címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 26. | péntek
Ervin napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Kézilabda – Újabb fontos pontok

Kézilabda – Újabb fontos pontok

Ahogy közeledik a 2021/2022-es élvonalbeli női kézilabda pontvadászat vége, a 4. helyért küzdő váciak számára úgy lesz egyre fontosabb minden egyes mérkőzés. A 23. fordulóban: Budaörs – Váci NKSE 31-34 (15-17).

Kölcsönös idegeskedéssel és elrontott akciókkal indítottak a csapatok. A meccs első gólját a korábbi sérüléséből talán már teljesen felépült Diószegi Nikolett szerezte, ám fordítottak a hazaiak. Majd beindult a gólgyártás és a 7. perc 4-3-as hazai vezetéséről 4-8-ra alakult az állás a 11. percben. Jött is a hazai edző első időkérése.

Ezt követően egy ideig felváltva zörögtek a hálók, tehát 4-5 találattal voltak jobbak a mieink. A játékrész második fele sajnos kihagyott váci helyzetekkel indult és a 22. percben – amikor háromra csökkent az előnyünk (9-12) – Ottó Katalin is eligazításra hívta össze csapatát.

A félidő záró 5 perce is csak háromgólos vendégfórral indult. Helembai Fanny több alkalommal hibázott a hazai cserekapussal szemben és a szívósan küzdő budaörsiek szorossá tették a félidei állást. Az első 30 percben a vendéglátók többet cseréltek, nálunk Kuczora Csengén kívül Hámori Konszuéla volt gólerős, ám a védekezésünk ezúttal is sok hibával működött.

A folytatásban a hazaiak továbbra is hét mezőnyjátékossal vezették támadásaikat. Ezt Kácsor Gréta kétszer ügyesen ki is használta és a gólgazdag félidő indítás után megdupláztuk előnyünket (34. perc: 17-21). Ám ellenfelünk hamarosan emberhátrányból is visszaállította a félidőbeli különbséget. A mieink nem tudtak megnyugtató előnyt összeszorgoskodni és félő volt: ha nem javul fel a védekezésünk, a lelkes hazaiak utolérik csapatunkat.

Az nagyon hasznos volt viszont, hogy láthatóan alaposan felkészültek a váciak az üreskapus lehetőségekre – két ilyen kihasználásával a 39. percben 20-25 lett az állás. Ez kikényszerítette a Budaörs utolsó időkérését is. Folytatódott a libikóka, hol mi dobtunk kettőt, hol mi kaptunk kettőt. Amikor éppen az utóbbi volt a helyzet (48. perc: 25-27) váci időkérésnek kellett következni.

A meccset záró 10 percre egy találatra olvadt a VNKSE fórja. Emberelőnyben ismét sikerült kétszer betalálni az árván maradt budaörsi kapuba (56 perc: 28-32). Majd 3 perccel a vége előtt háromgólos váci előnynél újra emberelőnyt kaptunk. Ez az utolsó 100 másodpercre is ennyi maradt és Grosch Vivien találata már eldöntötte a mérkőzést.

A találkozó érdekessége volt, hogy több, mint féltucat gólt dobtunk üres kapuba. Kuczora Csenge remek kezdése után szinte elfelejtett gólt dobni, míg Helembai Fanny végig betlizett. Szerencsére őket a két másik belső játékos, Hámori Konszuéla és Kácsor Gréta, összesen 15 góljával sikeresen kiváltotta a gólszerzésben.

Váci góldobók: Kácsor Gréta 8; Hámori Konszuéla 7; Kuczora Csenge 6 (4); Ballai Borbála 4 (2); Grosch Vivien 3; Diószegi Nikolett, Schatzl Natalie és Szondi Zsófia 2-2.

A sok idegenbeli megmérettetést követően a jövő héten két hazai meccs vár a mieinkre. Kedden este hattól végre pótolják a januárban, még a 13. fordulóból elhalasztott Vác – Fradit, majd szombaton szintén 18 órától a székesfehérvári hölgykoszorú vendégeskedik a váci sportcsarnokban.

Feladó: Városháza

EU pályázatok