címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 26. | péntek
Ervin napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Kézilabda – Maradt a csoport utolsó helye

Kézilabda – Maradt a csoport utolsó helye

A vasárnap délutáni hazai mérkőzéssel fejezte be idei Európa Liga szereplését női kézilabda együttesünk. A zárás nem sikerült, így csapatunk maradt a csoport utolsó helyén: Váci NKSE – Valcea 30-31 (16-15).

A mérkőzésnek a továbbjutás szempontjából már nem volt tétje. A csoport 3. helyéhez viszont csapatunknak pontszerzés kellett volna.

A védekezésben kezdő Világos Diánát támadásban most is Hámori Konszuéla váltotta és két sikeres Diószegi Nikolett lövéssel kezdett a Vác. Gyorsan jött az egyenlítés, de egy ideig az eredményes váci akciók rendre 2-3 találatnyi fórt biztosítottak.

A félidő felénél kapust cseréltek a vendégek és mivel egyre több hibát vétett a VNKSE támadásban, kontrákból kiegyenlített a Valcea. Szélsőink jóvoltából aztán szünetig sorozatban sikerült minimális előnyre szert tenni, azonban a románok kihasználva védelmi hibáinkat rendre egalizáltak. Mindenesetre a szünetbeli egygólos váci vezetés még a csoportbeli 3. helyet jelentette.

A fordulást követően is a románok hálója zörgött először, majd kisvártatva sikerült négy góllal elhúzni (36. perc: 21-17). Ám három perc leforgása alatt kapitális támadásbeli váci hibákból rendre gyors ellentámadásokat vezethetett az ellenfél és egalizált. Sőt, mivel hét perc alatt két váci találatra nyolc válasz érkezett, a 44. percben már 23-25-re alakult az állás.

A hazai időkérés után sem sikerült a szabad labdákat megszerezni. A fáradó hazaiak nagy erőfeszítések árán tudták kiegyenlíteni a bántóan hamar eredményes román akciókat. Pásztor Bettina fontos védései tartották fenn a reményt a döntetlenre. A végén 30-30-nál hosszan támadhattunk, de nem sikerült átvenni a vezetést.

Újra a románok szereztek gólt, majd a legvégén Hámori Konszuéla előbb támadóhibát vétett, majd ziccerben a kapus lábát találta el – maradt a vereség és a csoport utolsó helye!
Váci góldobók: Kuczora Csenge 9 (3); Kácsor Gréta 5; Hámori Konszuéla 4; Grosch Vivien 3; Diószegi Nikolett, Helembai Fanny Schatzl Natalie és Szondi Zsófia 2-2; Ballai Borbála 1.

A Váci NKSE következő tétmérkőzése ugyancsak a váci sportcsarnokban lesz: február 25-én pénteken este hattól a Dunaújváros lesz az ellenfél.

Feladó: Városháza

EU pályázatok