címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 26. | péntek
Ervin napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Végrehajtás a Vác Online kiadója ellen is

Végrehajtás a Vác Online kiadója ellen is

Végrehajtás alá vonták a Vác Online nevű oldal kiadójának bankszámláját, közel kétszázezer forint erejéig. Erre azért került sor, mert városunk nevét használó portál az egyik elbukott sajtóperének költségét a jogerős ítélet ellenére nem volt hajlandó kifizetni, így a bíróság elrendelte a tartozás végrehajtását.

A sajtóperük a Váci Dunakanyar Színház művészeti vezetőjéről írt hazugságuk miatt indult, a bíróság ezen ügyben is elmarasztalta Rétvári Bence kollégájának tulajdonában lévő, Nagymarosra bejegyzett oldalt. Ha jogkövető magatartást folytattak volna – azaz a bíróság ítéletébe foglalt határidőben fizetnek a színház munkatársának – akkor százezer forinttal kevesebből megúszták volna a hamis állításukat.

A Vác Online-nak nem ez az első ügye, amely kapcsán nem hajlandó végrehajtani a jogerős bírósági ítéletet. A Fidesz-KDNP-hez köthető oldal múlt hónapban csak azt követően volt hajlandó helyreigazítást közölni, miután Vác önkormányzata végrehajtóhoz fordult. Ezen eljárás alapjául szolgáló írásukban azzal vádolták valótlanul önkormányzatunkat, hogy a színházigazgató kinevezésével kapcsolatban törvényt sértett.

Városunk önkormányzatának lejáratását is végző portál főszerkesztője az a nagymarosi Hujbert István, akinek köreihez kormánypárti döntések nyomán 34,8 millió forint közpénz érkezett.

A portál több pert is vesztett már – elsőfokon és jogerősen. Ezek hatására is helyreigazítást közölt alpolgármesterrel, bizottsági elnökkel, színházigazgatóval, bizottsági taggal, ügyvéddel, felügyelőbizottsági taggal, és az önkormányzattal kapcsolatos több hazug állításai miatt is.

A valótlanságokat közlő portál főszerkesztője korábban városházi forrásra is hamisan hivatkozott: egy bűncselekménnyel kapcsolatos nyomozás során ismerte be, hogy korábbi állításukkal ellentétben egy feladó nélküli borítékban kaptak információkat.

Feladó: Városháza

EU pályázatok