címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. május 4. | szombat
Mónika és Flórián napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Kézilabda – Nem ártott meg a hosszú bajnoki szünet

Kézilabda – Nem ártott meg a hosszú bajnoki szünet

A válogatott (sikeres) olimpiai selejtezője miatt többhetes bajnoki szünet volt a női kézilabda élvonalban. A pontvadászat ma folytatódott, a váciak számára sikerrel: Alba Fehérvár KC – Praktiker-Vác 28-33 (16-17).

A váciak kezdőhetesét így jelölte ki Herbert Gábor vezetőedző: Bukovszky Anna– Such Nelli 5, Ballai Borbála 5 (1), Bordás Réka 3, Kuczora Csenge 7, Marincsák Nikolett 4, Ballai Anna 2. Csereként lépett pályára Győri Alexa és Csizmadia Fanni (kapusok), Kovács Anikó 2, Csire Fanni 2, Kovalcsik Jázmin 2, Csíkos Luca 1, Kurucz Aida, Bánfai Kíra.

A mérkőzés első találata a hazaiaké volt, majd előbb a mieinknél, majd újra a vendéglátóknál volt az előny. Góljainkat ekkor jórészt Such Nelli szerezte, az ismételt vezetést viszont a 14. percben Marincsák Nikolett üreskapus találata hozta meg.

A játékrész felénél ritkult az első tíz perc gyakori hálózörgetése, több sikertelen támadást vezetett mindkét hölgykoszorú. Kuczora Csenge eredményességével a mérkőzés első harmada háromgólos fórunkkal zárult.

A szünetig szélső góljainkat átlövés találatok és pozíciós játék után kialakított helyzetek váltották. A hazaiak több kiállításuk mellett gyakran kaptak büntetőt, melyeket az ősztől már váci mezben kézilabdázó Afentaler Sára rendre értékesített. Sajnos több váci ziccer ment pocsékba a játékrész hajrájában. Ráadásul az első 30 perces védőmunkát és kapusteljesítményt sem tehettük a kirakatba, így csak minimális előnnyel mehettek pihenni a váciak.

A fordulást követően most a szünetben kapust cserélő Praktikeré volt a nyitó gól. Újra sikerült háromra feltornáznia különbséget, ami aztán a 35. percre már négyre nőtt. Nagyságrendekkel összeszedettebb védőmunkánknak köszönhetően már féltucatnyi is volt a váci fór (38. perc: 18-24).

A találkozó utolsó negyedéhez közeledve 5-6 gólos volt a különbség, a hazaiaknál Afentaler Sára, nálunk Kuczora Csenge vitte a prímet gólszerzésben. A záró negyedórát hazai időkérés vezette be. Mindkét kapunál elrontott próbálkozások következtek. Csíkos Luca piroslapos büntetése borzolta a kedélyeket, majd nem sokkal utána, druszája, Kövér Luca a 3. kétperces kiállítása után láthatta meg ugyanezt a kártyát.

Az utolsó tíz perc elején – ötgólos váci előnynél – Herbert Gábor is tanácsadásra hívta tanítványait. A lefújásig aztán kölcsönös hibákból éltek a csapatok, a nagy kapkodásban már nem módosult a különbség.

Feladó: Vác Város Önkormányzata

EU pályázatok