címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 26. | péntek
Ervin napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Labdarúgás – Pontrablás a leendő bajnok otthonában

Labdarúgás – Pontrablás a leendő bajnok otthonában

Hétközi fordulót rendeztek szerdán a harmadosztályú focibajnokságban. A 30. játéknapon a Csank-gárda az éllovas otthonába látogatott és izgalmas mérkőzés után hozott el egy pontot: Kozármisleny – Vác FC 2-2 (0-1).

Az eddigi 29 bajnokiján 23 (köztük ősszel Vácon 1-0-ás győzelmet) sikert elkönyvelő, még veretlen listavezető 13 pont előnnyel áll a csoport élén, és aligha lehet megakadályozni feljutását. A hazaiak a mieink ellen sorrendben a nyolcadik győzelmükre készültek. Csank János szerint az esélytelenek nyugalmával játszhat csapata.

A vendégek számára minden bizonnyal szokatlan volt a villanyvilágításos mérkőzés – vajon a váci stadionban mikor játszhatnak újra ilyet?
Ahogyan az várható volt, a hazai támadók és a váci védelem küzdelme jellemezte a 90 percet. A mieink megerősített hátsó alakzata az első félidőben remekül szűrte meg a mislenyi akciókat, majd kontrákkal próbálkoztak A szünetig még 10 perc volt hátra, amikor Tóth Levente Milán ismét bizonyította gólérzékenységét és a középvonal környékéről a kinn álló hazai kapus fölött a kapuba emelte a labdát, 0-1.

A változatlan állással induló második félidőben persze a vendéglátók még nagyobb elánnal támadtak. Ám gólt újra a mieink szereztek, miután a 62. percben a kapus által kiütött labdát Torda Patrik közelről belőtte, 0-2. A kétgólos hátrányban lévő hazaiak ezután teljesen beszorították a váciakat és az utolsó 20 perc elején gyors két találattal egyenlítettek, 2-2.

Érezni lehetett, hogy a fordulat miatt fellelkesült ellenfél a hajrában még nagyobb erőkkel támad majd a győztes gólért. Akcióikat azonban a nagy szívvel játszó váciak – időnként a mostanában megszokott szerencsével – vissza tudták verni és megőrizték a bravúrosnak számító döntetlent. Ami azt jelenti, hogy csapatunk továbbra is hol nyer, hol veszít, hol pedig megosztozik a pontokon – de a bajnokság második körében eddig rendre kettesével.

A mezőny túl van 30 fordulón és a pontvadászat utolsó szakaszába lépett. Szerencsére úgy tűnik, a váciak mögött kieső helyen sorakozó csapatok feladták a harcot a bennmaradásért. A 17-20. helyezett négy gárda szerdán összesen egy pontra volt képes úgy, hogy egyetlen gólt sem szerzett, viszont 16-ot kapott…

A következő játéknap április 17-én húsvétvasárnap lesz, amikor a váciak 17 órakor a már majdnem biztos kieső mohácsiakat fogadják a váci stadionban.

Feladó: Városháza

EU pályázatok