címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. május 3. | péntek
Tímea és Irma napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Kézilabda – Fontos győzelem a jobb helyezésért

 Kézilabda – Fontos győzelem a jobb helyezésért

A harmadik vonalnak számító NB II Észak-Kelet csoportjában érdekelt, fiatalokból álló váci együttes ma hazai környezetben szinte teljesen lemásolta az NB I-esek tegnapi sikerét: Praktiker-Vác U21 – Ungvár 33-29 (15-14).

Ellenfelünk az elmúlt fordulóban a betervezett hazai bajnokijára nem tudott kiállni, így aktuális vendége 10-0-s eredménnyel megkapta a két pontot. A tabellán a mieinket így is két hellyel és 4 ponttal megelőző hölgykoszorú Vácra már tudott csapatot küldeni, így a mai mérkőzést le tudták játszani – igaz, 3 kapus mellett mindössze 7 mezőnyjátékossal.

A mieink számára kötelező volt a győzelem, ha előrébb szerettek volna rukkolni a tabellán. Meg is erősítették a benevezett játékos listát: négy NB I-es kerettag is helyet kapott a jegyzőkönyvben.

Ennek ellenére a szünetre ugyanúgy csak minimális előnnyel mehetett pihenni a váci csapat, mint a nagyok tegnap Székesfehérváron. Aztán a fordulás után – ebben is hasonlított a meccslefolyás az élvonalbelivel – sikerült megnyugtató fórt összeszorgoskodni a fáradó, de lelkes vendégekkel szemben, és végül bezsebelni a fontos pontokat.

A hazai csapatból a legtöbb gólt Molnár Korinna dobta, aki 8 hálózörgetéssel vette ki részét a győzelemből.

Kilenc felsőházi mérkőzést követően a váci fiatalok 8 ponttal rendelkeznek, ami a nyolccsapatos csoport 5. helyére kvalifikálja őket. Legközelebb Kisvárdára utaznak, ahol a váciakhoz hasonlóan szereplő Vitka SE fogadja a mieinket.

Feladó: Vác Város Önkormányzata

EU pályázatok