csökkenteni tudták az egyetemisták. Végül a fontos mérkőzésen a Vác 12-10-es sikerével veretlen maradt. Ezen az összecsapáson Kiss Ádám 5, Haffner Marcell 4 góllal vette ki a részét a diadalból.

A hatcsapatos csoportban két dupla fordulót követően a váciak állnak az élen, csupán ők nyerték meg minden eddigi mérkőzésüket. Legközelebb a tervek szerint november 14-én találkoznak a csapatok. A Szőnyi úti medencében akkor a Vác az 50 %-os mutatóval álló SOTE, illetve a még pont nélküli Budafóka SE ellen folytathatja győzelmi sorozatát.

Feladó: Városháza

Sport [2020. október 18., vasárnap]

Labdarúgás – Bravúros pontmentés emberhátrányban

Egy hét leforgása alatt három bajnokin kell(ett) pályára lépnie NB III-as focicsapatunknak. A mai, a lilafakó elleni mérkőzés igazán eseménydúsra sikerült és végül pontosztozkodással zárult: Vác FC – Újpest II 2-2 (0-2).

Ez volt az a találkozó, melyre a vendégcsapat csak átruccant Újpestről Zuglóba, míg a váciaknak a „hazai pálya” eléréséhez több tucat kilométert kellett utazni. Arról továbbra sincs bíztató információ, hogy még meddig kell ezt tennie…

A mieink kieső helyről indították a középmezőny aljához tartozó lilák elleni összecsapást. Csapatunk számára a győzelem egy hosszú nyeretlenségi sorozat vége lehetett (volna), hiszen a Vác FC utoljára még szeptember legelején hagyta el győztesen az aktuális bajnokija után a gyepet.

A mostani mérkőzés pocsékul indult a mieink számára, hiszen már a 3. percben a hálónkban táncolt a labda. Tetézte a bajt, hogy a meccset kártyapartinak gondoló játékvezető – aki egy kiállítás mellett még 9 sárgalapot is kiosztott – az első félidő felénél Szalánszki Gergőt kiállította. Az emberhátrányban játszó váciak számára aztán még a szünet előtt tovább nehezedett a helyzet, mert az újpestiek megduplázták előnyüket.

Alighanem minden jelenlévő elkönyvelte a vendégek győzelmét. Nem úgy a váciak! Az alaposan visszakapcsoló lilák ellen ugyan még egy büntetőt is rontottak a mieink, ám a meccs háromnegyedénél Sorecz Szabolcs találata felcsillantotta a pontmentés reményét. A hajrában a kevesebb játékossal küzdő hazaiak nagy lelkesedéssel támadtak és ezt siker is koronázta. Öt perccel a lefújás előtt ugyanis Kasza Balázs Ákos is betalált, így végül csapatunk a sírból egy pontot visszahozott.

A Vác FC a jövő héten még kétszer veselkedhet neki, hogy gyarapítsa pontjai számát. Szerdán fél háromtól Kozármislenyben pótolja a korábbról elhalasztott összecsapását, majd vasárnap fél kettőkor a tabellán messze leszakadt nyeretlen sereghajtó Majosi SE vendége lesz Burzi Attila vezetőedző gárdája.

Feladó: Városháza

Sport [2020. október 17., szombat]

Kézilabda – Helytállás a gyengélkedő rivális ellen

Korábban nem egy alkalommal éppen a váci csapattól elszenvedett vereség jelentette az adott rivális edzőjének hattyúdalát. A mai siófoki mérkőzés eredménye nem, de a Balaton-parti hölgykoszorú produkciója minden bizonnyal tovább gyengítette a csapat trénerének pozícióját: Siófok KC – Váci NKSE 28-22 (14-13).

Mindkét együttes egy szerdai meghökkentő vereség után próbálhatott javítani. Míg a mieink a vártnál sokkal csúnyább vereségbe szaladtak bele a győriek otthonában, a siófokiak produkciója – és újabb zakója, ezúttal az MTK-tól – megkérdőjelezte a szakmai stáb jövőjét a klubnál.

A mieink játékoskeretében több játékosnak volt kisebb-nagyobb egészségi problémája: Lakatos Ritának a válla sérült meg még a válogatott összetartás alatt, Kuczora Csenge láthatóan még mindig bajlódik a térdével - műtétje elkerülhetetlen. Hámori Konszuélának a bokája fordult ki szerdán. Súlyosnak bizonyult Grosch Vivien győri térdsérülése - őt szintén operálni kell és hónapokra harcképtelen lesz. Közülük ugyan Kuczora (még) és Hámori (már) játékra kész volt, de például a szerdán a mieinknél bemutatkozó Aron Andrea is hiányzott ezen a találkozón, és ezúttal a 17 éves Tóth Abigél került először a felnőtt keretbe.

A mérkőzésre kifutó két csapat rutinja, fizikai állapota és játékkvalitásai közötti különbség bizony nem sok jót ígért a váciak szempontjából. A teljes játékoskeretű hazaiaknál egyetlen kérdés maradt: a játékosok mostanában elővezetett produkciója esetleg edzőbuktatási szándékra, anyagi problémákra vagy szimplán rossz felkészítésből adódó formán kívüliségre vezethető vissza.

Ezúttal is tévékamerák élő közvetítése mellett kézilabdázhattak a váciak. A nézők azt láthatták a meccs első perceiben, hogy kétszer ugyan vezetést szerzett csapatunk, ám gyorsan fordult a kocka (8. perc: 5-2). Mindkét oldalon jól használták ki a csapatok az emberelőnyöket, nem úgy, mint a büntetőket. A váciak lassították a játékot, ám mivel kimaradtak a helyzetek, hiába voltak Triffa Ágnes szép védései, a sokat rontó hazaiak őrizték párgólos előnyüket (16. perc: 7-5).

A játékrész második felében a győri meccshez hasonlóan növelte előnyét a hazai együttes. Ezt Szilágyi Zoltán időkérése után – Bárdy Noémi szép átlövés góljai ellenére – sem tudta egy ideig csökkenteni a VNKSE (25. perc: 13-9). A félidő végén aztán – jórészt létszámfölényben – zsinórban dobott négy találattal egalizált a Vác.

A folytatás egygólos hazai fórral indult, ám gyorsan fordítottak a mieink (33. perc: 15-16). Sajnos, igen rövid ideig, mert a hátrány felrázta a vendéglátót. Továbbra is kölcsönös hibák tarkították a küzdelmet. A mieink küzdőképességüket csillogtatva tartották a lépést a kiváló játékosokkal rendelkező, de formán kívüli hazaiakkal (39. perc: 18-17).

A folytatásban ismét látványosan eltűnt a vendég támadásokból az ötlet. Ekkor már az emberelőnyökből sem születtek váci gólok, így nem sikerült utolérni a szintén rendre eredménytelenül támadó Siófokot. A záró tíz perc minimális (21-20) hazai előnnyel indult, ám pillanatokon belül újra négy lett a különbség.

A véghajrába nem volt már esélye a pontszerzésre elfáradó csapatunknak és a végére alakult ki a legnagyobb különbség. Nyert a Siófok, de teljesítményükre aligha lesznek majd büszkék.

Váci góldobók: Diószegi Nikolett 5; Bárdy Noémi és Hámori Konszuéla 4; Helembai Fanny és Kácsor Gréta 3-3; Kuczora Csenge 2 (1); Sanja Radoszavljevics 1.

A Váci NKSE sorsolás szerint következő, szerdai hazai bajnokija az ellenfélnél (Boglári Akadémia-SZISE) fennálló vírushelyzet miatt elmarad. Így majd az október 28-án szerdán este hatkor kezdődő Debrecen elleni mérkőzés lesz (ha lesz…) a következő erőpróba.

Feladó: Városháza

Sport [2020. október 14., szerda]

Kézilabda – Sajnos, a vártnál is csúnyább lett

A vírusjárvány miatt lassan már csak olyan bajnokik kerülnek lejátszásra, melyekre éppen találnak két olyan koronavírustól mentes csapatot, melyek még nem találkoztak. Ma például a Dunaújváros váci szereplése helyett a váciak utaztak Győrbe, hogy letudják a 12. fordulóbeli találkozójukat: Győri Audi ETO KC – Váci NKSE 43-19 (20-11).

Eredetileg ma a 9. fordulóban esedékes Vác – Dunaújváros meccs lett volna a soros, ám az újvárosiak jelenleg fertőzés miatt még nem léphetnek pályára. A győriekkel így megegyeztek a váci vezetők és előrehozták az amúgy három körrel későbbre tervezett Rába-parti összecsapást. (Így legalább tévénézők sem maradtak kézilabda nélkül mára, mivel ezen kívül összesen csupán egy találkozót lehetett megrendezni.)

Az esélyek egyértelműek voltak: a világ legjobb női kézilabda hölgykoszorúja ellen ráadásul a vállsérüléssel bajlódó Lakatos Rita nélkül kellett játszania a váciaknak. (A hét elején a másodosztályú kispestiektől le is igazolta a VNKSE a 25 éves irányítót, Aron Andreát - képünkön.)

A meccs váci góllal indult, majd 10 percig (4-4-ig) szépen tartotta a lépést a lassan felpörgő hazaiakkal a Kuczora Csenge irányító játékával kezdő VNKSE. A jelentős fizikai fölényben kézilabdázó győriek védőfala ellen aztán egyre inkább fennakadtak a vendégakciók és ezekből indulva kontrákból dobott gólokkal a félidő felére jelentősen elhúzott a Győr (16. perc: 11-4).

Az első játékrész második felének elején tízperces váci gólcsendet követően született ismét vendégtalálat, ám a mieink támadásában továbbra sem volt átütőerő. Nyolcgólos hátrányból aztán három váci gól született zsinórban, de tovább már nem sikerült meglepni a 7 a 6 elleni támadásainkkal a Győrt. Öt perccel a szünet előtt Aron Andrea is meglőtte az első váci gólját, ám az ellenfél magabiztosan növelte – nem egyszer üreskapus találattal – a fórját. A szünetig minden mezőnyjátékos pályára lépett a feltűnően sokat hibázó és rosszul védekező váciaknál.

A folytatásban a mieink kapuját már Bukovszky Anna védte, ám ő sem tudta megakadályozni, hogy fájóan hamar, a 32. percben 22-12-es állásnál először legyen tízgólos a különbség. A további történések sem hordoztak izgalmakat, egyre inkább edzőmeccs jelleget öltött a találkozó. A meccsidő kétharmadánál egytucatnyi góllal vezetett a vendéglátó (27-15), ráadásul Grosch Vivien csúnya térdsérülést szenvedett.

A nagy csatának nem nevezhető játék utolsó negyedórájában is döntő fölényben kézilabdázott a világklasszisok sorát felvonultató Győr. Tíz perccel a lefújás előtt a győrieknél már a váci gólszám dupláját mutatta az eredményjelző (34-17). A záró 10 percre Bálint Anna érkezett a kapunkba. Végül sem 40 kapott gól alatt nem sikerült maradni, sem az ellenfél dupla gólszámát nem tudta elkerülni a hit, játékkedv és önbizalom nélkül játszó váciaknak.

Váci gólszerzők: Kácsor Gréta 5; Kuczora Csenge 3 (2); Hámori Konszuéla, Helembai Fanny és Diószegi Nikolett 2-2; Aron Andrea, Bárdy Noémi, Grosch Vivien, Szabó Laura és Sanja Radoszavljevics 1-1.

A mainál nem sokkal több esélye lesz a sorsolás szerinti következő mérkőzésen sem csapatunknak. Ugyanis – persze, csak ha a covid-19 engedi… - legközelebb szombaton délután négytől (szintén élő tévéközvetítéssel) a siófokiak fogadják a mieinket.

Feladó: Városháza

Sport [2020. október 13., kedd]

Kajak-kenu – Váci egyesületek a klubok éremtáblázatán

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség a versenyszezon befejeztével elkészítette a 2020-as idényben érmet szerző klubok összesített táblázatán. Ezen mindhárom váci egyesület megtalálható.

A 86 klubot tartalmazó éremtáblázaton az első helyet a Központi Sportiskola szerezte meg. Az utánpótlásnevelő egyesület idén összesen 155 medállal gyarapította gyűjteményét, melyből 65 csillog aranyosan.

A listán a váciak közül a legelőkelőbb helyezést a Váci Kajak-Kenu SE vívta ki: ők 14 éremmel büszkélkedhetnek, köztük 5 arannyal, 3 ezüsttel és 6 bronzzal. Ezzel a klubok palettáján a 33. helyet foglalják el.

Az 50. helyen a Váci Vasutas SE található 8 medállal (2-2 arany és bronz, valamint 4 ezüst).

Eredményességi sorrendben 62. helyet vívta ki a Váci Karakán, a maga 7 érmével (1 arany, valamint 3-3 ezüst-és bronzérem).

Feladó: Városháza

Sport [2020. október 12., hétfő]

Asztalitenisz – Újabb győzelem egy nagy csata után

Az előző fordulóban hazai asztalok mellett aratott szoros győzelem után most Gödöllőn is hasonló arányban sikerült nyernie a váci pingpong csapatnak: Gödöllői SK I – Váci Reménység 8:10.

A két páros mérkőzés most is felemás sikerrel zárult: míg a Lovas Dániel, Klucsár Péter duó játszmavesztés nélkül nyert, a Csermely Mátyás, Sági Bence páros döntőszettes vereséget szenvedett.
Az egyéni találkozók során mind Klucsár Péter, mind Lovas Dániel remekelt és alig pár játszmát bukva, mindketten megnyerték mind a négy mérkőzésüket. Így bár Csermely Mátyás nyeretlen maradt, Sági Bence egyetlen sikere egyben a váci együttes győzelmét is jelentette.

A mieink a négy lejátszott fordulót követően 50 %-os mérleggel állnak az harmadosztály Észak-Kelet csoportjában. A következő fordulóban a mieink szabadnaposak lesznek, majd a sorsolás szerint október 24-én a gödöllői klub második csapatánál vendégeskednek.

Feladó: Városháza