Vác.hu
  

Hírek

Dátum:

Típus:

Kulcsszó:

 

Pályázatok [2021. április 22., csütörtök]

Pályázat matematika – fizika tanári állás betöltésére

A váci Piarista Gimnázium pályázatot hirdet matematika – fizika
tanári állás betöltésére.

Munkába állás 2021. augusztus 1. (megbeszélés alapján)

A pályázat feltételei:
- szakmai felkészültség 5-12. osztályok tanítására (nyolcosztályos gimnázium),
- egyetemi végzettség
- elkötelezett vallásosság
- teljes állás

A pályázat teljes szövege a csatolt dokumentumban megtalálható.

Feladó: Városháza

Csatolt dokumentumok:
matematika-fizika-tanari-palyazat.pdf

Pályázatok [2021. április 22., csütörtök]

Pályázat rendszergazda - oktatástechnikus állás betöltésére

A Piarista Gimnázium pályázatot hirdet rendszergazda - oktatástechnikus
állás betöltésére.


A munkakörről:
- Szükséges végzettség:
szakirányú középfokú vagy felsőfokú végzettség

- Feladatok: rendszerüzemeltetés, rendszerkarbantartás, fejlesztés


A pályázat teljes szövege a csatolt dokumentumban megtalálható.

Feladó: Városháza

Csatolt dokumentumok:
rendszergazda_palyazat-2021.pdf

Pályázatok [2021. április 22., csütörtök]

Pályázat konyhalány munkakör betöltésére

Vác Város Önkormányzat Bölcsődék és Fogyatékosok Intézménye, (2600 Vác, Kölcsey u. 4.)

konyhalány munkakörbe, 1 fő munkatársat keres.

A közalkalmazotti jogviszony időtartama:
határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszony, 3 hónap próbaidővel.


A pályázat teljes szövege a csatolt dokumentumban megtalálható.

Feladó: Városháza

Csatolt dokumentumok:
Konyhalany_allashirdetes_20210422 (002).pdf

Pályázatok [2021. április 22., csütörtök]

Pályázat szakács munkakör betöltésére

Vác Város Önkormányzat Bölcsődék és Fogyatékosok Intézménye, (2600 Vác, Kölcsey u. 4.)

szakács munkakörbe, 1 fő munkatársat keres.

A pályázat elbírálásánál - Közétkeztetésben szerzett szakmai tapasztalat - előnyt jelent.

A közalkalmazotti jogviszony időtartama:
határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszony, 3 hónap próbaidővel.


A pályázat teljes szövege a csatolt dokumentumban megtalálható.

Feladó: Városháza

Csatolt dokumentumok:
Szakacs_allashirdetes_ 20210422 (002).pdf

Közélet [2021. április 22., csütörtök]

Akiknek a sportolási lehetőség „szándékos szabotázs”

Szándékos szabotázzsal, városházi bosszúval vádolja a kormánypárti média az önkormányzatot Pető Csilla aszfaltfestése ügyében. Bosszúról, szabotázsról azonban természetesen szó sincs. A fideszes képviselő a helyi média beszámolója alapján a deákváriak körében végzett kutatás ellenére kezdett magánakcióba a tervezett szabadtéri kosárlabda (streetball) pályahelyén.

Azzal indokolt, hogy balesetveszélyesnek tartja a KRESZ-parkban, a pingpongasztalok helyén létesítendő sportpályát. Önhatalmúlag aszfaltfestéssel díszítette a leendő pálya helyét, majd azt kifogásolta, hogy a pálya kialakításához szükséges aszfaltjavítási munkálatok megkezdésével megsérültek a rajzok.

Tótváradi-Nagy Bence (Összefogás Vácért) deákvári képviselő elmondta: a fejlesztéssel kapcsolatban egyeztetett Pető Csillával. A kompenzációs kormánypárti listáról bekerült politikusnak ismertette a helyiek körében végzett közvélemény-kutatást, amely alapján a területre streetball-pályát terveztek. Tájékoztatta arról is, hogy a felület repedéseit az akkor még be nem festett felületről rövid időn belül el fogják tüntetni a balesetmentes sportolás érdekében.

A kezdeményezést Tótváradi-Nagy támogatta, épp ezért ajánlotta a fideszes képviselőnek, hogy keressen megfelelő felületet a KRESZ-park más, a játszótérhez közelebbi részén. Pető Csilla azonban nem élt ezzel a lehetőséggel.

Tótváradi-Nagy Bence nem ért egyet Petőnek azon kijelentésével sem, hogy az aszfaltjavítás miatt a gyermekek nem tudnak játszani, hiszen az Összefogás Vácért színeiben megválasztott városvezetés elődeivel szemben mindent megtett Deákvár központjában található park rendbe tételéért.

A kertészeti munkák elvégzése mellett kiemelt figyelmet fordítottak az alkoholfogyasztási tilalom betartatására, új szolár lámpákat helyeztek ki a biztonságosabb közlekedés érdekében, valamint megújították csaknem mindegyik játszóeszközt, ami az eddigiekhez hasonlóan továbbra is a gyermekeknek biztosít játszólehetőséget.

Feladó: Városháza

Közélet [2021. április 22., csütörtök]

Online városvezetői fogadóóra

Bár a járványhelyzet miatt a személyes ügyfélfogadás és a fogadóórák megtartása is szünetel, a városvezetés fontosnak tartja, hogy Önök az aktuális ügyekkel kapcsolatos kérdéseikre választ kapjanak. Épp ezért április 30-án, pénteken 18 órakor online fogadóórát tart:
Matkovich Ilona polgármester,
Kiss Zsolt alpolgármester és
Inotay Gergely alpolgármester.

Az adás Vác Város Önkormányzata és a városvezetők Facebook-oldalán, valamint az ES TV honlapján lesz megtekinthető. Kérdéseiket, melyeket illetékességi terület alapján válaszolnak meg a város vezetői, április 29-ig küldhetik el az onlinefogadoora@varoshaza.vac.hu e-mail-címre.

Feladó: Városháza

„Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot” – így hangzik a Föld napja mozgalom egyik jelmondata. 1970. április 22-én 20 millió amerikai emelte fel szavát a természetért.

Ez a történelmi jelentőségű esemény az Egyesült Államokban – és az ország határain túl is – fontos változásokat hozott: az USA-ban szigorú törvények születtek több millió ember tért át ökológiailag érzékenyebb életvitelre.

Húsz évvel később Denis Hayes és barátai, az ökológiai válság jeleit látva kezdeményezték, hogy az 1990-es évek „a környezet évtizedeként” teljenek. Kaliforniában létrehozták a Föld Napja Nemzetközi Hírközpontot, és havonta küldtek hírlevelet a világ minden országába. Több mint 140 ország 200 millió környezetért aggódó polgára, civil szervezetek válaszoltak felhívásukra, és városok, falvak, iskolák, környezetvédő szervezetek mind-mind saját programmal, a legkülönfélébb módon tették emlékezetessé és világméretűvé ezt a napot.

Több mint harminc éve Magyarországon is évről évre egyre többen érzik úgy, hogy tenniük kell valamit. Ez a Föld napja mozgalom legnagyobb sikere: helyi igény szerint, helyi kezdeményezésre szerveződnek a Föld napi programok – ma már nem csak a Föld napján.

Hogy te mit tehetsz? Sokat. Építs közösséget, zöldítsd környezetedet, ültess fát, termelj haszonnövényeket, komposztálj, éheztesd a kukát, szigetelj, közlekedj közösen, ne vásárolj csomagoltat, élj műanyagok nélkül, válts környezetbarát szerekre, félkész, kész helyett egyél friss hazait – ajándék a környezetnek, egészségednek.

Feladó: Városháza

Közélet [2021. április 21., szerda]

Nyílt pályázatok személyi és ingatlan kérdésekben

Az áprilisban esedékes szakbizottsági és képviselő-testületi ülésekre is vonatkoztak a különleges jogrend (veszélyhelyzet) korlátozásai, így a döntéshozó grémiumok továbbra sem ülhettek össze. Emiatt ezúttal is a polgármesternek kellett meghoznia a város működéséhez elengedhetetlen döntéseket. Bár a halaszthatatlan ügyekben a munkatervben meghatározott időpontokon kívül is rendre döntés születik, az áprilisra ütemezett határozatok ezúttal is közel félszáz napirendi pontot tettek ki.

Az április 21-i döntéshozatalnál jelen voltak az önkormányzat alpolgármesterei és részt vett azon az aljegyző is. A határozatok tartalmának kialakítása előtt Matkovich Ilona most is kikérte a testületi és szakbizottsági tagok észrevételeit, javaslatait.

A szakbizottságokhoz kötődő főbb döntések
A Főtér frekventált részén lévő, de jobbára kihasználatlan 310 négyzetméteres teraszt, ahol legutóbb a rendszerváltásra emlékező oszlopos installáció volt látható, nyílt pályáztatás útján – kereskedelmi, vendéglátó tevékenységre – bérbeadásra hirdet meg az önkormányzat.

Főzőtanfolyamok szervezését tervező bérlőre lelt a Március 15. tér 27. szám alatti egyik helyiségre nyílt pályáztatással meghirdetett üzlet. Szintén eredményes volt egy, a Széchenyi u. 10-12. alatt található és a jövőben delikát élelmiszerüzletre kivett nem lakás célú helyiségre kiírt nyílt pályázat. A bérlők kérelmére meghozott döntés értelmében mintegy 30 lakásbérleti szerződés időtartama hosszabbodik meg.

A megnövekedett sétányi forgalom miatt, a köztisztaság elősegítése érdekében a város egyik legforgalmasabb területén (a komp közelében, a Duna-parti korzón) négy darab dupla hengeres kézi hulladékgyűjtő kerül kihelyezésre. Itt ezek váltják a pár hete ideiglenes jelleggel kihelyezett műanyag kukákat.

Képviselő-testületi hatáskörű döntések
Négy olyan mezőgazdasági terület vételi szándékát hagyta jóvá a polgármester, amelynek hasznosítása elősegíti a város rendezettségét. Egy Napsugár utcai lakóövezeti telekre pedig értékbecslés készül.
Jóváhagyásra került továbbá a Volánbusz helyi közösségi autóbusz közlekedés lebonyolításáról benyújtott 2020-as beszámolója. Az előterjesztésből kiderült, hogy a cég buszai tavaly a váci helyi járatokon 309 ezer kilométert futottak, ezért a város a költségvetéséből 96 millió forintot fizetett.

Mint ismert, a kormányzati intézkedések miatt várhatóan több mint félmilliárdos bevételkieséssel kell a városnak idén számolni. Az előző (kormánypárti) városvezetés évente rendre többszáz milliós rendkívüli állami támogatást kapott a központi költségvetésből a beadott kérelmére. Ez a segítség aztán tavaly töredékére, pármilliós összegre esett vissza. Ennek ellenére városunk minden pályázati lehetőséget megragad az elvonások kompenzálására, így egy mostani döntés szerint ismét beadja pályázatát az önkormányzatok rendkívüli támogatására.

Két intézmény (Idősek Otthona és Klubja, valamint a Kisvác-Középvárosi Óvoda) intézményvezetőjének határozott idejű megbízatása lejár, a feladatkörre pályázat kerül kiírásra. Lakossági vélemények kikérése és egyeztetések után az elmúlt években jelentősen elhanyagolt deákvári KRESZ-park egy részén a mostani döntés alapján 300 ezer forintért kosárlabdapálya kialakítására kerül sor.

Feladó: Városháza

Közélet [2021. április 21., szerda]

Meghirdették az idei Virágos Vácért versenyt

A Virágos Vácért Mozgalom, Vác Város Önkormányzata és a képviseletében eljáró Váci Városfejlesztő Kft. idén is meghirdeti hagyományos, egyes elemeiben azonban megújult „Virágos Vácért” elnevezésű pályázatát. Kérjük a város lakosságát, intézményeit és vállalkozóit, hogy segítsék elő környezetünk szebbé, rendezettebbé, tisztábbá tételét.

A verseny Pályázati felhívása és Jelentkezési lapja mellékleteinkben megtalálható.

Feladó: Városháza

Csatolt dokumentumok:
viragosfelhivas.pdf
viragosjelentkezesi.pdf

Sport [2021. április 20., kedd]

Vízilabda – A rájátszás következik

Mint arról hírt adtunk, az OB II-es vízilabda pontvadászat felsőházi Középszakaszában csoportja 3. helyén zárt a váci együttes. Ez alapján a végső bajnoki helyezésekről döntő Rájátszásban az 5-8. helyért játszhatnak majd.

A négycsapatos, három duplafordulós rendszerben először éppen a váci medencében találkoznak a csapatok április 24-én. Ekkor a mieink előbb az orvosegyetemistákkal, majd a debreceniekkel találkoznak. Az ezt követő két játéknap a tervek szerint május 15. és június 5.

A jelenlegi szabályok szerint a mérkőzéseket zárt kapuk mellett rendezik meg.

Feladó: Városháza