Vác.hu
  

Közélet [2016. június 2., csütörtök]

Négy fődíjat is nyert a Váci Dunakanyar Színház

Nagy sikert aratott a Váci Dunakanyar Színház "Yvonne, burgundi hercegnő" című előadása Ukrajnában. A khersoni nemzetközi színházi találkozón négy fődíjat nyert el a produkció.

A tizennyolcadik alkalommal megrendezett MELPOMENI TAVRIA Nemzetközi Színház Fesztiválon a kritikusokból álló zsűri a Váci Dunakanyar Színház előadásának ítélte a legjobb női főszereplőnek (Pataki Szilvia), a legjobb férfi főszereplőnek (Kaszás Mihály) és a legjobb férfi mellékszereplőnek (Ivaskovics Viktor) járó díjat is, továbbá Alla Fedoryshyna érdemelte ki a legjobb látványért (díszlet- és jelmez) járó díjat.

- Nagyszerű érzés, hogy ennyi díjat kaptunk ezen a rangos színházi fesztiválon. Bízunk benne, hogy a későbbiekben is hasonló fogadtatásra talál előadásunk, hiszen további két nemzetközi fesztiválra is meghívást kapott szinházunk. Bemutathatjuk Lembergben, az Arany Oroszlán Nemzetközi Színház Fesztiválon, valamint Radomban, a Gombrowicz-fesztiválon - mondta a szerdai városházi sajtótájékoztatón Kis Domonkos Márk színigazgató.

Hozzátette: a színház minden sikere öregbíti Vác hírnevét. De, mint mondta: ebben a "küldetésben" még nagyobb jelentőséggel bír a már hagyományos V4 Fesztivál és Színházi Találkozó, amelynek idei programja minden korábbinál gazdagabb élményt kínál a közönségnek.

- Minden kételkedés, rossz akaratú fanyalgás ellenére elmondhatjuk, hogy a Váci Dunakanyar Színház megalapítása és működése kétségtelenül sikertörténet, gratulálunk kis színházi műhelyünk rangos fesztiváli sikeréhez - hangsúlyozta Fördős Attila.

A polgármester kiemelte, hogy a színház befogadó intézményként indult, de már számos saját produkcióval is büszkélkedhet, és persze díjakkal és egy nemzetközi rangú fesztivállal.

- A további előrelépés sem vágyálom, és az önkormányzat igyekszik támogatni a színház fejlesztési terveit - jelentette ki a város első embere.

Feladó: Városháza