Vác.hu
  

Hírek

Dátum:

Típus:

Kulcsszó:

 

Sport [2021. március 27., szombat]

Labdarúgás - Most a hazai gyep sem segített

Négy napon belül másodszor fogadhatta ellenfelét a harmadosztályú focibajnokság pontvadászatában a váci gárda. A szerdai győzelem után ezúttal pont nélkül maradt csapatunk: Vác FC – ESMTK 1-2 (0-1).

Az őszi fordulatos döntetlent követően ma már 10 pont és 7 hely választotta el a csapatokat a tabellán egymástól, ám az erzsébetiek a remek idei rajt után az elmúlt két meccsükön sima vereséget szenvedtek. A Vác pedig – miután évekig nem rendezhetett bajnokit a váci stadionban – ezen a héten már második alkalommal játszhatott az évek óta zajló(?) felújítás dacára is elkeserítő állapotú létesítményben.

Csapatunkból a korábbi sérültek mellé csatlakozott Rusvay Gergely is, ráadásul sárgalapok miatt pihennie kellett a korábban már védéseivel pontok sorát hozó Halasi Péter kapusnak is.

A mai mérkőzés – melyet játékvezető hölgy, Molnár Réka irányított – elején úgy tűnt, mindkét együttes levonta az őszi gólzáporos (3-3) mérkőzés tanulságait és óvatos, biztonságra törekvő játékkal inkább a pálya középső harmadában vívtak kevésbé szórakoztató test-test elleni küzdelmet. Már majdnem lepergett a játékidő harmada, amikor sajnos a váci háló zörgött először a találkozón, 0-1. A szünetig aztán a váci próbálkozások ellenére nem változott az állás.

A fordulást követően az első negyedóra végén pörögtek fel az események. Az 57. percben megduplázták ugyan előnyüket az Erzsébeti Spartacus Munkás Testedző Kör focistái (0-2), de szerencsére szinte a középkezdésből Gergely Péter szépíteni tudott (1-2).

A gyors gólváltás azt sejtette, hogy nem ez lesz a végeredmény, ám sajnos a hátralévő félórában már nem változott az állás. A mieink próbáltak ugyan folyamatos nyomást gyakorolni az egyre inkább a védekezésre figyelő vendégekre, de sem felépített akciókból, sem pontrúgásokból nem sikerült a kapuba találni.

A Vác FC a lejátszott 26 bajnokiján eddig 29 pontot gyűjtött be a maximális 78-ból. Ezzel jelenleg a táblázat 15., még éppen bennmaradó helyét foglalja el. Legközelebb április 4-én vasárnap a gyengébbik dabasi együttes vendége lesz a Csank-legénység.

Feladó: Városháza

Sport [2021. március 24., szerda]

Labdarúgás - Otthon, édes otthon

Igaz, hogy az egyik fix kiesőjelölt ellen, de győzelemmel vette a hosszú idő után ismét a váci stadionban megrendezett bajnokiját harmadosztályú focicsapatunk: Vác FC – Hódmezővásárhely 3-1 (0-0).

Mint beszámoltunk róla, nemrég a váci klub bejelentette: az MLSZ engedélyezte, hogy amíg nézők nélkül, zárt kapuk mellett rendezhetők csak meg a bajnokik, addig a váciaknak nem kell albérletben szerepelniük, hanem az évek óta felújítás alatt álló helyi stadion adhat otthont a meccseknek.

A mieink a 2015-ös harmadosztályú bajnokság megnyerése (2015. június 7: Vác – Orosháza 3-1) utáni első NB III-as találkozójukat rendezhették a váci stadionban. (Bajnoki utoljára még az NB II-ben 2019. májusában volt, amikor a vendég Tiszakécske nyert itt 1-0-ra.) Az ellenfél a hosszú hetek óta kiesőhelyen tanyázó Hódmezővásárhely volt, amely sportszerűn beleegyezett, hogy a mieinket sújtó vírus miatt az eredeti időponttal szemben csak ma játsszák le az összecsapást.

Csapatunk esélyeshez illően nagy lendülettel kezdte az idén még nyeretlen két csapat mérkőzését. Már az első percekben is a váciak irányították a játékot, ám gólszerzési esélyek inkább csak a pontrúgások után adódtak. A félidő első felében még időnként a vendégek is veszélyeztettek, ám a szünetre maradt a gólnélküli döntetlen a hajtós, de nem túl magas színvonalú küzdelemben.

Nagy és döntő változást hozott viszont a második játékrész. Alig telt el két perc a félidőből, amikor egy beívelt hazai szabadrúgást a vásárhelyi kapus éppen Szalánszki Gergő (képünkön) elé paskolt, aki aztán meg is szerezte a vezetést, 1-0. A rúgott gól meghozta a Vác játékkedvét. Sorra gördültek a hazai támadások, melyek eredményeként az 53. percben Sóron Tibor megduplázta az előnyt, 2-0.

Továbbra is beszorította megszeppent vendégét a Vác, ám a meccs háromnegyedénél egy teljesen ziccerig kijátszott akció végén váratlanul szépített a vendéggárda, 2-1. Sőt, már csak negyedóra volt hátra, amikor akár egalizálhatott volna az ellenfél, szerencsére Halasi Péter bravúrral védeni tudott. Két perce rá viszont eldőlt a pontok sorsa: Magos Mátyás próbálkozása pár centivel, de túljutott a gólvonalon, 3-1.

Végül egy eseményekben szegény első és egy szórakoztató második félidőt követően a Vác megérdemelten gyűjtötte be a pontokat és egy helyet javítva, a 14. helyen áll a 20 csapatos mezőny tabelláján.

A Vác FC a sorsolás szerint legközelebb most szombaton délután háromtól ismét a váci stadionban lép pályára: az ESMTK csapatát fogadja.

Fotó: vacfc.com

Feladó: Városháza

Sport [2021. március 23., kedd]

Kézilabda - Időpontváltozások tévéközvetítés miatt

A Váci NKSE mindkét, soron következő hazai bajnoki mérkőzésének megváltozik az időpontja a tervezett televíziós közvetítések miatt.

A VNKSE – Alba Fehérvár mérkőzést a Duna World (M4sport+) csatorna tűzte műsorára. A találkozó így március 28-án vasárnap délután négy órakor kezdődik. (Felhívjuk a szurkolók figyelmét, hogy a mérkőzést megelőző éjjel kell az órákat 60 perccel előre állítani!)

A VNKSE – Mosonmagyaróvár találkozó új időpontja április 3. szombat 14.05 (M4sport+). A jelenlegi korlátozások miatt mindkét mérkőzést zárt kapuk mellett kell lejátszani.

Megvan a Magyar Kupa négyes fináléba jutásáért vívandó egymeccses párharc tervezett időpontja is. Ezek szerint a Ferencváros április 10-én szombaton este hatkor lép pályára a váci sportcsarnokban. Amennyiben a mérkőzés döntetlennel zárul, a vendégek jutnak tovább.

Feladó: Városháza

Sport [2021. március 22., hétfő]

Asztalitenisz – Bravúros váci győzelem

A dobogóra jó eséllyel pályázó és eddig csupán egy vereséget szenvedett riválissal szemben aratott bravúros győzelmet a harmadik vonalban szereplő váci pingponggárda: Váci Reménység – Nyírbátor 10:8.

A két páros mérkőzés nem vetítette elő, hogy a szombati váci csapatbajnoki meglepetést hoz majd. Ugyanis mind a korábban remeklő Klucsár Péter-Lovas Dániel, mind a Sági Bence-Némann Dávid duónk vereséget szenvedett.

Aztán az egyéni meccsek sorra hozták a váci sikereket. Lovas Dániel és Némann Dávid egy-egy veresége mellett három ellenfelét is legyőzte, míg Klucsár Péter és Sági Bence 50%-os mutatóval zárt.

Csapatunk a tabella 4. helyét foglalja el és legközelebb március 28-án az őket követő miskolci egyetemistákhoz látogat.

Feladó: Városháza

Sport [2021. március 21., vasárnap]

Labdarúgás – Semmit sem ért a nagy mezőnyfölény

A bajnokság harmadik vonalának Közép csoportjában ma lejátszott találkozón a két, kieséstől menekülő együttes csatájából a hazai legénység jött ki győztesen: Szekszárdi UFC – Vác FC 1-0 (1-0).

Az egy hete vírusfertőzés miatt elhalasztott váci bajnoki – melyet a tervek szerint március 24-én szerdán 15 órától pótolnak a váci stadionban – helyett ismét idegenben lépett pályára ma délután a váci gárda. A találkozó előtti napokban már kiengedték a váci szakmai igazgatót, Csank Jánost a kórházból, viszont sérülések és betegségek miatt többen hiányoztak csapatából.

A vendéglátó, utánpótlásképzésre koncentráló, így fiatalokból álló hazaiak számára a folyamatos kiesés elleni harcban fontos lett volna a győzelem, viszont a váciak is szerettek volna minél inkább eltávolodni a tabella kieső helyeitől.

Élénk iramban kezdtek a csapatok, az első negyedórában jobbára a váciak birtokolták többet a labdát. Mégis, a 17. percben egy kontra után a kiugró hazai csatárt nem sikerült utolérni, így magabiztosan helyezett a váci kapu bal alsó sarkába, 1-0. A gól után sem változott a játék képe, támadott a Vác, de a hazai ellentámadásokban több volt a gólveszély. A félidő hajrájában beszorította ellenfelét csapatunk, ám komolyabb helyzetet nem sikerült kialakítani.

A szünet után is nagy volt a mieink fölénye, de a hazaiak hagytak ki egy újabb gólhelyzetet az 51. percben. Nagy küzdelem folyt a pályán, de kevés kidolgozott akciót láthattunk. A 66. percben megint nagy szerencsével úszta meg a kapott gólt a Vác: ismét egyedül vezette kapunkra a labdát a hazai csatár, ám pár centivel a bal alsó sarok mellé ment a lövése. A 71. percben egy 21 méteres váci szabadrúgást hárított bravúrral a hazai kapus.

A záró negyedóra elejére ismét teljesen beszorult a Szekszárd. Sorra jöttek a váci támadások, szögletek és felívelések. A hazaiak azonban jól romboltak, a mieinkben pedig szinte semmi kreativitás nem volt. Nem is sikerült még az egy pontot sem megmenteni egy láthatóan a mieinknél szerényebb játékerőt képviselő, ám roppant szervezett és lelkes ellenféllel szemben.

A képünkön látható tabella mutatja, hogy az egy meccsel kevesebbet játszó váciak jelenleg a legrosszabb még bennmaradó helyet foglalják el.

Feladó: Városháza

Sport [2021. március 20., szombat]

Vízilabda – Harcban a csoport második helyéért

Ahogyan az OB II-es pólóbajnokság középszakaszának nyitónapján, a ma lebonyolított második dupla fordulóban is felemás mérleggel zártak a váciak.

A Martfűn megrendezett játéknap első váci érdekeltségű találkozóján a csoportfavorit szolnoki gárda ellen nem volt esélye a mieinknek: Váci VSE – Invictus SC 6-15. A nagyobb játékerőt képviselő ellenféllel szemben csak a harmadik negyedet sikerült döntetlenre hoznia a Kiss Ádámot nélkülöző csapatunknak. A második és a negyedik játékrészben hengereltek a szolnokiak é fölényesen nyertek.
A Vácból Kollarics Gábor és Róth Dániel 2-2, Papp Zsombor és Paupa Bálint 1-1 gólt dobott.

A folytatásban az egriek ellen szálltak medencébe a mieink: Vác VSE – Egri Vízmű 10-9. A végig szoros csatát hozó mérkőzés első felében kétgólos, 7-5-ös vezetést szerzett a váci gárda. A harmadik negyed aztán csupán egyetlen, az ellenfél által dobott gólt hozott, majd a záró játékrészben fordított a rivális. A meccs utolsó perce nagy izgalmakat hozott. Előbb a váciak zörgették meg a hálót, majd pár másodperc múlva kiegyenlítettek az egriek. A győztes gólt aztán 23 másodperccel a lefújás előtt Ágnecz Bálint dobta akcióból.
Gólszerzőink: Binder Szabolcs és Kollarics Gábor 3-3; Ágnecz Bálint, Paupa Bálint, Róth Dániel és Vogel Milán 1-1.

A záró dupla forduló – melyre a tervek szerint április 10-én Egerben kerül sor – előtti tabella képünkön.

Feladó: Városháza

Sport [2021. március 19., péntek]

Két kiváló váci sportembertől búcsúzunk

A napokban két, köztiszteletben álló, ismert személyiségét vesztettünk el. Mindkettő sokat tett a váci sportért, munkájukat városunk kitüntetéssel is elismerte.

Elhunyt Ambrus Tibor vállalkozó, a helyi sportélet mecénása, az idegenforgalom és váci vendéglátás ismert és megbecsült személyisége. A Remete étterem tulajdonosaként, a kézilabdasport kurátoraként, mindig önzetlen, segítőkész emberként nagyon sokan tisztelték városunkban és Vácon kívül is. Tevékenysége elismeréseként 2007-ben Pro Urbe díjat vehetett át.

Elhunyt a két éve szintén egyéni Pro Urbe kitüntetéssel díjazott Jeszenszky (Jenei) István egykori labdarúgó, edző, korábbi önkormányzati képviselő. Játékospályafutása befejezése után több alkalommal volt a váci csapat trénere, később szakosztály vezetője.

Nyugodjanak békében, emléküket megőrizzük.

Feladó: Városháza

Sport [2021. március 13., szombat]

Labdarúgás – Elhalasztották a holnapi váci bajnokit!

Hiába derült ki a hét közepén, hogy a sportági szakszövetség a zártkapus bajnokik időszakára engedélyezte a harmadosztályú váci fociklubnak, hogy a hazai stadionban rendezhesse meg mérkőzéseit, sajnos a holnapi „premier” elmarad.

Mint kiderült, Csank János szakmai igazgatón kívül több játékos is koronavírusos csapatunkban (a vendégeknél szintén van pozitív tesztű labdarúgó), így a vasárnap fél háromra kiírt Vác FC – Hódmezővásárhely NB III-as bajnokit elhalasztották.

Pótlására a tervek szerint március 24-én szerdán délután háromtól kerül sor a váci stadionban. Előtte a sorsolás szerint még március 21-én Szekszárdon van (lenne) bajnoki mérkőzése a váci gárdának.

Feladó: Városháza

Sport [2021. március 12., péntek]

Kézilabda – Itt a (majdnem) végleges jövő évi VNKSE-keret

Egy kapus kivételével teljessé vált a Váci NKSE élvonalbeli felnőtt csapatának jövő bajnokságra érvényes játékoskerete. A vezetőedző személye azonban továbbra sem ismert.

Az egyesület hivatalos bejelentése szerint a jelenlegi keretből távozik a már ismert játékosokon (Triffa Ágnes, Szabó Laura, Sanja Radoszavljevics, Lakatos Rita) kívül Bálint Anna és Szeberényi Flóra is. A korábban már bejelentett új játékosokon (Pásztor Bettina, Schatzl Natalie, Ferenczy Fruzsina és Világos Diána) túl érkezik a keretbe a balszélső Balogh Petra, az irányító Ballai Borbála és a beálló Kovalcsik Jázmin. Marad a váciaknál az év közben leigazolt Aron Andrea.

A keret átlagéletkora 22 év, a 19 játékos mind magyar állampolgár. A legrutinosabb az érkező kapus, a 28 esztendős Pásztor Bettina, míg Szondi Zsófia immár zsinórban a 12 bajnokságát kezdi meg a váci klubnál ősszel.

A játékoskeret posztonkénti névsora:
Kapusok: Bukovszky Anna, Pásztor Bettina és ?
Átlövők, irányítók: Aron Andrea, Ballai Borbála, Bárdy Noémi, Ferenczy Fruzsina, Hámori Konszuéla, Kácsor Gréta, Kuczora Csenge
Beállók: Helembai Fanny, Kovalcsik Jázmin és Világos Diána
Balszélsők: Balogh Petra, Schatzl Natalie és Szondi Zsófia

Feladó: Városháza

Sport [2021. március 11., csütörtök]

Labdarúgás – A zártkapus bajnokik Vácon lehetnek

Mint arról korábban a meccsbeszámolókban már hírt adtunk, az NB III Közép csoportjában szereplő Vác FC vezetése lépéseket tett annak érdekében, hogy a nehéz helyzetben lévő együttes legalább a zártkapus bajnoki meccseit a váci stadionba rendezhesse.

A hét elején megtörtént a hatósági ellenőrzés a létesítményben, a sportági szakszövetség pedig a klubhonlapon a képünkön látható közlemény szerint engedélyezte, hogy a Vác FC március 14-én vasárnap délután fél háromtól már Vácon fogadhassa a Hódmezővásárhely legénységét.

Feladó: Városháza