címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 26. | péntek
Ervin napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Labdarúgás – Idegenbeli siker a sereghajtó ellen

Labdarúgás – Idegenbeli siker a sereghajtó ellen

A sereghajtó és eddig a lejátszott 11 bajnokiján csupán 5 pontot gyűjtő újonc elleni idegenbeli mérkőzésen szerezte meg idei harmadik győzelmét NB III-as focicsapatunk: Mohács - Vác FC 0-2 (0-1).

Mikor és hol, ha nem éppen most és az egyetlen, a mieinknél is szerényebb pontmennyiséggel rendelkező újonc otthonában szaporítsa pontjainak számát a kieső helyen álló váci gárda – vetődhetett fel az idei pontvadászatban még a tavalyinál is vékonyabb produkció miatt szenvedő váci focidrukkerekben a vasárnapi összecsapás előtt. A mohácsiak ugyanis egy győzelemmel és két döntetlennel 11 fordulót követően 5 ponttal álltak a 20 csapatos csoport legvégén. A Vác 2 ponttal és 2 hellyel szerepelt eddig „jobban”. Elvárható volt tehát, hogy ezúttal – akár a mieink által rendre felemlegetett objektív nehézségek dacára – pontokkal gyarapítsa a Csank-legénység a pontgyűjteményt.

A vezetőedzőnk előzetes nyilatkozatában – a hiányzó játékosai mellett – ezúttal a mérkőzés korai időpontja miatt is panaszkodott. Ritkaság a harmadosztályban, de csapatunk már az előző nap elindult a vasárnapi kiesési rangadóra – ezt kevés NB III-as klub engedheti meg magának anyagilag.

A kora délutáni találkozón a hazaiak kezdtek nagyobb elánnal, de hamar átvette az irányítást a Vác. Sajnos, lövéseink nem találták el a kaput. Az első kapura veszélyes kísérlet a hazaiaké volt, de ennek ellentámadásaként a 17. percben a mieink szereztek vezetést Mertse Ábel révén, 0-1. Ezt követően is a vendégek akarata érvényesült, a Mohács semmi veszélyt nem jelentett kapura. A félidő utolsó tíz percében lett aktívabb ellenfelünk, de szünetig magabiztosan őrizte minimális előnyét a Vác.

A térfélcsere után változott a játék képe. A váciak védekezésre kényszerültek, mivel a Mohács nagy erőket mozgósított a egyenlítés érdekében. Jelentős mezőnyfölényben játszottak a hazaiak miután a 61. percben a játékvezető a váci Tölgyes Ádámot kiállította. A mieink azonban szervezetten verték vissza akcióikat, miközben a küzdelmes csatát sok hiba is tarkította. Tíz perccel a lefújás előtt Fazakas Géza (képünkön)találata aztán végleg eldöntötte a pontok sorsát, 0-2.

A Vác FC egy tucat fordulót követően a megszerzett 10 pontjával a 17., kieső helyen áll a tabellán. Legközelebb megyei rangadón fogadja a ma a listavezetővel döntetlenező Ceglédet (Vác, október 20. szerda 13.00).

Feladó: Városháza

EU pályázatok