címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 30. | kedd
Katalin és Kitti napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Labdarúgás – Ennyi volt az idei kupakaland

Labdarúgás – Ennyi volt az idei kupakaland

A papírformának megfelelően kikapott NB I-es ellenfelétől, így nem jutott a legjobb 32 közé a Magyar Kupában a harmadosztályú váci gárda: Vác FC – ZTE 0-4 (0-1).

Szombaton délután az állami televíziós sportcsatorna élő közvetítése mellett mintegy 200 néző volt a helyszínen kíváncsi a tartalékos Zalaegerszeg váci kupalátogatására. A szabályok szerint az egymeccses párharcot döntetlen esetén hosszabbítás, majd 11-esek dönthették volna el. Ám ennek már a kezdés előtt sem volt nagy esélye, annak ellenére, hogy a vendégek sem brillíroznak eddig a bajnokságban. Ám ők a 12 csapatos NB I-ben állnak jelenleg a 10. helyen, míg a váciak az NB III egyik 20 csapatos csoportjában foglalják el 7 forduló után a 16. helyet.

Az esélyeket illetően árulkodó volt, hogy a zalaiak kezdő 11-ében mindössze öt játékos kapott helyet a legutóbbi bajnokin pályára lépő kezdőcsapatból.

A mérkőzés első félórájában aztán a tévénézők mellett a jelenlévők sem fedezhették fel a két együttes közötti két osztálynyi különbséget. A labda ugyan többet volt a vendégeknél, de semmilyen helyzetfélét nem tudtak kialakítani. A játékrész záró negyedórájában lett aktívabb a ZTE és a 32. percben rögtön büntetőhöz jutott: a játékvezető hölgy egy kezezést fújt be 11-esnek. Ám a jobb alsó sarokba tartó lövést Halasi Péter bravúrral védeni tudta. Sajnos, a szünetig nem tudta tartani a gólnélküli döntetlent csapatunk, mert a 44. percben egy baloldali beadás a zalai center válláról a hálóba hullott, 0-1.

A folytatásban cserékkel erősítette meg az addig igen szerény teljesítményt nyújtó együttesét a zalai vezetőedző. A hátrányban lévő váciak is próbáltak aktívabban futballozni. Ám az idő előrehaladtával egyre inkább kiütközött a fizikális és technikai különbség a csapatok között.

A záró negyedórára elkészült erejével a Vác. A meccs végéig már sorra alakította ki ziccereit a vendéggárda. Ezekből a 78. és a 85. perc között hármat is kihasznált, így végül fölényes győzelemmel jutott tovább.

A Vác FC legközelebb szeptember 22-én szerdán bajnokin lép pályára. Akkor a még nála is szerényebb produkcióval – 3 megszerzett ponttal – a tabella 18. helyén álló Rákosmente otthonából próbál pontot elhozni a Csank-gárda.

Feladó: Városháza

EU pályázatok