címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 26. | péntek
Ervin napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Az alsóvárosi képviselők is értékeltek

Az alsóvárosi képviselők is értékeltek

Az új esztendő első napján Alsóváros három önkormányzati képviselője zárta az Összefogás frakció választókörzeteiben az eltelt időszak elért eredményeiről szóló tájékoztató sorozatot. Ferjancsics László (4. számú választókörzet), Fehér Zsolt (5. sz. vk.) és Kiss Zsolt (6. sz. vk.) a Vác lakosságának több mintegy egyharmadát magában foglaló területben végzett munkákról a legfontosabb témakörökbe csoportosítva számolt be.

Kiss Zsolt alpolgármester bevezetőjében kiemelte, hogy a két éve megválasztott városvezetés változtatott a korábbi gyakorlaton és átgondolt, a közpénzt jobban megbecsülő módon gazdálkodik. Így sikerült egyensúlyba hozni a város költségvetését, mely után felújításokra, fejlesztésekre is volt lehetőség. Prioritása van a gyermekintézmények felújításának, komfortosabbá tételének. Mintegy 50 millió forintból újult meg a Vám utcai óvoda konyhája. Padozatcserék készültek el: a Kertész utcai oviban egy régóta elhanyagolt csoportszoba, még a Vám utcában egy régi járólappal burkolt öltöző kapott új PVC padlót. A falak újrafestése is megtörtént több gyermekintézményben. A játszóterek rég látott mértékű eszközfelújítás mellett sok pad javítása és újrafestése is megtörtént. Alsóvároson is elkezdődött a veszélyesen terebélyesedő fák visszavágása, a gallyak metszése. A ligeti veszélyes fákra is külön ügyelnek a szakemberek, közülük több, rég kiszáradt egyed kivágásra került. A ligetben faültetésre is sor került, ugyanitt új szemetesedények kerültek ki ősszel.

Fehér Zsolt a sűrűn lakott városrészt életét megnehezítő problémával, a közlekedéssel és a parkolással kapcsolatos fejlesztéseket, felújításokat sorolta. Megemlítette, hogy egy évtized után festették újra a parkolókat a Damjanich, a Rácz Pál, a Kölcsey és a Vám utcákban, valamint a Csányi körút tízemeleteseinél és a Földváry téren. Plusz várakozóhelyekkel bővült a lehetőség, visszaállítottak több, parkolónak készült területet. A tervek szerint a bővítés idén folytatódni fog. Megtörtént a városi közvilágítás valós fényviszonyokhoz történő igazítása. A volt Tungsram elé és a főút Hattyú utcai kanyarához okoszebrát telepítettek. Az ott élők kérésére több helyen biztonságosabbá vált a közlekedési rend, a gyalogos átkelőhelyek ismételt felfestése is megtörtént és súlykorlátozás csökkenti a terület zaj- és porterhelését. A helyközi és helyi buszjáratok már jobban segítik a diákok iskolába utazását és kényelmesebb a városrészek közötti elérhetőség is.

Ferjancsics László hangsúlyozta, hogy a felújítások közül csak a legjelentősebbeket van mód most ismertetni, a részletesebb tájékoztatást a képviselői közösségi oldalon olvashatják az érdeklődők. Mint elmondta, fenntartói, önkormányzati, vállalkozói, illetve lakossági források segítették, hogy a kormány által a várostól elvont gépjárműadó bevétele nélkül is van lehetőség az út-és járdafelújításokra. Megújult a Gödöllői úton található vasúti átjáró, a kettes főút Honvéd utcai kereszteződése, a Beniczky utca egy részének burkolata, szilárd burkolatot kapott a Nemzetőr utca. Felújításra került a Zöldfa utca jelentős szakaszának aszfaltrétege, fontos útfejlesztés történt a Horgásztói utca 200 méteres szakaszán. A Duna menti kerékpárút jelentős részének újraburkolása is megtörtént. Több száz méteren újult meg a járdaburkolat. Teljes szélességében újraaszfaltozták a Zöldfa, az Istenmalmi és a Törökhegyi utca járdáinak jelentős részét. Kitért arra is, hogy többéves elhanyagolást követően folytatták az úttestek és a járdák közötti útpadkák akadálymentessé tételét.

Feladó: Városháza

EU pályázatok