címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. május 2. | csütörtök
Zsigmond napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

A Fogyatékosügyi Tanács évi rendes üléséről

A Fogyatékosügyi Tanács évi rendes üléséről

Szerda délelőtt a Városházán tartotta meg éves rendes ülését a váci Fogyatékosügyi Tanács.

A megjelent tagokat a Tanács elnöke, Matkovich Ilona köszöntötte. A polgármester többek között kiemelte, hogy az önkormányzat által működtetett szociális háló nem csupán a fogyatékkal élők segítésére, de a fókuszba került gyermekvédelemre és az egyre nehezebb megélhetés miatt rászorulók támogatására is kiterjed.
A folytatásban szavazással tettek javaslatot a Fogyatékosággal Élő Váci Emberekért kitüntetés idei díjazottjára. (A díj odaítélése a legközelebbi szakbizottsági ülésen történik.)

Az ülés végén az Egyebek napirendi pontban Inotay Gergely vázolta a Szervezeti és Működési Szabályzat aktualizálását célzó lépéseket. Eszerint a vélemények begyűjtése és összegzése után – várhatóan kora ősszel – kerülhet sor a módosításokra.

Mivel a fogyatékossággal élők intézményi ellátását a Dr. Kenéz Zoltán Egyesített Szociális Intézmény vette át, Szabados-Slezák Brigitta intézményvezető áttekintést adott a terület jelenlegi problémáiról.

Mikesy György kezdeményezte, hogy a nagyobb beruházások esetén még a tervezési szakaszban az akadálymenetesítés szempontjából Tanács tagjai betekinthessenek a folyamatba.

Feladó: Vác Város Önkormányzata

Fotó: Váci Hírnök

EU pályázatok