címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 26. | péntek
Ervin napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Labdarúgás – Az idei első döntetlen

Labdarúgás – Az idei első döntetlen

Megkezdődött az idei harmadosztályú labdarúgó bajnokság Közép csoportjában a záró tíz forduló. A középmezőnyhöz tartozó ellenféllel szemben a tabella 16. helyéről egy hete jobb gólkülönbséggel egyet előre rukkoló váciak – ebben a naptári évben először – döntetlenre végeztek: Vác FC – Hódmezővásárhely 1-1 (0-0).

Az áprilisi napsütés sem csalt ki a korábbiaknál több nézőt a fedett lelátó építésének halvány jeleit sem mutató váci stadionba. Most is mintegy száz drukker látta a jó tavaszi kezdés után az elmúlt hetekben megtorpanó vásárhelyiek vendégjátékát. Felvetődhetett a hazai szimpatizánsokban, hogy remélhetően nem folytatódik az a szimmetrikus eredménysor, melyet a mieink eben a naptári évben produkáltak eddig: a két vereség – két győzelem sorminta szerint ugyanis most vereség következett volna.

A találkozó előtt Csank János a klubhonlapnak sorolta a hiányzókat, de bizakodva megállapította, hogy jó sorozatban van a csapat, amely két bajnokit nyert zsinórban.

Szikrázó napsütés fogadta a szurkolókat a lelátón és romló minőségű gyep a pályára érkező csapatokat. Az első félidő már közel sem volt ilyen szikrázóan eseménydús. Jobbára a vendégek irányítottak, de egy váci lesgólon kívül különösebben izgalmas történések nem szórakoztatták a publikumot az első félidő folyamán.

Nem úgy rögtön a fordulás után. Bár mindkét együttes azonos felállásban kezdte a játékrészt, ezúttal már a második percben gól született. Sajnos, az ellenfél talált a kapuba egy szögletet követő szép lövéssel, 0-1.

Ezután már a váci gárdának is nyíltabb játékra kellett átállni. A félidő felénél jártunk, amikor az utóbbi időszak gólfelelőse, Tóth Levente Milán révén sikerült is kiegyenlíteni, 1-1. Ezután előbb nagy erőket vetettek be a győztes gól megszerzéséért a csapatok, majd fokozatosan mindkét oldalon beletörődtek, hogy ez a találkozó döntetlennel ér véget. Ezért a legtöbbet a hazai hálóőr tett: Nacsa Péter több alkalommal bravúrral mentette meg csapatát a vereségtől.

A tabellán újra a 16. helyet elfoglaló csapatunk ezen a héten két bajnokit is játszik. Előbb szerdán a bajnokesélyes Kozármislenyhez utazik, majd vasárnap a hosszú idő után a sereghajtó helyről elmozdult Mohácsot fogadja.

Feladó: Városháza

EU pályázatok