címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 27. | szombat
Zita napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Evezés – Harsányi Orsolya EB-bronza

Evezés – Harsányi Orsolya EB-bronza

Félezer versenyző szállt vízre a 27 nemzet evezőseit felvonultató ifjúsági kontinensbajnokságon Németországban. A magyarok – köztük a Vác Városi Evezős Club két versenyzője – 7 versenyszámban 31 sportolóval képviseltették magukat.

A nők kormányos négyes magyar kvartettjében szerepelt a váci Harsányi Orsolya. A versenyszámban mindössze négy egység állt rajthoz, így az első napon csak pozícióosztó futamot rendeztek. Ebben a mienk csak a táv első negyedében eveztek teljes erőbedobással, így messze lemaradva értek célba. A vasárnapi döntőben aztán már a magyarokkal együtt csupán három hajó versenyzett, így biztos volt az éremszerzés. Négyesünk egy ideig a második helyen haladt, ám a táv második felében a győztes olaszok és a második helyen célba érő németek is elhúztak, így maradt a dobogó legalsó foka a magyar egység számára.

A férfi négypárevezős tagjaként Földesi Bence állt rajthoz. A 17 indulót számláló mezőny előfutamai közül a magyar kvartett a sajátjában csak egy négyest előzött meg, így reményfutamba kényszerült. Ott viszont megszerezte az elődöntőbe jutást jelentő 3. helyet. A döntőbe azonban nem tudták kvalifikálni magukat a mieink, mivel a többiektől 20 másodperccel lemaradva utolsóként értek célba. A 7-11. helyért vívott kisdöntőben sem sikerült senkit megelőzni, így összesítésben a 11. helyen zárták az Európa-bajnokságot.

Feladó: Városháza

EU pályázatok