címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. május 8. | szerda
Mihály napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

A Pénzügyi-Ügyrendi Bizottság májusi üléséről

A Pénzügyi-Ügyrendi Bizottság májusi üléséről

A május 15-re tervezett képviselő-testületi ülés előkészítéseként e hét első három napján a szakbizottságok tartják meg az éves munkaterv szerinti tanácskozásuk aktuális ülését. Az alábbi összefoglalónkban a Pénzügyi-Ügyrendi Bizottság (PÜB) keddi üléséről adunk tájékoztatást.

Az előző év városi költségvetésének végrehajtásáról szóló rendelet elfogadása képviselő-testületi hatáskör, véleményezését a PÜB adja meg. A bizottság elé került előterjesztésből kiderült, hogy a meggondolt és tervszerűen folytatott 2023-as önkormányzati gazdálkodás eredményeként minden, a váci emberek életét döntően befolyásoló területre több forrás jutott az előző évekhez viszonyítva. Mindez úgy, hogy a központi elvonások drasztikus mértékben emelkedtek – például szolidaritási hozzájárulás címen immár milliárdon felüli összeget kell a váciak pénzéből az állami kasszába befizetnie a városnak! Ugyanakkor a mostani önkormányzati ciklus utolsó két teljes évében több, mint 22 millió forinttal kisebb ingatlanértékesítés történt, mint az előző, kormánypárti ciklus záró két esztendejében.

Az önkormányzat 2023-as költségvetési főösszege az eredeti 11,1 milliárdról az év végére közel 14,4 milliárdra növekedett. A maradvány összege megközelíti a 2 milliárd forintot.

A likviditási jelentésből látszik, hogy a költségvetési elszámolási egyenleg továbbra is jelentős pluszt mutat: május elején meghaladta a 248 millió forintot. Mellette még további 900 millió forintnyi lekötött betéttel is rendelkezik az önkormányzat.

A PÜB átruházott hatáskörben engedélyezte, hogy minimális költségtérítés ellenében a váci uszodában május 11-én a Fogyatékosok Országos Diák- Verseny- és Szabadidősport Szövetsége megrendezze a Hallássérültek Országos Diákolimpiáját és a XXXV. Cházár András Emlék Úszóversenyt.

Feladó: Vác Város Önkormányzata

EU pályázatok