címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 26. | péntek
Ervin napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Állítsuk meg a vandalizmust!

Állítsuk meg a vandalizmust!

Időről időre felbukkannak és pótcselekvésként a rongálásban élik ki ösztöneiket azok az „emberek”, akik hol virágágyásokat, hol közterületi bútorokat, hol szobrokat, hol pedig játszóeszközöket tesznek tönkre.

Legutóbb a korzón lévő szobrok közül esett vandálok áldozatául egy alkotás. A szakemberek által már körbekerített és műemlékvédelemmel foglalkozók által hamarosan helyreállítandó szobrot a helyéről elmozdították, de azok szerencsére komoly kárt nem szenvedtek.

Emlékezetes, hogy tavaly sorozatos rongálások történtek a városi fenntartású parkokban játszótereken. Padokat, hintákat, játszóeszközöket tettek használhatatlanná a Kálvin utcai játszótéren, a Duna-parton, a Damjanich téren, a Földváry téren és a Deákvári főtéren.

Ennek okán Matkovich Ilona felvette a kapcsolatot a váci rendőrkapitánnyal és ismeretlen tettes(ek) ellen feljelentést tett. A polgármester ezúttal is felkéri a váci polgárokat, amennyiben hasonló rongálást tapasztalnak, azt a városházi zöldszámon – 06 80 890 020 – azonnal jelentsék be, ugyanakkor a balesetveszélyessé vált, vagy megrongált eszközökhöz ne nyúljanak hozzá, hogy a hatóságok nyomokat rögzíthessenek.

Feladó: Városháza

EU pályázatok