címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 27. | szombat
Zita napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Ismét Vácon rendezték meg a Spartan Race Hungary extrém sportversenyt

Ismét Vácon rendezték meg a Spartan Race Hungary extrém sportversenyt

Nemzetközi sportverseny zajlott a hétvégén Vácon, a Spartan Race Hungary több ezer embert vonzott a városba. Az 5 kilométeres akadálypályák különböző kategóriákban és korcsoportok szerint tették próbára az indulók kitartását. Szombat délután jótékonysági futamot is rendeztek, a befolyt összeget a szervezők a Baba utcai bölcsődének ajánlották fel. A több mint kétmillió forint értékű adományt a Váci Humán Szolgáltató Központ vezetője vett át.

Az önkormányzat által támogatott eseményen az első rajt reggel a főtérről indult, ahol különböző ügyességi és erőnléti akadályok várták a versenyzőket, de éjszakai futamot is szerveztek, ahol a résztvevők a csillagos ég alatt élhették át a Spartan élményt.

Ezúttal a 4-14 év közötti gyerekeknek szóló KIDS futam kiegészült a legnagyobb harcosok Special Kids futamával is, ahol a vállalkozó szellemű sérült gyermekek részesülhettek egy nem mindennapi élményben.
Az extrém kihívások keresőit 4 órás csapatépítő versennyel is várták.

A Spartan Race rendezői a társadalmi szerepvállalásra is felhívták a figyelmet. A Charity Sprint futamon a szórakoztató versenyélményen túl jó ügyért is futottak a résztvevők. Idén a Baba utcai bölcsőde kapta a nevezők által befizetett díjakból összegyűlt támogatást, melyet a fenntartó Váci Humán Szolgáltató Központ vezetője vett át.

„Kollégáim nevében szeretném megköszönni a támogatásokat. Ebbe a bölcsődébe 44 gyermek jár, akik közül 20 gyermek küzd valamilyen problémával. Most nekik fogtok segíteni, így fussatok” – mondta a helyszínen Járja Andrea.

A jótékonysági futam nagyon fontos a városnak, mert egy sérült gyermekekkel foglalkozó intézmény munkáját segíti – fogalmazott Matkovich Ilona polgármester a rajt előtt.

„Ez egy nagyon fontos esemény, hiszen több olyan intézményünk van, ahol sérült gyermekekkel foglalkozunk. Ezt az összeget a Baba utcai bölcsődénknek a gyermekei fogják megkapni. Sajátos nevelési igényű gyermekekről van szó. A befolyt összeget az autizmussal, és a down szindrómával élő gyermekeknek fogjuk adni, fejlesztő eszközöket fogunk vásárolni a számukra” – emelte ki a városvezető.

A rendezvényen Marton Zsolt váci püspök is részt vett. Az egyházi méltóság üdvözölte azokat, akik a sporttal tesznek az egészségükért, és ezzel ráadásul egy nemes cél mellé is állnak.

„Ez csak egy csepp a tengerben, Teréz anya azt mondta, hogy ha az a csepp nem lenne a tengerben, akkor sekélyebb lenne a víz. És azt is mondta, hogy nem tudunk nagy dolgokat tenni, de kicsiket igen, nagy szeretettel. Hát így kívánok jó futást mindenkinek, köszönöm szépen” – mondta a püspök a jótékonysági futam rajtjánál.

Feladó: ES tévé

Fotó: Pomaházi Roland

EU pályázatok