címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 26. | péntek
Ervin napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Evezés – Már nem Pető Tibor az evezősök elnöke

Evezés – Már nem Pető Tibor az evezősök elnöke

A hét első napján tartotta meg éves rendes közgyűlését a Magyar Evezős Szövetség, amelyen tisztújításra is sor került. Korábbi lemondása után immár nem a váci Pető Tibor vezeti a szervezetet.

A magyar evezős sport eredményei az utóbbi időszakban egyre szerényebbek lettek. Az olimpiára is csak egy magyar versenyzőnek sikerült kijutnia. Az ötkarikás játékok után a szakmai felkészülésben új módszerrel, központosítással igyekeznek a legjobb versenyzők felkészítésén javítani, de például a hétvégi világkupán is rendre csak a B-döntőig jutottak a mieink.
A szövetség elnöki posztját betöltő Pető Tibor még idén februárban írásban is benyújtotta lemondását. Fő indokként azt jelölte meg, hogy „Az evezős társadalmon – elsősorban a szakmán belül – tapasztalható jelentős törésvonalak, érdekkülönbségek véleményem szerint most egy sokkal rendszeresebb, szinte mindennapi passzív jelenlétet kívánnának, melyet én saját feladataim ellátása mellett nem tudnék és nem is szeretnék vállalni.”

A lemondás következtében tehát a közgyűlés feladata volt egy új elnök megválasztása, mely során az eddigi általános alelnök, Cseh Ottó (képünkön) ellenjelölt és ellenszavazat nélkül kapta meg a bizalmat.

Feladó: Városháza

EU pályázatok