címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 27. | szombat
Zita napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Kormányrendelet védelmi intézkedések megszüntetéséről

Kormányrendelet védelmi intézkedések megszüntetéséről

Miközben Magyarországon a pandémia miatti veszélyhelyzetet továbbra is fenntartja a kormány – a migrációs veszélyhelyzetet pedig ezen a héten szeptember 7-ig ismét meghosszabbította – a Magyar Közlönyben március 4-én megjelent 77/2022. (III.4.) számú kormányrendelet értelmében egy sor koronavírus-világjárvány elleni védelmi intézkedést megszüntetett.

Ezek szerint például a kötelező maszkviselés március 7-től megszűnik:
az ügyfélszolgálatokon
a tömegközlekedési eszközökön
az üzletekben, bevásárlóközpontokban
a postákon
a színházakban, mozikban, múzeumokban és sportrendezvényeken.

A vendéglátó egységek dolgozóinak sem kell maszkot viselniük munkájuk során.

A fentieken túl megszűnik minden olyan korlátozás, amely védettségi igazolványhoz kötötte valamely hazai szolgáltatás igénybevételét.
Megszűnnek a rendezvényekre vonatkozó korlátozások, nem kell már védettségi igazolvány sportrendezvényre, kulturális rendezvényekre, zenés-táncos rendezvényre, 500 főnél nagyobb létszámú szabadtéri rendezvényekre sem.

Egyúttal hétfőtől feloldották a Magyarország területére történő beutazással kapcsolatos korlátozásokat.

Az oltás felvétele továbbra is elvárt az egészségügyi és a szociális dolgozóktól, valamint a honvédelemben, de a közigazgatás többi területén feloldják a kötelezettséget. Az oltás lehetőségét biztosítják mindenkinek, aki élni szeretne azzal. Az oltás felvétele a kórházi oltópontokon, a háziorvosoknál és a házi gyermekorvosoknál továbbra is lehetséges.

Feladó: Városháza

EU pályázatok