címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 26. | péntek
Ervin napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Polgármesterek váci találkozója

Polgármesterek váci találkozója

Folytatva a pandémia enyhülésével lehetővé vált diplomáciai programját, szombaton 3 polgármestert látott vendégül városunkban Matkovich Ilona.
A váci városvezető meghívását elfogadva ismerkedett a Belvárossal és beszélte meg az aktuális településpolitikai aktualitásokat Nyirati Klára - Baja, V. Naszályi Márta – Budapest I. kerület és Szücsné Posztovics Ilona – Tatabánya polgármestere.

A Remete pincében lebonyolított tapasztalatcsere, illetve a városi séta alkalmával megbeszélt témák között egyaránt szóba kerültek az adott város vírushelyzet miatti intézkedései, illetve a kormánydöntések miatt kialakult szűkös költségvetésben megtehető lépései.

A képviselt településeken közös gond, hogy a központi elvonások részleges visszapótlása elégtelen a kiesett bevételek fedezetére. (Tatabánya és a fővárosi kerületek ráadásul semmilyen kompenzációt nem kaptak.) Szó esett a tavalyi év teljesített költségvetéseinek főbb jellemzőiről, illetve azokról a helyi elképzelésekről, melyekkel a takarékosság mellett biztosítani lehet a polgárok mindennapjainak zavartalanságát, a szolgáltatások színvonalának megőrzését.

A hétvégén is tartalmas munkanap végén a résztvevők megállapodtak abban, hogy az ehhez hasonló találkozókat rendszeressé teszik és lehetőség szerint kibővítik a hasonló problémákkal küzdő települések vezetőivel.

Feladó: Városháza

EU pályázatok