címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 27. | szombat
Zita napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Kézilabda – Erről van szó!

Kézilabda – Erről van szó!

Hajrájához érkezett az idei női kézilabda Európa Liga csoportköre. Az utolsó előtti fordulóban a négy vereséggel álló váciak a csak őket legyőző és a negyeddöntőbe kerülésre szintén esélytelen franciákat fogadták: Váci NKSE – Chambray 35-29 (18-14).

Az első percekben nálunk a támadásban szereplő Hámori Konszuélát Világos Diána váltotta a védőfalban. Jól indított a VNKSE és elhúzott 4-1-re. Ám gyorsan jött a fordítás, miközben jellemzően hetesekből születtek a gólok (11. perc: 5-6). Hajmeresztő játékvezető fújások tarkították a változatos, de nem túl magas nívójú küzdelmet. A csapatok „csomagokban” találtak a kapuba: hol itt, hol ott sorjázott zsinórban 3-4 találat (16. perc: 10-8).

A szép kapusvédések ellenére sok gól esett, ami azt sejtette, hogy mindenképpen hárommal kellett nyerni a meccset a jobb váci összesítéshez. A félidő középső harmadában 1-2 gólos volt a hazai fór, majd ismét sikerült elhúzni néggyel (17. perc: 13-9). Ám folytatódott a hullámvasutazás és 13-13-nál újból egál lett az állás. A félidő végén szerencsére a mieink rá tudtak tenni még egy lapáttal és Kácsor Gréta dudaszóban esett hálózörgetésével négy találatnyi előnnyel mehetett pihenni a VNKSE.

Kácsor-góllal indult a folytatás és a 39. percben már féltucatnyi volt a váci fór (24-18). Növelhettük volna ezt az előnyt is, ám előbb egy ziccerrontás, majd egy elhibázott hetes után kapott góllal csökkent a különbség.

A záró 10 perc féltucatnyi váci előnnyel vette kezdetét, ami gyorsan négy gólra redukálódott. Az 53. percben kettős emberelőnybe került a Vác. Érezhető volt, hogy erősen fáradnak a mieink, de a közönség lelkes bíztatása közepette a szívüket kitették kézilabdázóink. A véghajrában letámadtak a franciák, hátha sikerül labdákat szerezni, vagy elrontják a hazaiak a lehetőségeiket. Mivel ezt a szívességet a mieink nem tették meg, a szükséges különbséget megduplázva, szép győzelmet arattak Ottó Katalin vezetőedző tanítványai.

Váci gólszerzők: Kuczora Csenge 8 (3); Helembai Fanny és Kácsor Gréta 6-6; Hámori Konszuéla és Schatzl Natalie 4-4; Aron Andrea és Grosch Vivien 3-3; Ballai Borbála 1.

A csoport másik összecsapásán: Valcea – Viborg 30-30.

Mivel az egymás elleni összevetésben így a mieink jobbak a Chambray-nál, amennyiben a záró fordulóban a váciak legalább annyi pontot szereznek, mint a Viborgba látogató franciák, a mieink végeznek a csoport 3. helyén.

Az utolsó körben február 20-án vasárnap délután négykor a román Valcea érkezik Vácra. Előtte azonban február 17-én csütörtökön este hatkor a mieinknek nagyon fontos bajnokija lesz az angyalföldi Vasas-csarnokban az MTK vendégeként.

Feladó: Városháza

EU pályázatok