címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. május 29. | szerda
Magdolna napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

I bike Vác – 2024. április 20.

Feltöltve: 2024. május 7.
Idén immár harmadik alkalommal szervezte meg a Magyar Kerékpárosklub Dunakanyar szervezete az „I bike Vác” rendezvényét a Föld Napjához kapcsolódóan, mely az I bike Budapest helyi kisérőprogramja. 2024. április 20-án délelőtt több, mint százan (a számlálás szerint 143!) tekertek végig a Vácon kijelölt útvonalon. A résztvevő gyerekek „I bike Vác” matricát kaptak, az önkormányzat ajándékaként pedig 100 db első-hátsó villogólámpát osztottak ki a rendezvény szervezői a kerékpárosok között.  


 

///

 

Kedves Városlakók!

Feltöltve: 2024. április 18.
Vác városa 2017 óta viseli a „Kerékpárosbarát település” címet. A 2023. évi, újabb szempontrendszer alapján kiírt és értékelt pályázaton városunk újra kitüntető címet nyert el Kezdő Kerékpárosbarát település megjelöléssel. Ez természetesen nagy megtiszteltetés, de tudjuk azt is, hogy a cím megtartásáért további odafigyelésre, tervezésre, fejlesztésekre is szükség van, hiszen szeretnénk, hogy a városban minél többen akarjanak kerékpárral közlekedni és ezt biztonságosan tehessék.

Ennek szem előtt tartásával alakult meg városunkban 2023. szeptemberében a Kerékpáros munkacsoport, mely a kerékpáros közlekedési stratégia kialakításához kapcsolódó ügyeket készíti elő, véleményezi, valamint igyekszik a kerékpár népszerűsítéséért is tenni.

A most nyíló új aloldalon szeretnénk kiemelten foglalkozni a kerékpározással, ehhez kapcsolódóan szeretnénk információkat nyújtani, tájékoztatást adni, illetve adott esetben kérdéseket feltenni Önöknek. (Az oldalon megjelenő tartalmakat a Kerékpáros munkacsoport, illetve a Főépítészi Iroda készíti elő.)


Most elsőként szeretnénk tájékoztatást adni a munkacsoport eddigi tevékenységéről.


- 2023. szeptemberében megalakult városunkban a Kerékpáros munkacsoport

- 2023 év végére a magyarországi települések között elsőként készült el a BYPAD Audit – Vác kerékpározási szakpolitikájának értékelése, mely egy (Vizsgálati jelentés és minőségügyi terv): https://www.vac.hu/docs/BYPAD-Auditjelentes_VAC_HU_2023.pdf

- a munkacsoport segítségével benyújtásra került a Kerékpárosbarát település 2023. pályázat,

- jelenleg folyamatban van a városlakók kerékpározási szokásainak megismerésére szolgáló kérdőív összeállítása, mely hamarosan megjelenik

- idén tervezett a Kerékpárosforgalmi hálózati terv előkészítése, elkészítése, mely alapján a jövőbeli fejlesztések készülnek majd


Szeretnénk figyelmükbe ajánlani a város támogatásával 2024. április 20-án megrendezésre kerülő I bike Vác névre hallgató kerékpáros rendezvényt. A programról további információkat a https://www.vac.hu/i-bike-kerekparos-felvonulas-vacon/oldalon találhatnak.

Matkovich Ilona polgármester

 


EU pályázatok