címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 27. | szombat
Zita napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

A szakbizottságok júliusi üléseiről

A szakbizottságok júliusi üléseiről

Az éves munkaterv szerinti nyári szünet előtti utolsó ülésüket tartották meg a héten az önkormányzati szakbizottságok. Az alábbiakban a meghozott határozatok közül a legfontosabbakat foglaljuk össze.

Emberi Kapcsolatok Bizottsága
A bizottsági tagok jóváhagyták a Dr. Kenéz Zoltán Idősek Otthona és Klubja módosított házirendjét, mely a bennlakók mindennapi tevékenységét kívánja komfortosabbá tenni. Elviekben támogatták ugyanennek az intézménynek a 2025-ig terjedő időszakra vonatkozó és a demenciával élők helyzetének javítására összeállított akcióprogramját is.

A Katona Lajos Város Könyvtár, illetve a Váci Család- és Gyermekjóléti Központ Szervezeti és Működési Szabályzatának aktualizálása után a beérkezett pályázatok értékelése alapján felosztották az egészségügyi alapellátásban tevékenykedő orvosok eszközfejlesztésére rendelkezésre álló forrást. (17 praxis összesen 5 millió forintos összegben nyújtott be igényt a 3 milliós keretre.)

A személyiségi jogok védelme érdekében zárt ajtók mögött megtartott tanácskozás részeként a bizottság döntött a „Vác Város Kiváló Diákja” elismerésekről is. A kiadott Hirdetmény szerint a díjban idén Lőrik Veronika, Horka Lilla, Kósa Blanka, Cserni Milán Márk, Monostori Botond, Varga Donát József, Gyarmati Pál, Andrényi Cintia, Kádár Zsófia, Zsidai Zsófia, Agod Solt, Vigh Viktória, Munkácsi Réka, Varga Zsófia, Tóth Virág Mónika, Váradi Klára, Kiss Nikoletta, Horváth Lili Dominika és Bartalis Borbála részesül.

Pénzügyi-Ügyrendi Bizottság
A bizottság ezúttal is jóváhagyta azt az összefoglaló beszámolót, amely ezúttal a Vác Városfejlesztő Kft. és a kft-vel egységes szabályrendszer alapján működő gazdasági társaságok májusi tevékenységéről szólt. Elfogadták a Váci Sport Nonprofit Kft. által benyújtott díjtáblázat tartalmát, amely a téli uszodai igénybevétel árait tartalmazza és bővült néhány szolgáltatással is. A legfrissebb likviditási jelentés szerint az önkormányzat költségvetési elszámolási számláján az előző hónaphoz hasonló összeg szerepel, melyen felül jelentős összeg van banki lekötés alatt is.

Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság
Ezúttal is ez a grémium tárgyalta meg a legtöbb – ezúttal is mintegy félszáz – előterjesztést. Ezek nagy része most is különböző ingatlantípusokra vonatkozó vételi szándékról, bérleti és részletfizetési kérelmekről, pályázatokról szólt. Emellett elfogadták a József Attila sétányon lévő játszótér megújítására benyújtott tervet is, illetve egyéni képviselői indítványra optimálisabb lesz a Damjanich téri hulladékkonténerek elhelyezése is. Az utasvárókkal kapcsolatos szerződés esetében viszont a bizottság annak átdolgozását kérte. A Samsung számára biztosítandó szennyvíztelep bővítés kapcsán a kormányhivatal által jelzett építési szabályzatra vonatkozó módosítást a bizottsági tagok nem javasolták a képviselő-testületnek elfogadásra. Kezdeményezték továbbá, hogy az Újhegyi-Fácán-Harkály utcák által határolt tömbbelső garázsbővítéséről hozott előző havi testületi határozat kerüljön visszavonásra.

Feladó: Városháza

EU pályázatok