címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 26. | péntek
Ervin napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Még idejében kijavították a burkolatsüllyedést

Még idejében kijavították a burkolatsüllyedést

Nemrég már halaszthatatlanná vált, hogy a Városháza udvarának egy részén megsüllyedt burkolatot komolyabb műszaki beavatkozással szüntessék meg, mielőtt még helyreállíthatatlan kár keletkezne a műemlék épületben.

A nagykockakő térburkolat süllyedése kapcsán szükséges műszaki tartalomról a munkák megkezdése előtt a Polgármesteri Hivatal szakemberei egyeztettek az örökségvédelem illetékesével és helyi régész szakemberrel. Ezt követően a kivitelező a burkolat felbontásával feltárta a megsüllyedt helyeket. Ezeket a statikus szakértő megvizsgálta és egy helyen további alaptest feltárást kért.

A feltárás során a burkolat alatti üreg helye, mérete és feltöltés módja meghatározásra került, majd a feltárt árokban régészszemle következett. Mivel megrendelő az udvari csapadékhálózaton végzett víztartási próba során elfolyást nem tapasztalt, ezért a munka – a statikai szakvélemény szerint – az üregekben tapasztalt hiányosságok megoldásával folyt tovább.

A térburkolat helyreállítása a meglévő nagykocka kövek újra rakásával fejeződött be, melynek során a megsüllyedt és használaton kívüli díszkút helyére egy díszkert került.

Feladó: Városháza

EU pályázatok