címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. május 2. | csütörtök
Zsigmond napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Labdarúgás – Félidőnként egy gól: három pont

Labdarúgás – Félidőnként egy gól: három pont

Folytatta veretlen bajnoki sorozatát nagyszombat délutánján a negyedosztályú váci focigárda: Vác VLSE – Bugyi-OBO SE 2-0 (1-0).

Ragyogó tavaszias napsütésben a korábbiaknál nagyobb érdeklődés mellett lejátszott találkozó tétje a mieink számára a négyfordulós veretlenségi sorozat – 3 győzelem, 1 döntetlen – folytatása volt. Továbbá az is tudott volt a kezdősípszó előtt, hogy hazai siker esetén helyet cserél a táblázaton a két legénység, így megnyugtató távolságra kerül a kieséstől fenyegetett riválisoktól Kovács Péter vezetőedző csapata.

A váciak léptek fel támadólag, de labdabirtoklási fölényük az első negyedórában nem jelentett veszélyt a kapura. Nem úgy a 16. percben Torda Patrik jó 30 méterről elvégzett szabadrúgása, amely a suta mozdulattal védeni próbáló kapus felett a kapu közepén jutott a hálóba, 1-0.

A gól után kiegyenlítettebb lett a játék, élénkséget csak az aktív sípolási tevékenységet folytató játékvezető működése hozott. A szünetig jószerével a pálya középső harmadában gyűrték egymást a felek.

Aztán ez a második játékrész első felében sem változott. Sok volt a hiba mindkét részről, izgalom viszont nemigen akadt. A történéseket csak a cserék és a sárga lapok színesítették. Egészen a 72. percig, amikor egy baloldali hazai akció utáni beadást a vendégek kapusa ismét ügyetlenül reagált le és a középre paskolt labdát Rusvay Balázs közelről a hálóba passzolta, 2-0.

A folytatásban pár percig próbált erősebben támadni a Bugyi, ám ez csupán egy életerős szabadrúgásban mutatkozott meg, melyet Bajkán Balázs szépen védett. A záró percekben pedig a mieink már magabiztosan tartották meg a labdát.

A Vác VLSE a bajnoki pontokért legközelebb április 7-én Nagykátán lép pályára. Sorsoltak a vármegyei kupasorozat pótselejtezőjére: a mieink az országos főtáblára jutásért április 10-én 17 órától a bajnoki csoporttárs pilisieket fogadják.

Feladó: Vác Város Önkormányzata

EU pályázatok