Vác.hu
  

Hírek

Dátum:

Típus:

Kulcsszó:

 

Megújul a Márvány tér! [2021. március 1., hétfő]

Ahová megérkezünk: Megújul a Márvány tér!

Kedves Kitöltő!

Nagy örömünkre szolgál, hogy immár sok év elhanyagolás után, most végre megújul a Szent István tér, vagy ahogyan mindannyian ismerjük a Márvány tér. A felújítás során figyelembe szeretnénk venni az Önök véleményét, azt szeretnénk, hogy a Márvány tér olyan közösségi tér legyen, ahova jó megérkezni, és ahol jó lenni.
Éppen ezért kérjük Önöket arra, hogy szánjanak pár percet a kérdőív kitöltésére, hogy megismerjük az Önök véleményét. A kérdőív kitöltése maximum 7 percet vesz igénybe, a válaszadás önkéntes és anonim. Az adatokat kizárólag összesített formában közöljük, egyének beazonosítására nem alkalmasak.

Az eredményeket természetesen nyilvánosságra fogjuk hozni. Amennyiben addig is felmerül bármilyen kérdés a kérdőívvel, vagy a felújítással kapcsolatban, keressenek minket bátran, a marvanyter@varoshaza.vac.hu email címen!

AZ KÉRDŐÍVET AZ ALÁBBI LINKRE KATTINTVA TUDJA KITÖLTENI. (az oldal alján a "következő" felíratú menüpont alatt)

KÉRDŐÍV

Feladó: Városháza

Kapcsolódó hír:

Szerdán délelőtt sajtótájékoztatón jelentette be Matkovich Ilona polgármester, hogy nem csupán felújításra kerül, hanem új arculattal megújul a Szent István tér.

A sokak által Márvány térként ismert terület városunk egyik legforgalmasabb tere, a belváros központja. A polgármester bejelentése szerint a régóta elhanyagolt állapotú tér olyan átalakítása várható, melynek eredményeként igazi közösségi helyszín jöhet majd létre. Az önkormányzat saját forrást különít el az idei költségvetésben a beruházásra. Mint azt Matkovich Ilona elmondta, Facebook csoportot indítottak, ahol folyamatos tájékoztatást adnak a munkákról, illetve az ott található kérdőív kitöltésével, véleménnyel, javaslattal bárki segítheti a megújulási folyamatot. De van mód arra is, hogy az e célra nyitott bankszámlára a polgárok a projekt megvalósítását segítő befizetéseket tegyenek.

Meláth Attila baptista lelkész felelevenítette a tavaly augusztus 20-án elmondott ünnepi beszédét, mely során felvetette, hogy társadalmi összefogással Szent Istvánhoz méltó állapotba szükséges hozni az államalapító királyunkról elnevezett váci teret. Örömét fejezte ki, hogy ezt a polgári kezdeményezést a város is támogatja és biztatott mindenkit, hogy minél többen kapcsolódjanak be a megvalósításba.

Inotay Gergely alpolgármester emlékeztetett rá, hogy nem ez az első olyan próbálkozása a jelenlegi városvezetésnek a közösségi élet fejlesztésére. Mint mondta, ez nem elsősorban pénzkérdés. Várják a fiatalok bekapcsolódását, akár a gyakorlati képzés, akár a közösségi szolgálatok keretében. Természetesen a város számít a civilek közreműködésére, akár anyagi támogatásról, eszköz, anyag, felajánlás formájában. Az alpolgármester az ügy iránt máris nagy összefogási szándékot, segítőkészséget tapasztalt, így bízik abban, hogy széles közösség hoz majd létre egy sok örömet szerző közösségi teret a városban.

Szent István tér felújítása alszámla: 11742094-15395429-10410008

Facebook: Megújul a Márvány tér!

https://www.facebook.com/groups/480364749794185

Vélemények, javaslatok: marvanyter@varoshaza.vac.hu

Feladó: Városháza

1