címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 27. | szombat
Zita napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Labdarúgás – Tartják a sormintát

Labdarúgás – Tartják a sormintát

A magyar focibajnokság harmadik vonalában immár a 28. forduló mérkőzéseit bonyolították le – az országgyűlési választások napján… A váciak ezúttal az őket három hellyel és három győztes meccsnyi pontelőnnyel megelőző Tolna megyei riválishoz utaztak: Szekszárd – Vác 1-2 (0-1).

Az előző forduló szerencsés hazai győzelme és a többi eredmény kedvező alakulása után kicsit fellélegezhettek a váci focirajongók: a forduló előtt már 5 pont fórjuk volt a mienknek a kieső helytől. A 16. helyről előrébb rukkolni a tabellán viszont csak újabb győzelmekkel lehet. Nem volt jó előjel viszont, hogy az őszi váci találkozón a vendégek négy góljára egyetlen hazai válasz sem érkezett…

Az első percekben most is úgy tűnt, magabiztosan nyeri a meccset a Szekszárd. Sorra alakították ki a helyzeteiket, melyeket aztán el is rontottak. Ebben és abban is hasonlított a játék alakulása az egy hete nem kis szerencsével megnyert hazai találkozóhoz, hogy ezúttal is szinte az első valamirevaló váci próbálkozást gól koronázta: 5 perccel a szünet előtt Sorecz Szabolcs talált be, 0-1.

A térfélcsere után nagyobb elánnal támadtak a hazaiak és hamarosan ki is egyenlítettek, 1-1. Ám ez szerencsére nem zavarta meg a mieinket és az ügyeletes gólfelelős, Tóth Levente Milán ismét vezetést szerzett a Vácnak, 1-2.
Innentől aztán nagy fölénybe került az ellenfél, de a szervezett váci védőmunka most is sikerrel járt. Negyedórával a vége előtt még büntetőből sem tudott a Szekszárd betalálni, mert a végig remekló Nacsa Péter (képünkön) hárítani tudott.

Az eredmény már nem változott, így ismét egy olyan összecsapást sikerült megnyernie a Csank-gárdának, amelyen az ellenfélnek sokkal több lehetősége volt.

Ezzel a győzelemmel csapatunk továbbra is tartja a tavaszi pontszerzési sormintáját. Eszerint az eddig ebben a naptári évben lejátszott 8 bajnoki 2 vereséggel indult, majd 2 győzelemmel folytatódott. Hogy aztán ismét következzen 2 vereség és 2 győzelem.

A 20 csapatos mezőnyben – jobb gólkülönbségével – a 15. helyre lépett előre a Vác FC, amely legközelebb április 10-én vasárnap délután négykor a középmezőnyhöz tartozó Hódmezővásárhely csapatát fogadja.

Feladó: Városháza

EU pályázatok