címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. május 7. | kedd
Gizella napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Az Emberi Kapcsolatok Bizottságának májusi döntéseiről

Az Emberi Kapcsolatok Bizottságának májusi döntéseiről

A május 15-re tervezett képviselő-testületi ülés előkészítéseként e hét első három napján a szakbizottságok tartják meg az éves munkaterv szerinti tanácskozásuk aktuális ülését. Az alábbi összefoglalónkban az Emberi Kapcsolatok Bizottságának (EKB) hétfőn, saját hatáskörben meghozott legfontosabb döntéseit ismertetjük.

A nyitvatartási időszak alatt el nem végezhető feladatok, illetve a dolgozók szabadságának biztosítása érdekében a Katona Lajos Városi Könyvtár július 22. és augusztus 20. közötti zárva tartását átruházott döntési jogkörében engedélyezte a szakbizottság.

Szintén a szabadságolások megtarthatósága, illetve főszervezőként az ezen időszakot megelőző Váci Világi Vigalom zavartalan lebonyolítása végett a művelődési központ július 29-től zárva lesz. Nyitás augusztus 12-én. (Az időszak megegyezik a Váci Polgármesteri Hivatal tervezett nyári leállásával.)

A városi büdzsé a 2024-es egészségügyi primer prevenciós pályázatokra 1,5 millió forintot biztosít. A pályázóknak 20%-os önrészt kell megjelölni. A két támogatásról döntött a bizottság, mindkettőt a Vác Város Környezetvédelméért Alapítvány kapja: általános iskolások egészségtáborára, illetve a középiskolások drogmegelőzési táborára.

Az EKB a személyiségi jogok tiszteletben tartása okán zárt ülésen kitüntetések odaítéléséről is döntött. Eszerint:
A „Fogyatékossággal Élő Váci Emberekért” elismerést a Mozgáskorlátozottak Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete,
a „Váci Katedra” kitüntető címet Horváth Edit, Csánki Sándor és Farkasné Bihari Gabriella,
a „Vác Város Tehetséggondozásáért” díjat Herczegné Bálint Ágnes,
a „Vác Város Oktatását Segítő Munkáért” kitüntetést Holupcsikné Imre Hajnalka érdemelte ki.

Feladó: Vác Város Önkormányzata

EU pályázatok