címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 26. | péntek
Ervin napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Új helyre költözhet a váci hajléktalanszálló

Új helyre költözhet a váci hajléktalanszálló

Még az idén átköltözhet a belvárosi Rákóczi térről a Deákvári fasor 2. szám alatt lévő ingatlanra a váci hajléktalanszálló – derül ki az ES-Vác Televízió helyszínen forgatott híradós anyagából.

Mint elhangzott: a kivitelező márciusban kapta meg a munkaterületet és fél év áll rendelkezésére az intézmény feltételeinek kialakítására. A deákvári helyszínt még az előző önkormányzati ciklusban jelölték ki, majd már az új városvezetés biztosította a szükséges több tízmilliós forrást rá.

A régi épület a felújítása és átalakítása után a jelenlegi körülményeknél jobb és szakszerűbb elhelyezést biztosíthat a rászorulók részére. Inotay Gergely alpolgármester a riportban elmondta: a korábbi két szociális intézmény (Szociális Szolgáltatások Háza, illetve a Család- és Gyermekjóléti Központ) egyesítése után a Deákváros fasori telephelyen lévő szálló egyszerűsíti a szakemberek munkáját.

Az éjjeli menedékhely, a nappali melegedő és az átmeneti szállás önálló egységként működhet az új helyen, ismertette a terveket Járja Andrea. Ennek szükségessége a pandémia alatt vált különösen egyértelművé. A Család- és Gyermekjóléti Központ vezetője elmondta azt is, hogy mivel a kiváltandó Rákóczi téri épület nem ilyen célra épült, az előírásokat nem minden szempontból lehetett ott betartani. Az új épület és annak kialakítása, berendezése viszont már figyelembe veszi a szakmai szempontokat, így a feladatot végző 12 intézményi munkatárs a 80-90 fő ellátott számára már minden feltételnek megfelelő körülményt tud majd biztosítani.

Feladó: Városháza

EU pályázatok